Boli malé deti hospitalizované bez rodiča počas pandémie?
Ahojte, boli počas najväčšej pandemie covid hospitalizované aj malé deti bez rodiča? Myslím.vo veku kedy by štandardne boli vždy s rodičom. Bábätká, batoľatá, škôlkari ? Ako to bolo ?
@anjelicek26 pises o SR?
@mimi408 nemecku...ale ked ti to pomoze, sestra zo synom na Kramaroch v BA uplne rovnako... mal 5 rokov vtedy...
@anjelicek26 no toto som myslela že je stále, že aj teraz ak dieťa hospitalizuju a som tam a ním, nemôžme chodiť hore dole.
Myslela som či napríklad pozitívne dieťa na covid bolo samé ? Alebo že rodič vôbec nemohol
Boli sme počas Covidu. Bola som normálne s malým, mal 3 roky. Len kým nám neprišli výsledky z Covid testu tak sme museli byť izolovaní.
Bola som s 1.5 rocnym pocas covidu, normalne boli deti hospitalizovane s rodicmi. Aj deti pozitivne na covid boli so sprievodom. Ved by sa tam tie sestricky zblaznili, keby mali obsluhovat vsetky deti..
Ja, mám hroznú skúsenosť.Dcera, ako šesťročná počas covidu, chytila salmonelozu a chúďa bola týždeň sama na infekčnom. Za celý týždeň mi dieťa neosprchovali a to permanentne hnackovala a zvracala. Nechali ju do rána v pokakanom pyžame. Keď zvonila na sestričky tak za ňou neprišli, tak sa vyzliekla a do rána spala holá.Domou ju dali so zaparenou ritulolou a cikuľou do krvi. Mesiac som ju dávala do kopy.
@anna777115 bože to je strasné, chudiatko malé 😪🫣
@candii A to nevravím, že po psychickej stránke , bola úplne rozhodená, nemohla som od nej ani na krok odísť, čo sa bála, že zostane sama. A to nemala ani ako malička separacnu úzkosť, v pohode zostala s hocikým, aj do škôlky rada chodila.
Nie, ja som bola s dcerou opakovane. 2x s nou v case silnych opatreni a 1x som chodila na noc domov, lebo sme z BA a opatrenia boli volnejsie.
@anna777115 preboha to v ktorej nemocnici? chúďatko ☹
Ja som bola s malou počas covid opatreni v nemocnici 3x a vždy som bola s nou ale to bola malička mala 1r, 1r.a4m a 2r.
Manžel mohol sestricke podať veci, museli sme byť stále v izbe a pri vizitach a keď prišli sestričky som musela mať rúško
Moja dcera bola zaciatkom oktobra 2020 (najvacsia pandemia) hospitalizovana, mala 18 rokov a 1 mesiac. Nemohli sme s ñou byt ani za ñou ist, kedze bola oficialne dospela. Ak by mala o 2 mesiace menej, mohla by som byt deñ aj noc pri nej, v Spanielsku v Madride. Bola tam 6 dni (pre mña to bola vecnost), ale jej lekar mi telefonoval 2-krat denne a informoval ma o vsetkych vysetreniach a vysledkoch. Nastastie vsetko dobre dopadlo, velki profesionali, spickova nemocnica, spickova starostlivost....ale uz to nikdy nechcem zazit
@anjelicek26 nepisala si minule, ze mate nulovu chorobnost u deti a preto si od nich mohla ist skoro do prace?
Lebo moje deti neboli hospitalizovane nikdy a nemozem povedat, ze by mali nulovu chorobnost. Nejaky sopel a kasel sa nasiel...
Tak nechapem ako to hodnotis vlastne.
@babulkomale neviem, ako to bolo u
@anjelicek26 , ale dieta moze v nemocnici skoncit aj s urazom ci slepakom.
@babulkomale veď ale do nemocnice sa nechodí len so zápalom pľúc. Tvoj komentár znie dosť vyryvacne
@4stanka4 Bolo to v starej nemocnici v BB, na infekčnom.
V charte o hospitalizovanom dieťati je podchytené, že každé dieťa do plnoletosti má nárok na doprovod rodičia pri hospitalizovaní, ale u nás na Slovensku, sa ťažko dovoláš svojich práv.Mne, primár povedal, že on o Tom so mnou ani nebude diskutovať.. A ešte jej nasadili intravenozne ATB, na ktoré má alergiu.Tak spuchla, že nemohla ani prehĺtať.
@babulkomale sitie,napichol sa na plot,prehltol privesok, otras mozgu a podobne perly😏
@anna777115 to je strasne..nedalo sa to nejak vyriesit? Proste nejdem od nej a hotovo..
@anjelicek26 🤦🤦🤦

Nie, len ta tam "zavreli" s dietatom, covid test pri nastupe a potom tam proste ostat, ziadne pendlovanie domov a nazad... boli sme dva krat v tej dobe...