Časté virózy. Ako malej posilniť imunitu?

tynushqa
28. dec 2009

Ahojte, zakladám tému lebo už som zúfala ☹
Malinká má už 3 tí krát virózu od júna. Prvý kráť to bola herpangína + febrilné krče, týždeň v nemocnici, po horúčkach sme sa vyhádzali. Druhý krát to isté, vysoké teploty a po odznení sme sa zase vyhádzali a teraz sme zasoplené, kašleme, horúčka je okolo 37, malá trpí a ja mám výčitky svedomia kde robím chybu ☹ Dsme boli u Dr. ale u zastupujúcej. Tá len Bianku popočúvala a hneď povedala, že je to viróza. Ako môže s určitosťou povedať že sa jedná o virózu?
Povedala, že má asi niečo s imunitou, tak som jej na jej radu kúpila Bio Mare Immuno dávam malej probiotika, vitamín C, má pestrú stravu...nechápem 😢
Mám právo požiadať si o nejaké imunologické testy?
Poraďte ako mám malej ešte posilniť imunitu.
Ďakujem

strapco13
28. dec 2009

Jasne, ze sa mozes pytat na imunologiu..ale telo sa este vyvija a casom sa jej moze imunita zlepsit
od koho mala ochorie..je ona chora prva..ale je to stale od tej istej osoby?
ked je zdrava ako dycha ustami alebo nosom? Nechrape v noci? problemy s uskami? Pocuje dobre? Ako osetrujes nos pri nadche?
lebo ak nie je spravne osetreny nos..tak dieta nevie dychat nosom, cize je vyradena ocistna stanica, musi dychat ustami a tym padom je otvorena stupna brana pre infekty
Ak je velmi zahlienena..preplachuj nos roztokmi mosrskej vody, potom to odsaj, ked nevidis hlieny a napriek tomu mala tazko dycha nosom, tak treba jednoznacne nosne kvapky na uvolnenie nosa..Nasivin, Olynth a pod..a to tak, ze dieta musi lezat, hlava mierne v zaklon, nakvapkat a lezat tak aspon 10 min..nevytierat nos, ale kvapkat

Inak az take strasne to nie je ak je od juna iba 3x chora..su deti ovela horsie na tom
Co sa tyka posilnenia imunity..je vela pripravkov..treba skusat..

veronika81
28. dec 2009

tynushqa, čo sa týka tvojej témy, tak ti asi neporadím, lebo veľmi skúseností nemám, ale chcela by som sa naopak opýtať niečo ja teba.. písala si, že ste sa po horúčkach vyhádzali. Aké vyrážky a kde ste ich mali? Ošetrovala si to nejak alebo to samé zmizlo?
Zaujalo ma to preto, lebo malý mi tiež bol zasoplený, aj kašlal z hlienov, mal 4 dni horúčky do 39 a pár dní po tom sa mi vyhádzal na tváričke, ale úplne komplet na líčkach, nose, brade, ešte aj okolo očka a na uchu má vyrážky, sú to také malé drobné vyrážky úplne blízko pri sebe, keď mu prejdem po tváričke, tak ju má chudáčik takú drsnú. Myslela som najprv, že asi nejaká alergia, aj keď nič nové sme nepapali, lenže má to už asi 10 dní a nemizne to, zajtra sa už chystám k doktorke.

tynushqa
autor
28. dec 2009

Strapco, vždy ochorie iba ona. Myslím ze počuje dobre /ked začuje pesničku tak už aj tancuje 😀 / Dýcha noštekom, chrápala mi iba poobede, ale to mala plný noštek. Pred spaním vždy noštek vyčistíme. Odsávam soplíky odsávačkou na vysavač, tak 2-3 krát do dňa. A používam Vincentku a dnes som kúpila nasivin pre deti. Vysajem vždy niečo, myslím že dosť.

Veronika, ono to ani nie su vyrážky ale skôr také červené fliačiky. Neošetrovali sme to nijako. To čo opisuješ vyzerá naozaj ako alergia. My sme ju mali konkrétne na kozmetiku.

strapco13
28. dec 2009

tynushqa..kozne potiaze su caste pri virozach..su vystupene nad kozou alebo skor zmena farby koze? treba ist aj na krcne, nech doktor /Pnie sestricka/ spravia vyteri, skontroluju nosnu mandlu..ked nic nenajdu tak potom imunologicke

veronika..to vyzera na alergiu..svrbi ho to?treba kozne

veronika81
28. dec 2009

ďakujem baby, mne sa to tiež zdalo ako alergia, ale nepapali sme vtedy nič nové, ani kozmetiku som nemenila. Ešte ho aj dojčím, tak možno niečo z mojej stravy, ale nepostrehla som to.. Začalo to ako také červené fľaky, do večera sa urobili vyrážky, začervenanie zmizlo, vyrážky ostali.

strapco, nemyslím že ho to svrbí, neškrabe sa. Keď sa trošku zahreje, pri nejakej veľmi aktívnej hre alebo keď veľa lozí, tak mu to aj sčervenie, ale neskôr to ustúpi. Za ako dlho by to malo zmiznúť, ak je to alergia? Urobilo sa mu to 18.12., pamätám sa, takže presne 10 dní. Najprv som čakala, potom boli sviatky, ale zajtra sa už pôjdeme ukázať doktorke.

strapco13
29. dec 2009

no ak ho to nesvrbi..cize ak si to neskriabe..tak potom alergia asi nie..skor nejaky kozny prejav co sprevadza virozy..radsej nech kukne doktor..na dialku sa tazko radi

veronika81
29. dec 2009

ano, ja viem že sa ťažko radí, ďakujem aj za toto 😉
Doktorka nerobí, až po novom roku, k zastupujúcej som nešla. Mám pocit, že sa mu to zlepšilo, snáď to nebude nič vážne. Ešte raz ďakujem.

zuza.m
29. dec 2009

baby jedno alebo dvoj dnove vyhadzanie po horučke ktora trvala len cca tri dni je 6choroba.je to taky virus ktory sa nemusi liečit liečit antibiotikami.proste sa len znižuje horučka a sleduje dietatko..zvykne sa to diat ked dietatku idu napr.očne zubky a imunita sa zniži.tu na konikovi sa dočitate viac.ja sm tiež bola vyplašena ale ked že sa po dni vyražky vytratili neriešila som to .ppo 2týž.som sa dočitala o tej 6chorobe.
tynushqa je dobre ked si jej dala probiotikum aspon jej to napravi v brušu floru.ja ich tiež davam ked sa mi niečo nepači na malom,alebo ked je niekto v okoli chory.okrem toho možeš skusit homeopatika thymuline ch9.stoji to par kkorun neškodi a funguje.