icon

Boli malé deti hospitalizované bez rodiča počas pandémie?

15. jan 2024

Ahojte, boli počas najväčšej pandemie covid hospitalizované aj malé deti bez rodiča? Myslím.vo veku kedy by štandardne boli vždy s rodičom. Bábätká, batoľatá, škôlkari ? Ako to bolo ?

anjelicek26
15. jan 2024

Nie, len ta tam "zavreli" s dietatom, covid test pri nastupe a potom tam proste ostat, ziadne pendlovanie domov a nazad... boli sme dva krat v tej dobe...

mimi408
15. jan 2024

@anjelicek26 pises o SR?

anjelicek26
15. jan 2024

@mimi408 nemecku...ale ked ti to pomoze, sestra zo synom na Kramaroch v BA uplne rovnako... mal 5 rokov vtedy...

autor
15. jan 2024

@anjelicek26 no toto som myslela že je stále, že aj teraz ak dieťa hospitalizuju a som tam a ním, nemôžme chodiť hore dole.
Myslela som či napríklad pozitívne dieťa na covid bolo samé ? Alebo že rodič vôbec nemohol

candii
15. jan 2024

Boli sme počas Covidu. Bola som normálne s malým, mal 3 roky. Len kým nám neprišli výsledky z Covid testu tak sme museli byť izolovaní.

gabu_lienka
15. jan 2024

Bola som s 1.5 rocnym pocas covidu, normalne boli deti hospitalizovane s rodicmi. Aj deti pozitivne na covid boli so sprievodom. Ved by sa tam tie sestricky zblaznili, keby mali obsluhovat vsetky deti..

anna777115
15. jan 2024

Ja, mám hroznú skúsenosť.Dcera, ako šesťročná počas covidu, chytila salmonelozu a chúďa bola týždeň sama na infekčnom. Za celý týždeň mi dieťa neosprchovali a to permanentne hnackovala a zvracala. Nechali ju do rána v pokakanom pyžame. Keď zvonila na sestričky tak za ňou neprišli, tak sa vyzliekla a do rána spala holá.Domou ju dali so zaparenou ritulolou a cikuľou do krvi. Mesiac som ju dávala do kopy.

candii
15. jan 2024

@anna777115 bože to je strasné, chudiatko malé 😪🫣

anna777115
15. jan 2024

@candii A to nevravím, že po psychickej stránke , bola úplne rozhodená, nemohla som od nej ani na krok odísť, čo sa bála, že zostane sama. A to nemala ani ako malička separacnu úzkosť, v pohode zostala s hocikým, aj do škôlky rada chodila.

simsalabim
15. jan 2024

Nie, ja som bola s dcerou opakovane. 2x s nou v case silnych opatreni a 1x som chodila na noc domov, lebo sme z BA a opatrenia boli volnejsie.

4stanka4
15. jan 2024

@anna777115 preboha to v ktorej nemocnici? chúďatko ☹
Ja som bola s malou počas covid opatreni v nemocnici 3x a vždy som bola s nou ale to bola malička mala 1r, 1r.a4m a 2r.
Manžel mohol sestricke podať veci, museli sme byť stále v izbe a pri vizitach a keď prišli sestričky som musela mať rúško

tenerifka
15. jan 2024

Moja dcera bola zaciatkom oktobra 2020 (najvacsia pandemia) hospitalizovana, mala 18 rokov a 1 mesiac. Nemohli sme s ñou byt ani za ñou ist, kedze bola oficialne dospela. Ak by mala o 2 mesiace menej, mohla by som byt deñ aj noc pri nej, v Spanielsku v Madride. Bola tam 6 dni (pre mña to bola vecnost), ale jej lekar mi telefonoval 2-krat denne a informoval ma o vsetkych vysetreniach a vysledkoch. Nastastie vsetko dobre dopadlo, velki profesionali, spickova nemocnica, spickova starostlivost....ale uz to nikdy nechcem zazit

babulkomale
15. jan 2024

@anjelicek26 nepisala si minule, ze mate nulovu chorobnost u deti a preto si od nich mohla ist skoro do prace?
Lebo moje deti neboli hospitalizovane nikdy a nemozem povedat, ze by mali nulovu chorobnost. Nejaky sopel a kasel sa nasiel...
Tak nechapem ako to hodnotis vlastne.

simsalabim
15. jan 2024

@babulkomale neviem, ako to bolo u
@anjelicek26 , ale dieta moze v nemocnici skoncit aj s urazom ci slepakom.

autor
15. jan 2024

@babulkomale veď ale do nemocnice sa nechodí len so zápalom pľúc. Tvoj komentár znie dosť vyryvacne

anna777115
15. jan 2024

@4stanka4 Bolo to v starej nemocnici v BB, na infekčnom.

anna777115
15. jan 2024

V charte o hospitalizovanom dieťati je podchytené, že každé dieťa do plnoletosti má nárok na doprovod rodičia pri hospitalizovaní, ale u nás na Slovensku, sa ťažko dovoláš svojich práv.Mne, primár povedal, že on o Tom so mnou ani nebude diskutovať.. A ešte jej nasadili intravenozne ATB, na ktoré má alergiu.Tak spuchla, že nemohla ani prehĺtať.

anjelicek26
15. jan 2024

@babulkomale sitie,napichol sa na plot,prehltol privesok, otras mozgu a podobne perly😏

saxana000
15. jan 2024

@anna777115 to je strasne..nedalo sa to nejak vyriesit? Proste nejdem od nej a hotovo..

babulkomale
15. jan 2024

@anjelicek26 🤦🤦🤦