Bolestivé, pálivé a svrbivé kiahne
Zdravím prosím o radu už som zúfalá, syn 8rokov dostal kiahne naša Dr nerobí ma dovolenku zastupujúca Dr mi predpísala fenistil kvapky na moje požiadanie. Na nete som si na študovala že treba kúpať v hypermangane plus natierať tano hermalom lotium mame ich 3den a strašne plače bolia ho svrbia pália dokonca ma to aj v okolí pindura už neviem čo by som mu dala aby sa mu uľavilo, keď som si volala Dr tak len zvýšila počet kvapiek s 15kv 3xza deň dala na 20kv 3xza deň
ale neevydim žiadny účinok prosím o radu ako postupovať aby sa mu uľavilo ďakujem
@patka06 ďakujem vyskúšam teda ešte ten dúfam ze zaberie a ako často mu ho mam strieľať?
@michaela45 u nás stačilo 3-4 denne
nedávala som nič iné
@patka06 ďakujem veľmi pekne
Alebo este tea tree olej, vysusovat...tantum verde a tea tree u nas super combo.
@michaela45 tiež odporúčam tantum verde, neskutočne pomohol
Ďakujem vám veľmi pekne, určite dnes nabehnem do lekárne a vyskúšam vaše rady, podľa mňa by kiahne až takto bolieť nemali na noc som mu dávala paralen co tak plakal, a to môžem povedať ze ma veľký prach bolesti že len tak pre nič za nič neplače, inak môže byť aj to ze mu nerobí dobre twn krém tano hermal lotium? Lebo mi včera plakal už aj pri tom keď som mu to natierala že ho to štípe ja vôbec neviem co ma cítiť keď mu to natieram
@michaela45 moja dcera ked mala silno svrbive pupaciky-nie kiahne, tak nam kozna povedala ze fenistil je tak pre babatka, vacsim detom predpisuje proti svrbeniu ine, dcerka mala vtedy 3 roky.
Treba liek proti bolesti podľa hmotnosti napr paralen.ibalgin...
Fenistil je slabý.skuste voľnopredajné zodac.u nás pomohlo oplachovanie vlažnou vodou so sódou bicarbonou .potom jemne priložiť bavlnený uterák .a potrieť každú jednu kiahní s betadine.pouzite paličku čo sa usi cistia
@janinah presne tak mu to robím ráno kúpeľ v hypermangane potom jemne uterák po prikladám každú zvlášť natieram tano hermalom a už keď to natieram. Niektoré kričí že ho strašne pália a sú to tie vecsie, a paralen tiež dávam keď už je to na nevydrzanie včera bol teda deň to bolo asi najhoršie dnes ráno už vstal stým ze maminka mňa už nič nebolí tak dúfam ze to najhoršie amme už za sebou
@iritka ja som tiež toho názoru že fenistil je pre malé deti čítala som aj ditiaden že je dobrý len to je na predpis skúsim na pohotovosť zavolať možno mi ho predpisu oni keď nie Dr
No baby tak chvála Bohu sme to zvládli už na druhý deň po tamtume bolo super dnes má už chrasty myslíte si že už ho môžem normálne okúpať? A infekčný by už tiež nemal byt či čo si myslíte? Ďakujem
@michaela45 ak sa už netvoria nové vyrážky a staré sú zaschnuté infekčný nie je
Okúpať môžeš, radšej len v čistej vode a telo jemne osuušiť
Tantum Verde je pre nás úplne zázračné - pomohlo na 100% nielen pri kiahňach, ale aj pri alergickom výsype a štípancoch.
Ten tantum sprej je ten do hrdla?
@poopsie áno ten do hrdla tiež som nechápala ale super sme to potom už zvládli
Takže si myslís že už není infekčný? A môžem si malú zobrať domov?
@michaela45 už by nemal byť infekčný, neviem aká je dcérka veľká, už by som ju zobrala domov.
Neviem aká je dcéra veľká, ale ja by som ju ani nedávala preč, ideálne je ak dieťa kiahne prekoná do 6tich rokov nielen že mávajú zvyčajne najľahší priebeh, ale aj s čisto praktického hľadiska, že potom nevymešká zo školy
@patka06 jasne to som mala na plane aj ja len keď ich dostal už nebola doma bola na prázdninách a nakoľko nám zrovna vychádza dovolenka a chceme ísť s deťmi trocha pozrieť kdesi tak som to nechcela aby ich mala lebo by to mali po sebe. Ale ďakujem veľmi pekne za info
@michaela45 chápem, užite si krásnu dovolenku
Prosím ťa po koľkých dňoch od podozrenia kiahní to ozaj prepuklo?
@kuko55 fuha v utorok večer ho bolela hlava zvýšená teplota a prvú kiahnu mal pri oku ale to som nevedel ze je to kiahna potom mal fliačiky po pleciach a v stredu ráno už pupaky b
Vodnate tak to som už vydela že sú to kiahne

Nastriekaj mu na vyrážky Tantum Verde sprej, je proti svrbeniu a zrýchľuje hojenie