icon

Časté odkašliavanie 5 ročného syna

luka21
13. aug 2015

Ahojte mamičky,aj nemamičky som strašne zúfalá ☹ mám 5.roč.syna a už od vianoc mi stále jak keby odkašliava,zo začiatku to robil iba sem tam ale v posledných mesiacoch to robí čím dalej viac a viac,niekedy nemôžeme ani tv pozerať v klude,pripadá mi to jak keby mal niečo v krku a stále ho to núti jak keby odkašlať.Ale on stále tvrdí že ho nič nebolí a ani neškriabe a ked ho stále napomínaqm nech to už nerobí tak sa mi rozplače a tvrdí mi že jeho to stále nuti robiť a nemôže stým prestať.Už aj predavačky pri pokladniach ked sme na nákupoch tak sa ho pitajú že či je chorí 😖 .tak si to asi viete predstaviť.Ked to začal robiť iba sem tam tak som bola sním u lekárky a ona povedala že je to zlozvyk,že to prejde,ale ked mi to začal robiť viac a viac tak som šla ešte raz a prosila ju že nech ho aspon niekam stým pošle nech ho vyšetria prečo to robí,lebo na zlozvyk mi to nepripadá tak nakoniec nás poslala nosno-ušno-krčnému a ten mu zistil pri rengene hlavy že hnis na nosných dutiniach tak nam dal antibiotiká a nahrievali sme nad lampu a on povedal že to teda robí stoho ale ked sme po 2.týž.isli na kontrolu povedal že už to má v poriadku tie dutiny ale to odkašliavanie robí stále tak nám poradil nadparovať a klochtať vincentku a robili sme ale že by som videla nejaké zmeny tak to nie už neviem čo mám robiť nestretli ste sa niektorá stým v živote,budem vám s celeho srdca vďačná za každú dobrú radu a pomoc ked nam stoho pomôžete DAKUJEM 🙂

certi
9. júl 2017

nasa prestala na mesiac a uz kasle zase, cize uz vyse roka, sice iba niekedy, ale furt tak sucho

laila22
9. júl 2017

@luka21 skus s nim zajst alergologicke..Mozno alergia..

snehurka30
7. aug 2017

Žienky idem po radu môj 9 r.syn to mal tiež najprv sa to prejavilo minulý rok stým že pohmnkaval ako keby chcel odkaslat keď niečo cítite na hrdle ..pobehaas som ORL,doktorov všetko v poriadku mal ..dobrých pár mesiacov nám to išlo na nervy napomynali sme ho ale márne ...potom to zrazu prestal robiť a bol dlho pokoj no pred mesiacom zase začal mať tento tyk či ako to nazvať teraz ťahá hore nos akoby zatahoval sopel ,nádchu nemá je zdravý ...zase ho upozorňujeme a on ešte viac to robí ....už máme nervy mám vyhľadať pomoc u odborníkov ako psychológa ?kto má skúsenosť dik ?

quappa77
8. aug 2017

@snehurka30 ahoj, u nas to bolo to iste, nakoniec sme skoncili u psychologa, ktory povedal, ze to bol tik, ale diagnostikovali mu v Srobarovom ustave reflux, takze sme upravili stravu a potom to same od seba preslo.....

certi
8. aug 2017

@quappa77 ako ste mu ju upravili? a ako mu to diagnostikovali?

quappa77
8. aug 2017

@certi cely nazov je Gastroezofageálny reflux, pozrite si: http://www.solen.sk/pdf/d021cab39de8cc015cf02b2...
http://www.choredieta.sk/index.php/brucho/gastr...

dostala som dietu od lekara, cize zoznam potravim, ktore moze obmedzene a ktore vobec, davala som mu aj sirup pre deti Gastrotus, vzdy po jedle
diagnostika je mozna PH metriou, ale my sme mali ultrazvukom a potom zo slin - je to bezbolestne, dieta len napluje do skumavky rano a po jedle
neviem, kde vsade sa to robi, ale zistite na internete

certi
8. aug 2017

@quappa77 dik

snehurka30
8. aug 2017

Ale môj má 9 rokov ten už reflux nemá ani nikdy nemal keď bol mimco 😉 a u psychológa čo vám povedali kôli čomu sú tie tiky nervové narušenie či čo? Dik

quappa77
9. aug 2017

@snehurka30 reflux sa netyka iba novorodencov, tiez som si to myslela
u psychologa sme mali len jedno sedenie, potom som uz nesla, lebo som bola presvedcena, ze to ziaden tik nie je

misscelaneous
9. aug 2017

moj nevlastny syn to ma, on ma rozne ine tiky, ked nezmurka alebo nemyka plecami, tak odkasliava. Raz to je lepsie, raz horsie, niekedy ma obdobia ze nic, a niekedy vkuse. Ja zas beham po vysetreniach kvli tetanii, mam stale pocit, ze mam hrcu v hrdle, nenuti ma to kaslat, ale sama mam chut to odtial dostat pokasliavanim, vadi mi to, aj ked ORL nic nevidel. tak ma poslali na neurologiu, ze to je len pocit.

snehurka30
9. aug 2017

Ja som už z neho zúfalá ja to nepochopil že prečo to robí asi ho objednám na posedenie a uvidíme čo povie odborník 🙂

majakk
9. aug 2017

Moj maly to ma od minuleho leta,ked mu vybrali nosne mandle.Niekedy aj vypluje hlieny,robi to rozne,niekedy vkuse,niekedy vobec.Myslite,ze to suvisi s tymi mandlami?

