Borelióza

majive
7. jún 2016

Ahojte, malého bolia nohy predkolenie , boli sme u dr. , spravila mu odbery krvný obraz a biochemiu, všetko mal v poriadku ale vyšli mu pozitívne IgM protilátky /akútna fáza/ na borélie 0,6 /norma je do 0,4/ dr. vraví že je to iba mierne nad normu, IgG negat. A neviem teda či má boreliozu a treba liečbu ATB alebo nie, dr. sa mi zdá že tiež nevie. Inak je malý v poriadku, nekríva, a ani nemá opuchy. Nestretli ste sa s niečím podobným ? Ďakujem

katarinamarkova
7. jún 2016

@majive neliečenie boreliozy vie byť skutočne nebezpečné......na druhej strane aj prílišné dopovanie malého dieťaťa silnými antibiotikami.
keby doktori vedeli.....nevedia.....je to choroba na kt. sa prišlo vlastne len nedávno, že vôbec existuje.
keď to máte také hraničné, asi by som na tvojom mieste trvala na kontrolných odberoch o pár dní a podla toho sa rozhodla.

majive
autor
7. jún 2016

@katarinamarkova presne aj ja si to myslim,ale som prekvapena jak sa k tomu postavila dr. Uz sme objednany k reumatologovi tak uvidim ...

katarinamarkova
7. jún 2016

@majive ono tu fakt tazko povedat co je správne v tomto smere, snád len pocúvat co ti intuicia radí.....
mne zas dr. len pri podozrení, že by mohlo ísť o boreliozu, hned zobral krv, nasadil silné antibiotiká, este skôr ako boli výsledky.
fakt neviem ci mi bolo horsie pred liecbou alebo pocas nej, alebo pár mes. po nej........katasrofa......viac už neprosím a len dúfam, že sa dr. rozhodol pre správny postup - už dlho klop, klop, klop, všetko ok.