icon

Čakanie u lekára s deťmi, ktoré majú infekčné choroby

junova
17. feb 2014

Dnes som bola s malym (6 mesiacov) na kontrole u lekara. Od minuleho tyzdna uziva antibiotika, cely vikend mal 39 horucky. Za uskom sa mu vytvorila hrcka, asi zdurena uzlina. K lekarovi som prisla rano o 8 hod. Cakali sme hodinu a vybavili sa dvaja. Tak sme to vzdali a sla som domov dat malemu o 9,30 antibiotika, prebalit ho a nakojit. Vratili sme sa k lekarovi okolo 11,00. Ordinuje do 12,00. Pred nami boli asi este dve deticky. Sestricka vysla von a zacala po nas kricat, ze co ideme tak neskoro. Ja som jej vysvetlila, ze som tam uz bola ale bolo tam vela ludi a musela som ist dat malemu antibiotika. Povedala, ze mam zajtro prist rano. Cize 2 x som isla zbytocne k lekarovi:( Este ze to mam 15 minut pesi od domu. Rano tam nabehnem uz o 7,30, aj ked do 8,00 robia odbery a okolo 8,00 pride lekar, kym zacnu ordinovat je 8,30 a o 11,00 uz vykrikuju, ze co tam robime. No ale este ma dorazila jedna vec, ked som sa okolo 11,15 obliekala, prisli tam dalsie mamicky s babetkami a tym tiez nadala, ze co tam robia. Ony povedali, ze ved im kazala do poradne prist po 11,00 hod. Vtom tam prisla mamicka s dietatom ocividne s ovcimi kiahnami. Tvar mal samy pupak. A v cakarni same babetka. Cize mozem cakat kiahne. Ako je to u vas, tiez cakate v cakarni s detmi s infekcnymi chorobami? Povedali by ste nieco sestricke, alebo by ste rezignovali ako ja? povedali by ste nieco matke s dietato s kiahnami?

Strana
z3
leporeloo
17. feb 2014

@junova to je hnaba jak svet... jednoznacne si sa mala ozvat inak sa k nam nikdy nebudu chovat inak.
pre mna je to aj dovod menit lekara...

bajana
17. feb 2014

sestricka je podla pristupu asi pako, ale co konkretne by si jej chcela povedat? ze im chyba napis: zakaz vstupu s infekcnymi chorobami? co by si chcela povedat mamicke s chorym dietatom? ze ma chodit, ked tam nie su babatka?
chapem, ze si vytocena, ale s tym nic neurobis...na chore dieta mozes narazit kdekolvek, aj vo vytahu, aj v MHD...

lays
17. feb 2014

Ked malo na tvári pupaky,už to nie je infekčné..

macamac
17. feb 2014

@junova tak ja neviem, ale u všetkých detských lekárov, čo som videla, bola zvlášť miestnosť - izolačka, kam mali chodiť rodičia s deťmi s vyrážkami alebo infekčnými chorobami.
naša má vchod do tejto miestnosti z predchodby do čakárne a z tej miestnosti je priamy vstup do ordinácie. čiže tak, že vôbec takéto dieťa nevojde do čakárne.
a k tomu, že ťa nevzala.
ja by som sa ozvala. veď si tam bola už druhý krát. a nechápem, prečo by ťa nemohli vybaviť 😒

moni244
17. feb 2014

ja neviem čo to máš za lekára, ale ja keď prídem s malou na dohodnutý čas, hneď ma púšta dovnútra lebo má oddelenú časť na preventívky a časť pre chorých. Ale aj keď som bola mimo dohodnutý čas, nečakala som dlhšie ako 15 minút

bosoriak
17. feb 2014

@junova Kiahne moze dieta chytit kdekolvek, nielen u lekara. Su infekcne 48 hodin pred prvym vysypom, ked su este priznaky len lahkeho prechladnutia (kolkokrat take dieta este ide do skolky).
Ale teda pristup sestricky je velmi divny, to ta s malym chorym dietatom necha sediet v cakarni 1.5hodiny? Nas lekar, teda sestricka objednava na presny cas a aj ked nestihaju, sme tam max. 2 v cakarni a ide to rychlo. A rozhodne neobjedna niekoho s infekcnou chorobou do casu, ked je poradna pre male babatka.

