Čaká nás operácia, ako sa čo najlepšie pripraviť na hospitalizáciu?

majka0727
11. aug 2018

Zdravím vás! Chcela by som sa opýtať mamičiek.... Budúci týždeň sme objednaný na operáciu zo synčekom. Jedno vajíčko nemá v miešku. Už som vystresovaná z toho všetkého. Tento týždeň utorok sme boli na predoperačné vyšetrenie, klasika.... Krvný obraz +moč. Na druhý deň mi zavolala doktorka, že sa máme vrátiť spolu aj s malým, lebo musia zopakovať odbery. V ambulancii mi povedala, že Lymfocity má pod 4 (3,86), čo môže znamenať, že buď bol chorý alebo práve chitil niečo. Napriek tomu nič mu nebolo, žiadna nádcha, sopeľ alebo kašeľ. Zobrali mu krv a na drhý deň sme mali výsledky, a všetko v norme chvala Bohu. Takže budúci týždeň v pondelok absolvujeme anesteziologickú ambulanciu, utorok by sme mali ísť na príjem a v stredu zákrok. Mamičky s detičkami, hlavne tie, ktoré už máte skúsenosti ako to všetko prebieha? Mali ste sa ako počas hospitalizácie, prístup a starostlivosť o dieťa? Boli ste sami na izbe alebo viacerý? Som zvedavá na všetko, aby som mohla aspoň trošku mentálne pripraviť sa na tieto 3 dni. 🙏🙏🙏


mali výsledky a bolo všetko OK.všetko OK. sopeľ kašeľ.
že kže kvôli tomu

yvana74
11. aug 2018

@majka0727
Zdravim vas. Kde vam to budu robit?
Podla mna sa nemusit vobec bat. Je to bezny a kratky zakrok. Moj syn bol na Kramaroch v BA. Cely cas okrem samotneho zakroku som bola s nim. Cize aj s naladovkovym sirupcekom co sa dava pred narkozou. Na izbe bolo viac posteli ale zrovna sme boli sami a na noc som si ho vzala do izby pre matky. Bezne matky dostavaju take rozkladacie postele k detom do izby. Starsie deti (asi nad 3 roky) si mozu mamicky vziat na noc k sebe na izbu. Jeden den sme mali anesteziologicke vysetrenie, druhy den sme dosli na lacno rano v den zakroku, na dalsi den sme boli prepusteni.
Su ovela horsie operacie. Tento zakrok je naozaj ok, nemusite mat ziadne obavy.
Drzim Vam palce.

majka0727
autor
11. aug 2018

Aj my ideme na Kramáre. Anesteziologické vyšetrenie ste mali priamo už pri nástupe do nemicnice, alebo treba ísť na ambulanciu?

yvana74
11. aug 2018

@majka0727
My sme anesteziologicke absolvovali pred prijmom, preto ze sme lokalni a tak sme prisli lezat az v den zakroku. Standardny postup ak sa nemylim je ze vas prijmu, vybavite si anesteziologicke a na dalsi den idete na zakrok. Ale urcite sa riadte tym ako vam povedali.
Ste z Bratislavy?

renatka9768
12. aug 2018

Dobrý deň.mám absolvovať výmenu bedroveho klbu ibaže mám sedimentáciu 16/36 budú ma vôbec operovať????

majka0727
autor
13. aug 2018

Nie sme priamo z Bratislavy, 35km od BA. Ale volala som na ambulanciu, lebo malý začal mať taký jemný sopeľ.🤧 Povedali, že máme zajtra prísť ale veľká pravdepodobnosť, že operáciu zrušia a dajú iný termín.😩 Hm.... Tak čo už...🤔🤔Len aby sme nemuseli opäť čakať 3 mesiace.