Bolesti po jedle dvojmesačného dieťatka
Mam dvojmesacne dieta a vzdy ked sa napapa o taku pol hodinku ma velke bolesti.Krci sa,krici od bolesti,preglga,povracia sa,nie sablu ale lahko jej vyhrkne,aj tri krat,potom ostane kludna,o par minut znova.Trva to od narodenia,to ze sa pogrcka viem zeje normalne ,ale ten krik od bolesti,nieje to plac ako pri kolike,ona priam vresti,no hrozne.Jeden znamy ma devat deti a tiez toto mali,vraj to je ako reflux,ale s krcami,vraj lekar mu poradil nejaky liek,ale u nas nie je tak siel prenho do rakuska.Podavali ho týzden a mali pokoj.Len on si uz nepamata ako sa to volalo.Nahodou neviete o takom niecom?A moja druha otazka je ze ci nahodou by tento problem nevyriesil aj Nutrilon,ci ju nedrazdi aj moje mlieko.Pribera pekne,ma aj stolicu pravidelnu,viem ze toto su faktory ktore su dolezite,ale mozno v tomto pripade by som obetovala kojenie a presla na umele mlieko,ak by ju to ukludnilo,lebo pocuvat ten bolestny krik je hrozne.Prosim poradte nieco...Asi opviete ze vydrz do troch mesiacoch,ale ja nevydrzim pocuvat ten plac,musim to uz riesit.
@brinkley urcite neprestan kojit, ziadne UM nie je lahsie stravitelne, ako tvoje mlieko...to, co popisujes, su priznaky refluxu a kod to ma mala od narodenia, uz davno vas mala pediatricka poslat na gastro, nech vam diagnozu potvrdia, alebo povedia, co jej je, ak je to nieco ine ako reflux...chod hned po sviatkoch a nedaj sa odbit, nenechaj chudatko male takto sa trapit...zatial ju skus aspon davat do vyvysenej polohy...neboj, bude lepsie 😉
Kojiť určite neprestaň 😉 Príznaky, ktoré opisuješ vyzerajú na reflux, ja mám doma refluxákov 2 ( vymizlo im to až v roku). Choď do lekárne a kúp si NUTRITON.......je to prípravok určený na zahusťovanie mliečka, či už materského alebo umelého, aby sa zabránilo grckaniu. Je určený originál pre detičky s refluxom, aj keby sa u vás reflux nepotvrdil, tento prípravok nieje nijak škodlivý, ani pre detičky bez refluxu a je určený od narodenia 🙂 nemusíš sa ho báť. Podávanie prípravku do MM aj UM je na obale, je som do UM, ale dávala trošičku viac ako odporúčali, pretože naši mali reflux riaden, normálne prúdom 😕 Treba vyskúšať 🙂 Inak by vás mal pediater aj poslať na gastro vyšetrenie, či sa ten reflux potvrdí. Nájdi si na nete gastroezofageálny reflux a pozri si polohovanie detičiek, bude ti lepšie spinkať. Rovnako, vlastná skúsenosť, pomáha cumlík, keď ho dieťatko žužle, svaly pracujú, posúvajú sliny smerom dole, vlastne nepretržite a oklameš tým trošku 🙂negrcá sa až toľko, keďže grckanie aspoň u nás bolo až po jedle, nie pri jedle 🙂 Tak dúfam, že som trošku pomohla 🙂 Pa a držte sa 🙂 prejde 😉

@brinkley ahoj,volá sa to Ulcogant.a je to sirup,no ty ked kojíš skús si kúpiť Nutriton na zahustenie mliečka,príp.Gastrotus sirup,ale ten moc neodporúčam,určite neprestávaj kojiť.