cikyta
17. feb 2014

@junova fuha...teda aj naša pedina má ord.hodiny príklad Od 8 do 10 a iné dni od 10 do 12, no vždy je tam (každý den) natrepaných pacientov od 8 do 12 😅 a nikdy ... fakt NIKDY si nedovolila vyhodiť pacientov. Ordinuje, pokial sú !
A kiahne sa riešia cez telefon. Iba kontrola je povolená.

junova
autor
17. feb 2014

Ďakujem za rady. Ja sa bojím tých kiahni, malý je oslabený z tých horucok, nespali sme 3 noci a keby dostal kiahne, paráda. U nášho lekára sa bežné čaká s babom aj dve hodiny. Môžeš tam čakať aj od rána, sestrička aj tak prednostne zoberie známych. Doktor je fajn ale sestrička je otrasná.

junova
autor
17. feb 2014

@leporeloo keď lekár je v pohode, sestrička je otrasná.

junova
autor
17. feb 2014

@lays si ma potešila

junova
autor
17. feb 2014

@macamac aj ja di myslím, že by mali mať nejakú miestnosť izolacku, jeden chlapec tam vracal na chodbe. Človek tam pochyta všeličo.

junova
autor
17. feb 2014

@bosoriak u nás sa neobjednava na presnú hodinu. Kto príde, zápise sa na papier na dverách a čaká. Niekedy je tam aj 10-15 detí naraz. Čakáš tam 3 hodiny.

vejula
17. feb 2014

@lays infekčne to nieje až po vytvorení chrastičiek.

@junova ano všade je na to infekčna miestnosť, ale pravdou je, že kiahne skutočne môžete dostať hocike. Môj maly ich dostal od susedov, ktorí to mali presne 3 týždne pred nami (ako inkubačná doba). Zrejme sme boli vo výťahu tesne po nich a malý mal 9 mesiacov, tiež na zimu. A teda zvladol to skvele. Omnoho lepšie ako už väčšie detičky, ani si to neškrabbal. Navyše tým, že som ho dojčila a ja som už mala kiahne prekonané, dostaval v mliečku aj moje protilatky, čo mu priebeh zrejme ešte ulahčilo. Ale nie každé dieťa v takom malom veku kiahne dostane. Napríklad mojej kamaratky synček bol v styku s infekčným dieťatkom ked mal asi pol roka a nedostal ich.

saurian
17. feb 2014

@junova
Mamičke s kiahnami by som nepovedala nič, veď tá prišla lekárovi.
Za ten systém môže lekár, aj keď sa to nedá celkom nastaviť tak, aby boli spokojní všetci.
Napr naša má izolacku a tam dá buď bábätko alebo veľmi chorého, poradnu má v určitý den v určite hodiny, ak ide dieťa na preventivku, zaklope a buď ide hneď alebo do izolacky aby neochorelo. Celkovo bábätka uprednostňuje. Na objednanych pacientov má vyhradená čas popoludní - teda po ordinacnych hodinách.

maribell
17. feb 2014

u nas lekarka ordinuje iba 3 dni v tyzdni od 7mej do 12tej ... a jeden den z toho konkretne stvrtok ordinuje iba do 10:30 a potom uz je iba poradna ..ludia to aj tak nechapu a stale sa tam trepu s chorymi detmi potom vela krat je doktorka nervozna ze tam ma babatka a zaroven aj chorych pacientov.. nam sa nastastie nestalo nic ale pristup tvojej sestricky je brutal...

lays
17. feb 2014

Presne ako povedala Bosoriak,je to infekčné ešte pred vysypom,už pupaky,aj vodnate,infekčné nie sú..

