icon

Častá chorobnosť u 4-ročného dieťaťa

july0
2. dec 2025

Ahojte syn má potravinove alergie a je od nástupu do škôlky často chorý, od septembra bol chorý už 6x z toho jeden x mal zápaľ pľúc, stretla som sa s názorom ze pokiaľ dieťa berie sirup na alergiu pravidelne čo je každý deň tak chorobnosť klesne ? Ja synovi nedávam nič pokiaľ nemá alergicku reakciu. Iba vitamíny D a imunoglukan.

anonym_37e9cf
2. dec 2025

brali sme každý deň od alergol. sprey

anonym_925674
2. dec 2025

@july0 berie kazdy den , na tvojom mieste davam a uvidis

siemi_na
2. dec 2025

@july0 áno, vie to veľmi pomôcť, keďže berú sirup ako je napríklad xyzal alebo aerius..treba sa objednať k alergologičke a na ORL si s ním bola?..

july0
autor
2. dec 2025
@siemi_na

@july0 áno, vie to veľmi pomôcť, keďže berú sirup ako je napríklad xyzal alebo aerius..treba sa objednať k alergologičke a na ORL si s ním bola?..

@siemi_na xyzal mame doma a dr vie ze ho davam len na reakcie a povedal ze ak v tom neni ziadny rozdiel tak nemusim ho davat pravidelne a chodime na alergo pravidelne mame ist zas az v marci, asi ho nasadim len mi je proti srsti mu kazdy den pchat liek 😩

anonym_735683
2. dec 2025

Syn bol takto chorý do 7 rokov. Ma aj potravinové alergie ale najhoršie mu podla všetkého robili roztoče. Reakciu nemal každý den, ale keď ju mal bola poriadna. Teraz berie pravidelne zodac, vit C,D a staloral na tie roztoče viac ako rok a chvalabohu chorobnosť sa znížila extrémne.
Ale ako prvé musel preliecit zlatého stafylokoka a celkovo zničené vysušené nosné sliznice.

anonym_902754
2. dec 2025

Ja som bola casto chora .Zistíi alergie .od kedy beriem lieky choroby su prec .
Ano mne tiez lekar vravel ze to vsetko sada na priedušky ked sa lieky neberú .

anonym_fde305
2. dec 2025

U nás boli choroby časté aj s liekmi - ale teda dieťa ma aj astmu.

katarinaba
2. dec 2025

Moj syn od malicka berie sirup na alergiu a vobec to nema vplyv na chorobnost. Boli roky lepsie, boli horsie. Zlepsil sa mu stav co sa alergie tyka, ale bezne aj menej bezne choroby sa mu nevyhybaju. Minuly rok po nastupe do skoly bol chory 5 tyzdnov. Rok pred tym to bolo lepsie. Tento rok zatial vyzera dost dobre.

titla
2. dec 2025

Moze pomoct, nemusi. Moj syn je od 2 rokov sledovany v alergo-imulogickej ambulancii. Berie denne antihistaminika, kuru na podporu imunity, kortikoidny sprej, vitaminy a probiotiká, denne inhaluje a nepomaha mu to nijak extra. Ma diagnostikovanu znizenu sliznicnu imunitu, je nachylny na ochorenia dychacich ciest. Od kedy nastupil do skolky ideme podla vzorca 3-5 dni v skolke (teraz uz v skole) a 2-3 tyzdne doma....

july0
autor
2. dec 2025
@titla

Moze pomoct, nemusi. Moj syn je od 2 rokov sledovany v alergo-imulogickej ambulancii. Berie denne antihistaminika, kuru na podporu imunity, kortikoidny sprej, vitaminy a probiotiká, denne inhaluje a nepomaha mu to nijak extra. Ma diagnostikovanu znizenu sliznicnu imunitu, je nachylny na ochorenia dychacich ciest. Od kedy nastupil do skolky ideme podla vzorca 3-5 dni v skolke (teraz uz v skole) a 2-3 tyzdne doma....

@titla aj moj ma znizenu slizničnu imunitu

titla
2. dec 2025
@july0

@titla aj moj ma znizenu slizničnu imunitu

@july0 Je to najbeznejsi typ imunitnej nedostatocnosti a vraj by z nej mal vyrast.... Zatial nepozorujem, ze by to bolo lepsie

july0
autor
3. dec 2025
@titla

@july0 Je to najbeznejsi typ imunitnej nedostatocnosti a vraj by z nej mal vyrast.... Zatial nepozorujem, ze by to bolo lepsie

@titla neviem čo mam robiť pred mesiacom prekonal zapal pľuc a vcera mu diagnostikovali zapal priedušiek… davam cecko decko aj imunoklugan

titla
3. dec 2025
@titla

@titla Nase dieta od 2 rokov berie antihistaminika (momentalne sSpirabell), Broncho-vaxom, Imunor, Avamis/Nasofan (kortikoidny sprej), nedavno k tomu pribudla Monkasta a samozrejme vitaminy a probiotika. A denne inhaluje. Chodime k moru na min 2 tyzdne kazdy rok. Kym chodil do skolky tak od decembra do februara mal zvacsa prerusenu skolsku dochadzku z dovodu chripkoveho obdobia.
Momentalne je doma z dovodu zachvatovych kaslov (cakame na vysledky vyterov) po tom co v skole bol az 4 dni! A ja uz neviem co viac robit...

july0
autor
Včera o 11:53
@titla

@titla Nase dieta od 2 rokov berie antihistaminika (momentalne sSpirabell), Broncho-vaxom, Imunor, Avamis/Nasofan (kortikoidny sprej), nedavno k tomu pribudla Monkasta a samozrejme vitaminy a probiotika. A denne inhaluje. Chodime k moru na min 2 tyzdne kazdy rok. Kym chodil do skolky tak od decembra do februara mal zvacsa prerusenu skolsku dochadzku z dovodu chripkoveho obdobia.
Momentalne je doma z dovodu zachvatovych kaslov (cakame na vysledky vyterov) po tom co v skole bol az 4 dni! A ja uz neviem co viac robit...

@titla ideme znova do nemocnice crp mu stupa az 189 aj napriek antb dali sme aj odklad do skolky pojde az na jar neviem uz som zrutena

titla
Včera o 12:04
@july0

@titla ideme znova do nemocnice crp mu stupa az 189 aj napriek antb dali sme aj odklad do skolky pojde az na jar neviem uz som zrutena

@july0 Drzim palce, aby mu v nemocnici pomohli. A na Vasom mieste by som som skusila najst pre syna dobreho imuno-alergologa. Aby bol pravidelne sledovany a skusili mu nastavit komplexnejsiu imunoliecbu. U deti s alergiami a castymi ochoreniami dychacich ciest je potom riziko vzniku astmy. Aj nas syn bol uz vysledkami na hrane, mal nabeh na vznik astmy, ale posledne vysledky z vysetreni (spirometria) dopadli dobre.

july0
autor
Včera o 18:13
@titla

@july0 Drzim palce, aby mu v nemocnici pomohli. A na Vasom mieste by som som skusila najst pre syna dobreho imuno-alergologa. Aby bol pravidelne sledovany a skusili mu nastavit komplexnejsiu imunoliecbu. U deti s alergiami a castymi ochoreniami dychacich ciest je potom riziko vzniku astmy. Aj nas syn bol uz vysledkami na hrane, mal nabeh na vznik astmy, ale posledne vysledky z vysetreni (spirometria) dopadli dobre.

@titla mame dobreho alergologa lenze ideme az v marci… dakujeme

misela555
Odpoveď bola odstránená