C-reaktívny protein 300. Jedná sa o sepsu?
Ahojte, je tu nejaka mamina, ktorej dieta malo CRP 300? Lebo citam tu hrozostrasne pribehy a som z toho zufala...
Hlavny laboratorny parameter na diagnostiku septickeho stavu nie je crp, ale pct (prokalcitonin). Pri crp 300, by som ale ocakavala, ze bude pozitivny.
Moj syn mal raz crp 480...to bol ale.iny pripad....a 300 uz moze ist rozhodne o sepsu podla mna...
Áno, ja robím v zdravotníctve
Sme v nemocnici ale nemôžu prísť na to prečo mal takéto crp, keď deň predtým mal crp 11
A co mu je konkretne, preco ste v nemocnici?
Oblicky pozerali?
Začalo to vysokými teplotami, skoro až 40, nedali sa zraziť, mal aj kašeľ, ale ten už mal asi mesiac, rtg pľúc bol negatívny, crp 9, na druhý deň bolo crp 11 a z výberu zistili chrípku A, takže to doktorka uzavrela ako chrípku a že pri nej môžu byť aj takéto vysoké horúčky, ale keďže nejedol vôbec a pil veľmi málo, zobrala som ho na 3. deň na pohotovosť, že nech mi ho zavodnia a stiahnu teplotu a lekárka mi prišla povedať že Crp má 285, za jeden deň.
Tu na Antolskej mu urobili iba krv a moc, a zajtra konečne mu urobia sono brucha, rtg už nebudú robiť keď bol negatívny, a ešte pôjde kardiologovi lebo ma chore srdce, a takéto crp mu môže narobiť veľkú galibu... Ale v podstate od piatka večera mi nevedia povedať, v ktorej časti tela má zápal
ked malinko pil, mozu to byt oblicky... nosi este plienky? My sme mali pri oblicke CRP vyse 100, ale pocula som aj o 250... Drzim palce, aby to hlavne rychlo klesalo! A sono bruska teda mohli urobit okamzite... take jednoduche a rychle vysetrenie... nas tam poslali ako na prve...
Nám nasadili sirokospektralne ATB, tak hádam to už bude lepšie, dnes je bez teploty a crp trošku kleslo, aj keď stále je vysoké 175
Len zaujímavé je ze nič ho neboli
Mne hned ako prve napadli oblicky...tak drzim.palce a verim ze to prejde cim skor a ze sa uzdravi, viem sa vzit do vasej situacie...vela sil a daj vediet ak nieco najdu...
dnes mu robili sono bruska, ale nic podozrive tam nenasli... stale nevedia z coho to je... ☹
teraz v podstate okrem nadchy nema nic take...
to je skvele, ze to kleslo, verim, ze o chvilu budete fit ;)
Zapal oblicky nemusi byt vzdy viditelny na sone, co viem podla skusenosti... ale to by asi vedeli podla vysledkov mocu, asi nemal az tak zvysene hodnoty leukocitov atd... drzte sa!

Kritériom pre stanovenie takejto diagnózy nie je len hodnota CRP. Preto odpoved je, ze môže aj nemusí.