Broncho-Vaxom pre deti

sykorka27
6. feb 2016

Dobry den, uzivalo vase dieta tento liek? Ako dlho? Ake mate skusenosti? Dakujem za reakciu.

ejlin123
6. feb 2016

@sykorka27 dobry den, uzivali to obe moje deti na podporu imunity, nepozorovala som rapidne zlepsenie, či s tymto liekom alebo bez neho... aj tak sme nosili zo skolky rozne choroby..., kazde dieta je vsak ine, na to Vase to ucinkovat moze...

sykorka27
autor
6. feb 2016

Chcela by som sa spytat. Mi sme vybrali 30 sackov, t.j. 3 mesiace. Mam este davku na 3 mesiace neviem ci mam pokracovat alebo je pauza napr pol roka. Viete mi v tom poradit?

cerez
6. feb 2016

@ejlin123 Chcela by som sa ťa spýtať či tvoje deti mali rovnaké reakcie pri užívaní tohto lieku. Syn ich dostal rovnako na posilnenie imunity. Liek sme nasadili a o tri dni ochorel. Musel brať ATB a liek na imunitu sme museli v tom čase dočasne vysadiť. Po uzdravení a doužívaní ATB sme ďalej pokračovali v broncho vaxone a syn mi opäť o tri dni ochorel. Znova sme museli vysadiť broncho vaxon. Do tretice sme už nemali odvahu ho znova nasadiť. Za posledných 8 mesiacov bol raz nachladnutý čo sa dalo pekne vyliečiť bez liekov. Mali aj tvoje deti takéto reakcie na broncho vaxon?

ejlin123
6. feb 2016

@cerez @sykorka27 BronchoVaxom nam predpisala imunologicka, kedze moje dievcata boli po nastupe do skolky velmi casto chore. Brali sme ho tri mesiace, bez ohladu na to, ci boli dievky chore alebo nie. Schema bola takato: 10 dni v jednom mesiaci - 20 dni pauza, opat 10 dni v druhom mesiaci - 20 dni pauza, a znova 10 dni v tredom mesiaci. Potom bola pol roka pauza. Brali sme to na podporu imunity, mozno pri inej diagnoze je davkovanie ine, podla mna je najlepsie dodrziavat davkovanie, ake urcil lekar, ktory tento liek vasmu dietatu predpisal. Nemozem povedat, ci nam tento liek nejako velmi pomohol, chorlave boli dievcata tak ci tak, tiez nemozem povedat, ze po jeho prvom nasadeni sme hned ochoreli. Skor mam pocit, ze po jeho dobrati , ak sme aj ochoreli, tak bol priebeh ochorenia miernejsi a kratsie sme sa liecili.

cerez
6. feb 2016

@ejlin123 Predpísala nám ho imunologička, lebo sa mu robili atopické fľaky na tele, hlavne na lícach. Tie boli až rudé. Dávkovanie sme mali rovnaké ako si písala. Ale ako náhle ich začal brať, hneď ochorel. Pri nástupe do škôlky bol tiež často chorý, ale nič strašného. Druhým rokom v škôlke ako som spomenula je zdravotne v pohode, ani fľaky na tváričke či inde nevidím. Snažím sa len logicky prísť na to, že nám liek pravdepodobne nesadol a imunitne nie je na tom zle, keď liek, ktorý má podporiť imunitu, regoval u syna práve takto. Telo si vedelo poradiť aj samo.

ejlin123
6. feb 2016

@cerez ako som pisala vyssie, nepozorovala som ziadne zvlastne reakcie deti na tento liek, naposledy sme boli na imunologii pred tyzdnom, opat nam ho lekarka chcela predpisat. Ja som jej vsak vravela, ze ci berieme tento liek, alebo neberieme, tak nevidim zvlastne zlepsenie, takze nam ho nepredpisala. Momentalne berieme vysoke davky vitaminu C, tak sa mi vidi, ze je to s tou imunitou lepsie.

ejlin123
6. feb 2016

@cerez presne ako pises, telo si vie poradit samo... a co sa tyka toho lieku, tak ako kazde ine lieky, tak aj tento na jedneho cloveka zabera tak a na ineho zasa inak... Nasa imunologicka je uzasna zena, empaticka, vie mamicke vynadat ale aj povzbudit, radi k nej chodime. Ona sama vravi, ze tie lieky na imunitu predpisuje skor pre uspokojenie rodicov ako nato, aby detom skutocne pomohli. Ide presne o to, ze nie kazdemu zaberaju rovnako, jednemu pomozu, alebo si to myslia, ze pomozu a iny nevidi ziadny vysledok.

sykorka27
autor
6. feb 2016

@ejlin123 u nás to bolo tak isto. Na imunitu, lebo je často chory. Ked to bral, tak priebeh chorôb je lahsie a menej komplikovany. Aké veľké dávky vitamínu C beriete? A akú značku. Ja synovi 5 rokov dávam B,D,C, colostrum. a aj tak sa na neho choroby lepia. Ale choroby sú psychika, tak jedno s druhým. Dakujem za diskusiu.

ejlin123
6. feb 2016

@sykorka27 vitamin C od Walmarku, cmulave tablety s prichutou pomaranca a visne, neviem ci je najlepsi, ale zatial skusam.... tiez sme uzivali kolostrum, velmi nepomohlo...

kajoma
7. feb 2016

My bereme broncho vaxom aj imunor sucasne, pricom broncho vaxom ob den a imunor raz tyzdenne, zda sa mi ze mala je trosku menej casto chora ale nejaky extra zazrak som zatial nezaznamenala, bereme to od oktobra, broncho vaxom od decembra

unique26
7. feb 2016

my sme brali, ale nezaznamenala som žiadne zlepšenie, tak som to vysadila a nahodila som deti na vivi šťavu a tá zabrala, sme zdraví

alex1212
10. apr 2019

Je broncho vaxom kortikoid? dakujem

mischel03
17. jún 2019

@alex1212 nie, nie je to kortikoid. Sú to vlastne umrtvene baktérie spôsobujúce choroby. Imunitný systém dieťaťa si ich následné zapamäta a pri ďalšom stretnutí dieťaťa s danou baktériou by už imunita mala lepšie pracovať a choroba by mala mať miernejší priebeh alebo žiadny.

jannnkam
22. feb 2023

v našom okolí čo deti broncho-vaxom užívali sú určite menej choré a aj priebeh a dĺžka liečby je lepšia, náš dr odporúča tento liek tak od 4-5 rokov neviem prečo asi má nejaké skúsenosti (liek je od 6 mesiacov) dcéra 9r ho brala na jeseň 2022 a do decembra mala 1x sople asi týždeň a normálne chodila do školy až v decembri keď mali jej bratia šarlach bola chorá ale unifloxom sa v pohode ani nie za týždeň preliečila (bratia užívali atb cca 10dní) pred Vianocami prišla s chrípkou tá ju potrápila ale od vtedy klopkám je ok, alergologička jej to predpísala znovu a to neprešiel ani pol rok tak uvidíme (dcéra brala pred letným prázdninami aj imunor) teraz dostal bronxo-vaxom aj syn 6r od narodenia cca do 4,5r mal časté bronchitídy aj 2-3x do roka odvtedy máva sople-kašeľ presne spôsobené bacilom tak verím, že mu to pomôže.