icon

Bolestivé podnebie u tínedžera: Ako pomôcť?

poleva
11. nov 2024

Ahojte mamičky, syn ma teplotu a stazuje sa na bolestive podnebie...Kedysi za sociku viem, ze som to mala aj ja ako dieťa a volalo sa to žiabre...Teraz ten nazov nenachadzam..Nie su to afty..Podavam mu pyridoxin..Este som dnes kupila riboflavin..A šalviu na výplach...Viete ešte niečo poradit? Keď vezme ibalgin, kedze mal 39 teplotu, trosku to stlmí..Tie žiabre ma 3 dni..Aj zub mu ide , sedmička..dakujem za radu.Ma 14 rokov

biba_18
11. nov 2024

to môže aj od zubu ...

simsalabim
11. nov 2024

@poleva kloktanie s Glimbaxom? U dr ste neboli? Mozno by pomohli atb.

poleva
autor
11. nov 2024

@biba_18 zeby? No uz vsetko ma napada..tam kde mu ide zub aj dasno naliate...joj chudačik..clovek by myslel ze 14 rocny ze to uz vacsi chlapec a problemy so zunom ako u maleho dieťatka..Minule mu tiež isla druha sedmicka az ucho ho bolelo..

poleva
autor
11. nov 2024

@simsalabim uz mal viackrat tie žiabre/ ja to tak volam/ teraz hútam ci to fakt nie je od zubu ako píse mamicka vyššie..obrovska sedmička sa mu tam tlačí

januska12323
11. nov 2024

Nemyslíš žabu? To mávajú malé deti. Tvojmu len lezie von zub, skočte k zubárovi.

simsalabim
11. nov 2024

@poleva netusim, neviem, co su to ziabre, ale ked ma teplotu, tak to je asi infekcia. Mna bezne pri chorobe bolieva podnebie, hrdlo vynimocne.

poleva
autor
11. nov 2024

@simsalabim vyzera to podraždene podnebie..take zarezy..hrbolceky

poleva
autor
11. nov 2024

@januska12323 žaba nie..nema biely povlak..Ma podraždene bolestive podnebie..Musi len vydrzat asi..Minule som konzultovala tu sedmičku...so zubarkou..Len tlmit bolesť ..

kvietok173
11. nov 2024

Odporúčam repíkový čaj. 3 x denne idealne urobiť zo sypaného ( dostat v lekárnach ) a popijat po duškoch vlažný a podržať chvílku v ustach a prehltnut. Potom aspon pol hodinu nech neje a urcite pred spanim na noc tiež.

vikusjk
11. nov 2024

Mne celkom zabera vyplachovat usta Listerinom aj viackrat denne. Samozrejme to nie je prijemne a trochu to stipka, ale znesitelne. A vyplachovat aj repikom, to je bylinkovy zazrak u nas

biba_18
11. nov 2024

ja používam na výplach šalviu, plus cucám verbenu šalviovú ...

poleva
autor
11. nov 2024

@biba_18 ano šalviu akurat mu muz zalial..a s vlaznym bude kloktat

poleva
autor
11. nov 2024

@vikusjk mame salviu..dakujem za rady🙂

tundra
11. nov 2024

@poleva skus paradontax,pouziva sa pri zapaloch dasen