icon

Časté choroby napriek "dobrým" výsledkom.

lenicka1121
20. sep 2019

Dobry den, syn je často chory, opakovane infekty dýchacích ciest, zápaly priedušiek aj na plucach. Neustále mu zatekaju hlieny. Aj v dobe ked nie je chory tak je neustale zahlieneny. Vtedy kasle iba ked si lahne a v noci no vcera si ucitelka v skole (syn je prvak) vsimla, ze mu nie je dobre, neskor sa to vyrazne zhorsilo, opat škaredý drazdivy kašeľ. Teplotu zvýšenú nemal, ba naopak 36,0. Alergologicka uzavrela, ze posledné imumo testy sú ok, nevysvetlujú častú chorobnost, opakovane infekty . Uzival aj imunoterapiu-Imunor, Isoprisonine no chory byval aj tak. Poslala nas na pneumologiu, pneumolog odporučil uzivat Arko Defenses, zatiaľ užíval len 1 balenie, 3 tyzdne pauza a budúci týždeň by mal uzivat dalsich 7 dni. Vysetrenie chloridov v pote v norme, vysetrovana aj primárna ciliarna dyskineza, ta sa nepotvrdila. Syn bol 3 x na operácii mandlí (oboje). Mate niekto podobne zdravotne problemy u deti?

Strana
z6
tykat
24. sep 2019

@lenicka1121 ano mali sme podobny problem, vysledky vzdy ok (orl, plucne, gastro, alergo-imuno) a dieta sa islo zadusit kaslom a zatekajucimi hlienmi...pomohlo komplet vysadenie mlieka (ani kvapku, ani ako prisada, ani kyslomliecne, ani ovcie ci kozie) a nizkohistaminova dieta pocas 3 mesiacov. Potom postupne zavadzat potravinu po potravine a sledovat co robi problem (u nas napr ryby a paradajky, chipsy a dopekane sladke pecivo, konzervy...). 2 tyzdne po vysadeni mlieka zmizli hlieny a po 2mesiacoch nizkohist.diety aj kasel. Len doplnim, trvalo to 4roky (s 1 tyzdnovou hospitalizaciou) a vsetky vysledky ok (histamin len hranicny).

tehulkake
24. sep 2019

@nikusa1981 no ved sa da priberať nielen z tukov dcérka od 18 m. Vysadenia mliečneho pribrala

petrapredaj
25. sep 2019

@lenicka1121 My konkretne sme okres PD a mame lekarku v Novakoch a ja som si ziadala zobrat krv kedze sama som alergicka a uz to bolo nenormalne ze nikto nevedel nic zistit a z krvi jej to zistili ze nemoze kravske mlieko , to ju zahlienovalo a tym padom neustale kaslala

lenicka1121
autor
25. sep 2019

@letfenixa no tak potom zrejme vies aky je tu problem. Pediater nechce predpísať nič, vraj to syn nepotrebuje...teda tie kupele. Odborný lekar jedine už len pneumolog keďže alergologicka synovi nič nevypise, odporúčanie neda

simca06022011
25. sep 2019

@nikusa1981 nedávaj jej žiadne sójové jogurty, vápnik doplnis z kopy iných potravín a tuk tiež. Ja sa sóji vyhýbam.do dnes. Rovnako keď sme chorí a nejeme mliečne, nehladujeme.. je kopa iných potravín.

tehulkake
25. sep 2019

@tykat ano ta nízkohistaminová, dcérka aj syn úplne zle hodnoty, po diéte krása, zmizli hlieny, kašeľ nádcha, a hodnoty sa upravili,

tehulkake
25. sep 2019

@simca06022011 no ja dávam tie sójové výrobky občas, trosku spestriť jedálniček,

nikusa1981
25. sep 2019

@simca06022011 pripadam si hlupo😟ale porad co ste davali papat,co jej mozem dat.mozem davat mlieko bezlaktozove Napr.do kase?ona je narodena v 24tt s vahou 570g,teraz ma 18mes a vaha ide bronze pomaly,ma len 5600g tak potrebujeme jedna z ktorych mi priberie

nikusa1981
25. sep 2019

@simca06022011 preco nie sojove?

