icon

Bolesti bruška v oblasti pupka u štvorročného chlapca

michaela9999
23. feb 2014

Dobry den.
4r. syncek prekonal minuly tyzden chorobu - mal teploty, nadcha a kasel mu este pretrvava, bezny virus. Posledne dni mi hovori, ze ho boli brusko v okoli pupka. Nikdy sa predtym nestazoval. Rozmyslam, ci to nemoze byt zo sirupu proti kaslu ( stoptussin s mandlovou prichutou), ci mu nie je tazko stravitelny. Zajdem aj za pediatrickou, nech ho vysetri a dokladne prezrie.
Zaujima ma, ci mate podobne skusenosti. Dakujem za nazory a rady.
Pekny den.

vefi89
23. feb 2014

@michaela9999 to môže mať "vysilené" svalstvo z kašla si myslím

luba28
23. feb 2014

@michaela9999 moze mat aj mrle,vtedy to boli okolo pupka,...

siska53
23. feb 2014

@michaela9999 dufam,ze nie pruh! Mna tam bolievalo a mi ho aj,operovali,no zas,ma,tam,boli..
hadam,to len,bude oslabene,z,toho kasla,ako ti pisali. Povedz to tej dr.,nech mu to skontroluje,takto tazko povedat. U mna to bol pruh,u ineho to moze byt uplne nieco ine.

michaela9999
autor
26. feb 2014

Ahojte, bola som vcera s malym u pediatricky a ako som predpokladala, mozu to byt nejake parazity (ale nemusia). Aj ked som nic nenasla v stolici (nemusi to byt ale vidiet), len trosku hlienu. Maly je celkovo slaby "papkac", uz som niekedy na pokraji zufalstva, co mi nechce normalne veci jest (nikdy som ho neucila na sladkosti a nezdrave jedlo a ani ho neje), ale jednoducho kazdodenne jedenie je boj.
Lekarka predpisala malemu vermox, jednu tabletu dnes nalacno, druhu o 3 tyzdne (uziva sa na liecbu infekcii, parazitov atd). Ak brusko neprestane boliet, tak ideme na UTZ bruska.