Borelióza u detí: Skúsenosti s liečbou a vedľajšími účinkami antibiotík
Ahojte, synovi (9r) diagnostikovali boreliózu, mal ten typický červený fľak po kliešťovi. Lekárka mu predpísala silné antibiotiká na 3 týždne. Chcem sa spýtať, či ste mali u detí nejaké vedľajšie účinky, lebo malý je hrozne unavený a stále ho bolí brucho. Dávam mu aj probiotiká Probio-Fix, ale zdá sa mi, že to nezaberá. Fakt tá únava po čase prejde, alebo mám žiadať o ďalšie testy u infektológa?
Nepoteším ťa ale co poznám ľudí,tak roky z toho sa dostavali alebo dostávajú...ale možno to je individuálne 🌹
Poznám žiaľ prípad ale daný človek mal už chronickú boreliózu nakoľko sa mi zistila náhodou keď odpadol žiaden fľak nič už to trvá rok a stále má problémy,a aj tie ATB musel brať 2x a narobili šarapatu takú že doteraz má problémy lebo mu celkom rozbili metabolizmus a črevnú floru
Moja vtedy 7rocna dcera, mala kliesta, nasledne obrovsky flak, hned nasadene antibiotika. Pocas liecby bola unavena. Stacilo, ze bola cez den trosku aktivnejsia a vecer mala bolesti brucha a prevracala noc. Ku koncu liecby antibiotikami, sa pridali hnacky sposobene liekmi, probiotika nezaberali. Po dobrati sa postupne vsetko vratilo do normalu, trvale nasledky nema.

@anonym_autor unavený bude už stále, je to sviňa tá bola, zanechá xy problémov