janage
25. sep 2019

@nikusa1981 ja som mala velmi pomale priberanie pri druhej dcere. Ked jej zistili ze nemoze mlieko len v minimnozstve a vysadili ho. Pribrala aj narastla na svoj vek. Pogoogli uz su aj spracovane pekne na nete odporucane potraviny pre taku i onaku dietu. Treba troska postudovat.

janage
25. sep 2019

@nikusa1981 za mna soja je jednak silny alergen a jednak nie je to v nasich koncinach povodna plodina.

janage
25. sep 2019

@nikusa1981 co tak kvalitne oleje za studena lisovane?

tehulkake
25. sep 2019

@nikusa1981 aha takej malej sóju nie, moja ma 4 a syn 7,tam ide nielen o laktózu, ale o kravsku bielkovinu, proste ju telo nevie stráviť, treba veľa čítať a hlavne sledovať dieťa po čom ma nádchu, možno vyrazku, ale nafúknuté bruško, jedine tak vyselektovat potraviny, napr. Dcérka nemohla ani banán,

simca06022011
25. sep 2019

@nikusa1981 okrem toho, ze je to silny alergen, soja obsajhuje vela fytoestrogenov, nie su vhodne podla mna pre deti vobec..v o velkom ani pre dospelych ( u nas uz v skolke par rodicov protestovalo proti tofu a soji a aj to vylucili). Vid google. Je to dovod preco sa u nas sojove vylepsovaky vobec nejedia, naco aj.. JE kopec nahrad za mlieko, ci uz z roznych orechov (mandlove, kesu, ... niektore znacky maju aj celkom dobre zlozenie)... a co dietatu dat jest? a co jedava? ja s predcasniatkami nemam skusenost, moje dieta islo na stravu ako ine od 6m a v 1,5 roku uz jedlo viac menej vsetko. Mlieko bol len doplnok. Polievky, vyvary, kaše, masko, cestoviny, zelenina, ovocie myslim, ze aj strukoviny mi mala jedla.. vsetko. Bez mlieka sa da pripvati uplne vsetko. Puding sa da uvarit aj z ineho mlieka ako sojoveho a kravsekho.. atd.. neveim ako ste vy s jedenim teda... urcite dieta netreba "priberat" na jogurtoch.

nikusa1981
25. sep 2019

@simca06022011 Dakujem😊

tykat
25. sep 2019

@simca06022011 my sme komplet presli na ryzove mlieko, aj cela rodina, ked robim kolac tak s ryzovym, palacinky takisto nech nevarim na 2x. Syn si rychlo zvykol (obcas zhresi, ale to vie ze je mu potom zle). Ma 13r (problemy mal od 1 triedy), tak uz si to strazi sam. Jedine co ma trosku znepokojuje ze predtym jedol na kvanta jogurty, syry, pil mlieko a teraz ked rastie tak nie. Bojim sa ci mu nechyba vapnik (davam v tabl. ale aj tak).

simca06022011
25. sep 2019

@tykat no ja nie som odborník na stravu 😁 ale mak a strukoviny majú viac vápnika ako mlieko, podľa toho čo som čítala ...

janage
26. sep 2019

@simca06022011 to je pravda, ale je omnoho tazsie vstrebatelny ako ten co obsahuju zivocisne potraviny. Dcera ma intoleranciu BKM a dalsia mlieko a mliecne total odmietala tak som musela studovat. Plus je dolezite ako tie potraviny kombinujes. Napr. Zelezo a vapnik sa doslova blokuju jedno brani vstrebaniu druheho. Preto napr. je somarina jest mlieko (vapnik) s cerealiami kde na obale je hrdo uvadzane zelezo. Nema z toho telo tie prvky. A naopak niektore sa podporuju ako C a Zelezo. Ale trendy a vyskumy sa menia. Nam odisla gastro do dochodku a nova ma na mlieko cicavcov u deti uplne opacny nazor. Povazuje ho za nevyhnutne.

nikusa1981
27. sep 2019

@tehulkake ako rychlo sa zlepsil kasel a odhlienenie?

tehulkake
2. okt 2019

@nikusa1981 2 mesiace

nikusa1981
2. okt 2019

@tehulkake och😟

Strana
z6