icon

Časový odstup medzi 2 EEG vyšetreniami

lenka3008
15. feb 2022

Ahojte poakom čase sa môže opakovať eeg?Je tam respektíve musí byť nejaký odstup?Jedná sa o dieťa.

jajo1
15. feb 2022

synovi opakovali hneď o chvíľu - sestrička mu ho spravila, my sme sa obliekali v čakárni a zavolali ho naspäť, že treba to zopakovať - a poviem pravdu, ani som sa nepýtala prečo, vonkoncom mi nenapadlo, že by sa to nesmelo ... ale možno nesmie, nie som lekár, len píšem vlastnú skúsenosť

nafka0483
15. feb 2022

@lenka3008 Netusim o ziadnom odstupe, ved to nie je invazivne vysetrenie.
Ako keby si sa pytala na odstup od ekg alebo meranie tlaku - mozes to robit dookola a nijak neublizi.

kacena4
15. feb 2022

zalezi od toho z akeho dovodu. ked je dieta hospitalizovane robia mu aj niekolko krat pocas hospitalizacie, nam pri epilepsii robia 2-4x do roka

lenka3008
autor
15. feb 2022

@kacena4 Pýtam sa pretože lekar ma podozrenie na epilepsiu u môjho syna.Ideme k neurologičke na ktorú však neviem nájsť ani jednu dobrú recenziu.Máme preto termín ešte u jedného o 3 týždne neskôr ak by sa nám nepozdávalo u tej prvej neurologičky nakoľko tvrdia ľudia že si musí oacient určiť diagnózu sám.Tak ak by sme šli k dalšiemu či by mohol ísť znova na eeg.

kacena4
15. feb 2022

k odbornikovi dostanes papier vymenny listok od pediatra. das ho 1 dr. u druheho si musis platit cele vysetrenie. zdravotn8ctvo nie je holubnik aby si behala od jedneho k druhemu ako sa ti zachce

jajo1
15. feb 2022

@kacena4 No s týmto tvrdením by som moc nesúhlasila. Tiež nie som za to, aby človek extra vymýšľal, ale tak hádam na posúdenie druhého odborníka mám právo, či nie? Tiež sama momentálne mením neurológa a vonkoncom nie je pravda, že u druhého si musím celé vyšetrenie platiť celé. Je to predovšetkým závislé od toho, či daný lekár má zmluvu s mojou poisťovňou. Ak má a lekár usúdi, že dané vyšetrenie si chce spraviť on, prečo by to poisťovňa nemala preplatiť? A mimochodom momentálne nie sú výmenné lístky potrebné, takže odpadá aj tento problém

kacena4
15. feb 2022

@jajo1 nemusis s tym suhlasit, ale nemoze si povedat ze dnes idem k jednemu a o 3 tyzdne k inemu a chcem to iste vysetrenie - ano na konzultaciu ist moze aj my sme boli pri epilepsii zhodnotili spravy skontrolovali eeg a potvrdili ze prvy doktor robi vsetko spravne ale to je konzultacia nie 2 rovnake vysetrenia v priebehu mesiaca u 2 inych lekarov