Časté kakanie bobčekov. Nemáte s tým skúsenosti?

kvetinka31
31. mar 2009

Ahojte maminy. Chcem poprosiť o radu. Môj takmer 2 a polročný synček kaká aj 5x denne. To je štandard. Ale sú sem tam dni, keď je to aj 6-7x. Pričom stolicu má tuhú jak placku (ešte stále kaká do plienky, takže vidieť konzistenciu). Takže žiadna hnačka to nie je, ani nie sú to malé bobky, ale slušné dávky po každé. On dosť veľa pije a papá, takže ten výdaj je logický, len tá častá frekvencia je zarážajúca. Pýtala som sa Dr. a hovoril, že pokiaľ je to tuhé, nemalo by vadiť, ale zavolal nás na odber krvi a výter zo zadočku. Moc sa mi nechce ísť mu dať zobrať krvičku, lebo určite bude revať jak tur. Nemáte s tým prosím skúsenosti? Ďakujem moc.

dididi30
31. mar 2009

ahoj kvetinka
moja dcera ma 5 rokov a tiez dost castko kaka, niekedy je to riedke niekedy ako zajacie bobky a niekedy ako dospelacky sulec 😀 😀 😀 😀 ale jednoznacne kaka castko, co ma tiez stve, z krvy jej zistili,ze ma malo zeleza , ma byt nejako 12 a ona ma len 6, cize o polovicu menej, berie tabletky, ale toto vysetrenie bolo pred 2 rokmy, tak ked pojdeme domov,zase jej dam urobit vesetrenie, lebo ona ani moc neprospieva a je chudenka, ale ziva az moc.....
co sa tyka krvicky, no tak s tym sme mali trapenie, hadam aj 20 krat jej pichla do zili, kym sa jej podarilo dostat kusok krvy, mala sa zlakla a koniec, no ja som vzdy vonku, ja na to nekukam, lebo by som odpadla, ale nie vsetky deti su take 😉

katy1979
31. mar 2009

kvetinka máme podobný problem aj ked u nás je klasika frekvencia min. 3 x denne ale samozrejme mali sme aj 7 x denne. lekarka nam naposledy nakazala jest probiotika, takze už ich 3 týždne berie. takze kaka normálnu dávku 2 x denne a raz nejaký ten mensi bobek. ak vela je tak by to mohlo byt normál. ináč odkedy sme nasadili probiotiká tak malý pribral a to dost za tie tri týždne skoro kilo.

roasha
31. mar 2009

kvetinka,asi sa nevyhnes odberu krvicky,ako pise didi,moze to byt aj anemia.

katy1979
31. mar 2009

a kvoli anemii ze by tolko kakali? nam lekarka hovorila ze ak ho to po probiotikách neprejde tak sa zoberie vzorka stolicu a smer gastroenterolog.

medka29
31. mar 2009

My sme mali ten isty problem s castou stolicou a zabrali nam probiotika Biogaia. Odvtedy mu to davam a kaka tak dva maximalne trikrat za den.

denisocka
31. mar 2009

Ahojte,my sme na tom ako katy.kvoli tomu mame za sebou aj gastro,aj odbery na celiakiu,nastastie su negat.davam denne aktiviu,stolice su uz len 3x,niekedy viac.caju pije posledny mesiac vela,pomaly sa sam odstavuje.asi proste je taky typ,furt lepsie jak kakat raz za tyzden,aj ked teraz si to obseru plienky 😵

katy1979
31. mar 2009

myslíte ze ich to niekedy aj prejde. lebo ja dufam ze nejakým sposobom z toho vyrastie. activiu jedáva aj malý ale nejako sa to neupravilo.

denisocka
1. apr 2009

Ja tiez kakam aj 3x denne a som tu.a ked treba,vydrzim aj 2 dni nic,xi xi

katy1979
1. apr 2009

denisocka to fakt? to si ma nepotesila. 3x denne behat na záchod. no asi mu na leto ten prenosný nocnik kupim lebo ak ho to neprejde tak neviem ako kakanie budeme praktizovat ked budeme celý den vonku.

denisocka
1. apr 2009

Do krikov,xi xi

len.petra
2. apr 2009

baby aj my mame tento problem 😒 stale menit okakane plienky, denne minimalne 3x.. ale ako citam, tak skusim tie probiotika, snad to pomoze 🙂

katy1979
3. apr 2009

len.petra nepomoze aspon nám ako vyzerá nepomohli. doobeda bol uz trikrát pokakaný.

kvetinka31
autor
3. apr 2009

Caute baby, dakujem za vsetky rady. No je to srandovne tento nas problemik. Ale som vdacna, ze nemame opacny problem, teda zapchu. My sme boli u Dr.na odberoch krvi, vyter z ritky a vzorku stolice. Zatial je krv v poriadku, ostatne vysledky este len budu. Ked som spomenula, ze v nasom veku 2r. a 4 mes. este nosime plienky, Dr.povedal, ze najpravdepodobnejsie to je problem, ze v plienke ma pocit volnosti, teda pusta, kedy sa mu zachce. A vraj je pravdepodobne, ze ked budeme chodit spolahlivo na zachodik, potom trosku zadrzi a bude chodit kakat menej. No logiku to ma a dufam, ze to tak bude. Probiotika sme uzivali v minulosti a tiez kakal jak divy.

kvetinka31
autor
6. apr 2009

Baby, este jeden poznatok. Skusame teraz sa oducat od plienok, teda nosime iba slipky a chodime na zachodik a cuduj sa svet, kaka uz len 2x denne. Takze asi ma ta teoria nieco do seba, ze kakaju jak divi do plienky, lebo citia volnost, ale ked by mali pokazde kvoli tomu ist na zachod, tak to radsej zadrzia. Aspon u nas to tak funguje.