Bryndzové halušky pri mononukleóze
Ahojte, rada by som sa Vás spýtala, či je možné konzumovať brindzové halušky pri ochorení mononukleózy. Dcéra, v pubertálnom veku si ich odo mňa žiada no ja neviem či sú pri diéte vhodné.
Ďakujem.
@alexandraslavik Je mi ľúto, ale absolútne nie. Jedine tak s tvarohom namiesto bryndze a bez slaniny.
@alexandraslavik to nemozes mysliet vazne, ved dr vam isto povedal, ze pri mononukleoze je prisna dieta
@h2 a také jedla ako rizoto s bravčovým mäsom či pečené kurča s ryžou sa môžu konzumovať?
@alexandraslavik Bravčové mäso nie je vhodné. Kuracie áno, ale skôr varené, alebo dusené. Ryža myslím že je v pohode. Veď si skús vygoogliť.
Vygoogli si pečeňova diéta...nič pečené.ani vyprážané.ani mastné...a pridať granule ostropestrec mariánsky.ak nemá liek na regeneráciu pečene od dr
@alexandraslavik ja som pri mononukleoze nemohla nič mliečne jesť / piť
Inak som jedla normalne jedla ale trošku lepšie pripravene, rizoto (ale s kuracieho maso, bez zbytočnej masti/oleja), kuracie na prirodno s prilohou a pod
@alexandraslavik Pri mononukleoza aj len pri podozreni sa musi dodrziavat dieta - nic vysmazane, pecene, tucne, sladke jedla. Ked som mala tuto chorobu, tak som jedla len kuracie maso na vode, trosku ryze, maslo som nejedla, cokoladu, nic mliecne...
@alexandraslavik mäso len na vode, nič pečené, vyprazane
@sissy27 Práveže doktor nič nepovedal len oboznámil o výsledkoch a teraz má dovolenku to je ten problém. Ak poznáte nejaké jedalničky alebo stránky s receptami bola by som vďačná ak by ste sa o ne podelili.
@alexandraslavik prosím ťa, www.google.com a do toho okienka uprostred obrazovky napíš “mononukleóza diéta” 🙈
Vo všeobecnosti: nič ťažké, vyprážané, mastné (žiadna slanina, hranolky…)mäso chudé pripravené varením, dusením, nič výrazne korenené a solené, doplnky na podporu pečene…
@sissy27 Nemusíte byť hneď nepríjemná ja som sa len pýtala na radu
@alexandraslavik najdôležitejšie pri mononukleóze je diéta, treba šetriť pečeň. To je základ, ktorý nájdeš všade na nete a ty tu dávaš, nehnevaj sa, stupídne otázky o bryndzových haluskach a pečenom kurcati
Nie, nie su vhodné pri mononukleóze. Ked som ochorela, dostali sme brozurku s beztukovou dietou, ktoru som musela dodrziavat.
@alexandraslavik Normalne jej daj. Neviem kde tam zeny vidia vysmazane, tazke jedlo. Ja som mononukleozu mala a dietu som nedrzala. Bolo mi povedane, ze som ju prekonala a tym to haslo. Pecenove testy boli v poriadku.

@alexandraslavik nie je to vhodné, má držať dietu
*bryndza