icon

Bryndzové halušky pri mononukleóze

alexandraslavik
3. jan 2023

Ahojte, rada by som sa Vás spýtala, či je možné konzumovať brindzové halušky pri ochorení mononukleózy. Dcéra, v pubertálnom veku si ich odo mňa žiada no ja neviem či sú pri diéte vhodné.
Ďakujem.

luliu
3. jan 2023

@alexandraslavik nie je to vhodné, má držať dietu
*bryndza

h2
3. jan 2023

@alexandraslavik Je mi ľúto, ale absolútne nie. Jedine tak s tvarohom namiesto bryndze a bez slaniny.

sissy27
3. jan 2023

@alexandraslavik to nemozes mysliet vazne, ved dr vam isto povedal, ze pri mononukleoze je prisna dieta

alexandraslavik
autor
3. jan 2023

@h2 a také jedla ako rizoto s bravčovým mäsom či pečené kurča s ryžou sa môžu konzumovať?

h2
3. jan 2023

@alexandraslavik Bravčové mäso nie je vhodné. Kuracie áno, ale skôr varené, alebo dusené. Ryža myslím že je v pohode. Veď si skús vygoogliť.

janinah
4. jan 2023

Vygoogli si pečeňova diéta...nič pečené.ani vyprážané.ani mastné...a pridať granule ostropestrec mariánsky.ak nemá liek na regeneráciu pečene od dr

nika_val
4. jan 2023

@alexandraslavik ja som pri mononukleoze nemohla nič mliečne jesť / piť
Inak som jedla normalne jedla ale trošku lepšie pripravene, rizoto (ale s kuracieho maso, bez zbytočnej masti/oleja), kuracie na prirodno s prilohou a pod

ttonicum
4. jan 2023

@alexandraslavik Pri mononukleoza aj len pri podozreni sa musi dodrziavat dieta - nic vysmazane, pecene, tucne, sladke jedla. Ked som mala tuto chorobu, tak som jedla len kuracie maso na vode, trosku ryze, maslo som nejedla, cokoladu, nic mliecne...

luliu
4. jan 2023

@alexandraslavik mäso len na vode, nič pečené, vyprazane

alexandraslavik
autor
4. jan 2023

@sissy27 Práveže doktor nič nepovedal len oboznámil o výsledkoch a teraz má dovolenku to je ten problém. Ak poznáte nejaké jedalničky alebo stránky s receptami bola by som vďačná ak by ste sa o ne podelili.

sissy27
4. jan 2023

@alexandraslavik prosím ťa, www.google.com a do toho okienka uprostred obrazovky napíš “mononukleóza diéta” 🙈
Vo všeobecnosti: nič ťažké, vyprážané, mastné (žiadna slanina, hranolky…)mäso chudé pripravené varením, dusením, nič výrazne korenené a solené, doplnky na podporu pečene…

alexandraslavik
autor
4. jan 2023

@sissy27 Nemusíte byť hneď nepríjemná ja som sa len pýtala na radu

luliu
4. jan 2023

@alexandraslavik najdôležitejšie pri mononukleóze je diéta, treba šetriť pečeň. To je základ, ktorý nájdeš všade na nete a ty tu dávaš, nehnevaj sa, stupídne otázky o bryndzových haluskach a pečenom kurcati

halci
4. jan 2023

Nie, nie su vhodné pri mononukleóze. Ked som ochorela, dostali sme brozurku s beztukovou dietou, ktoru som musela dodrziavat.

beata_k
4. jan 2023

@alexandraslavik Normalne jej daj. Neviem kde tam zeny vidia vysmazane, tazke jedlo. Ja som mononukleozu mala a dietu som nedrzala. Bolo mi povedane, ze som ju prekonala a tym to haslo. Pecenove testy boli v poriadku.

luliu
4. jan 2023

@beata_k rady ako z pomocnej školy, ona má mononukleózu. Môže sa jej výrazne pohoršiť. Máš vôbec predstavu čo je to za chorobu?

beata_k
4. jan 2023

@luliu Ano, mala som ju.

luliu
4. jan 2023

@beata_k to, že ty kašleš na svoje zdravie je jedna vec, úplne druhá je to, že tu poskytujes rady pre dieťa, ktoré má takú chorobu.

beata_k
4. jan 2023

@luliu Nekaslem. Bola som na pecenovych testoch. Zase netreba dramatizovat z varenych zemiakov a muky. Bryndze tam neda kilo.

rude_baby
4. jan 2023

@beata_k pozri, mne sa pečeň dávala do kopy takmer pol roka, a to som mala 17, keď som bola chorá, žiadna stará obezn korcula. Takže to, ze ty si bola ok, neznamená, ze aj druhému to prejde.
A nie, bryndzové halušky fakt nie sú light jedlo 🤢