mokon
17. feb 2014

@junova ten prístup lekára, resp. sestričky by ma asi nasr..., ale k tým kiahňam, my sme ich nemali, aj keď deti boli miliónkrát v kontakte s takýmito deťmi, no a teraz som dala staršiu zaočkovať proti kiahňam, vyšlo to cca 100 €, lebo ich nemala a ak ich dostane ako tehotná, nič z toho dobré nebude 😢 , takže ak by ste tie kiahne dostali, možno Ti len pomohla 😉

junova
autor
17. feb 2014

@mokon ale horšie, že kiahne som nemala ani ja:(

junova
autor
17. feb 2014

@saurian skúsim sa objedndávať na presnú hodinu, radšej dám 5 eur ako tam čakať celý deň

junova
autor
17. feb 2014

@vejula Aj by som bola rada, keby ich obidve deti prekonali, ale malému idú zuby, má horúčky, je podráždený. Keby do toho prišli aj kiahne, bolo by nám veselo. A ja by som ich dostala asi tiež.

cicimon
17. feb 2014

@junova teraz uz mozes premyslat co ako a preco.... ale uz s tym nic nespravis..

bosoriak
17. feb 2014

@junova Tak je mozno nacase vymenit lekara. Lekar moze byt fajn, ale s malym chorym dietatom predsa nemozes cakat 2 hodiny na vysetrenie. To je postavene na hlavu.

cicimon
17. feb 2014

@junova a zas mozes ma hocijakeho dr - aj tam sa moze len tak dotrepat matka s kiahnami - proste s kiahnami sa len tak k dr nechodi, nemusi sa ist vobec

junova
autor
17. feb 2014

@cicimon premýšľam, že zoberiem kartu a pôjdem k inému lekárovi, aj keď menej oblubenemu. Aspoň tam nebudem dlho čakať. A ak ostanem, tak sa mi rovnaká situácia môže ešte zopakovať, preto som chcela vedieť vás názor.

luciko
17. feb 2014

no tak to bych zmenila doktorku. my meli taky strasnou a v pul roce jsem presla k jine, mam to sice autem deset minut, ale za to mi to stoji. vecne nemam hlidani, tak kdyz jdu s jednim, beru i druheho. dr me bere presnostne a stredoskolakum vysvetli, ze stejne se ulejvaji ze skoly, tak jim v tom jeste pomuze 🙂 kdyz jsou chalani hodne chori, vola mi vecer domu a je uzasna. vsechno mi vybavi 🙂 a sestricka zakazdym chodi se mnou z ordinace az skoro k autu, aby mi pomohla aspon s jednim 🙂 takze urcite jinou dr

mokon
17. feb 2014

@junova kiahne myslím že dostaneš až po 14 - 21 dňoch od nakazenia, v Tvojom prípade by som asi rozmýšľala o zaočkovaní, skús porozprávať so svojím lekárom

junova
autor
17. feb 2014

@cicimon
Veď to, načo ide s kiahnami k doktorovi.

maznacik007
17. feb 2014

u nas ked su kiahne ... tak treba volat ... ze prides ... lebo aj kiahne mozu mat tazky priebeh ... a potom zavolas s mobilom a sestricka ta hned berie dnu ... necakas v cakarni ...
ale tak tej mamicke ty nemozes povedat asi nic na to ....ona nemoze ze je tam blby system u toho lekara ...mali ju hned zobrat ....
osobne si vyberam lekara najma podla sestricky ...moze byt super lekar ale ak je sestra na prd a nema system tak je to cele na figu .... a to chodim s detmi po doktoroch teda dost...

gabina84
17. feb 2014

@junova neviem aku mas doktorku,ale dieta do 2alebo 3 rokov -neviem presne ma narok na prednostne vysetrenie.Aspon u nasej to tak je. Nikdy som s malou necakala dlhsie ako 15 min ked bola malinka. a deti s infekcnymi chorobami by do cakarne nemali vchadzat,ale to by mala vedet aj mamicka toho dietata

zuzub
17. feb 2014

ja som u našej obvod. doktorky do 1 roka s malými nečakala vždy nás brala.a viem, že niektorý odborný to majú dokonca aj napísané, že deti do XY rokov vyšetrujeme prednostne.

Strana
z3