snehurka30
10. aug 2017

Môjmu nič nevyberali a ťahá si ten nos furt ..... Predtým keď mal prvý tik hmnkal a pokasliaval potom ako to došlo tak aj odišlo ale toto je ešte horšie nedá sa to počúvať ...

luci66
5. jan 2018

@luka21 Ahoj, mozem sa spytat ako sa to u vas doriesilo? Moja s niecim podobnym zacala teraz...dakujem

veronica30
29. jan 2018

@snehurka30 ahoj ako ste dopadli ? Robi to este??

daakotaa
29. máj 2018

Ahojte. Je to sice stara tema ale skusim ci mi poradite. Mam skoro 5 rocneho syna a asi necele dva mesiace mi odkasla pocas jedla. Bola som aj na krcnom a nic mu v hrdle nevideli a ze je vseko ok. ( Na krcne chodime pravidelne lebo nam brali nosne mandle a mame ventilacne trubicky). Zacal to robit po chorobe dlho som mu davala aj lieky na kasel, skusali sme sirup aj na alergiu a nepomohlo. Dr to uzavrela ako zlozvyk ....V skolke to nerobi ale tam ani nejedava.

zuzanams
6. jún 2018

Zdravím,aj u nás je to velmi podobne, dcerka to zacala robit cca pred mesiacom, naozaj zacinam.byt z toho zúfalá,a priznam sa aj nervozna. Ked sa jej pytam ze preco to robi tak pivie ze nevie,prip ze ju tam.nieco stekli. V noci to nerobi vobec,.ziadne kaslanie. Ma sa nam narodit babo ale ona sa nan tesi a ani jej vobec nespomíname ze potom.bude na nu menej casu alebo take nieco. Jedine co sa zmenilo ze im.v skolke zakazali brat hracku na spanie a zda sa mi že od vtedy to robi, ale môžno si to len namyslam. Ona zle znasa navstevu doktorky ale tak asi budem.musieť tiez ist, nech nieco nezanedbam 😏

daakotaa
11. jún 2018

@zuzanams A tvoja pokaslava cely deň? Ja som aj rozmyslala ze ci nieco stresujuce ho nestretlo a fakt sa nic take nedialo....dr. povedala ze len chce zaujat, nemmam si to vsimat.
Uz ste boli u dr, ako ste dopadli?

zuzanams
12. jún 2018

@daakotaa hej celý deň, a v rôznych intervaloch, niekedy častejšie, niekedy s väčšími rozostupmi. U doktorky sme ešte neboli, keď som sa jej pýtala, že prečo to robí, tak mi povedala, že preto, lebo je jej smutno, ale tak zas nechápem, že to robí aj vtedy keď sme spolu... a hlavne, fakt sa jej venujeme na 100 % . U doktorky sme ešte neboli, chcela som ešte počkať, keďže to je stále rovnaké niekedy sa mi zdá lepšie..

blableblu
28. mar 2019

Dory deň, je to už síce staršia téma ale môj syn má to isté stále odkaslieval už 4 tZdne a hlavne pri jedle a poobede a večer, vyskúšali sme všetky lieky nič nezabralo, ako ste dopadli vy

blableblu
Autor odpoveď zmazal
blableblu
Autor odpoveď zmazal
blableblu
1. máj 2019

@luka21 ahoj viem ze je to už starý príspevok ale my sa už trápim dva mesiace všetky možné sirupy ATB rtg pľúc krčné nič nezaberá chvíľku sa zdá ze je to fajn potom to zas príde ten hnusný dunivy kašeľ teda jedno od kaslanie, ako vám to prestalo a kedy za kolko

sunnyday1111
Autor odpoveď zmazal
majakk
3. máj 2019

ahoj sunnyday11, a co prosim ta znamena ten psychogenny kasel? dakujem.

sunnyday1111
4. máj 2019

@majakk pozri si na google

majakk
4. máj 2019

dakujem@sunnyday11, myslim, ze psychogenny kasel to nie je, on nekalse tak klasicky, iba sem tam odkasliava, a vykasle aj nejake hlieny. robi to od vtedy ako mu vyberali nosne mandle,

blableblu
30. okt 2019

@luka21 zdravím, možno som vám už aj písala neviem písala som viacerým, presne to iste 5 ročný syn stále pokaslavanie odkasliavanie pri jedle alebo pri fyzickej zaťaží ale aj jak bežné, to isté rtg dutín nejaký zápal dal ATB že to z toho kašle ATB dobrate a kašeľ pokračuje, ako by nič už som z toho na prášky vy ste ako dopadli predca už uplinul nejaký ten rok od vtedy ako ste to vyriesili

blableblu
30. okt 2019

@daakotaa ako tak čítam väčšinou 5 ročne deti môj syn to isté presne začalo to chorobou klasika hliene tie prešli a ostal suchý kašeľ teda odkasliavanie hlavn epri jedle alebo pri behu po behu ale aj bežné počas dňa nie moc ale, rtg dutín zápal dali ATB že to prejde ale prd ATB dobrate a nič, odkasliava ďalej vytery negatívne všetko ôk ako ste dopadli?

sonnenshein
30. okt 2019

Moj to ma tiez zhruba od 4-5 rokov. Drazdive odkasliavanie.
Boli sme na pneumologii, alergologii, neurologii, ORL, a neviem kde vsade este, robili mu odbery - krv, vytery, rontgeny, dokonca aj zuby mu pozerali a neprisli na NIC.
Ma takmer 13, stale kasle, najma ked je sucho, chory je tak raz za 2-3 roky.
Nikto netusi z coho to je.