icon

Často choré deti

siska07
13. nov 2012

Uz som z toho nestastna, velmi casto byva dcerka chora. Zdravo sa stravuje, otuzujeme, prechadzky atd, do skolky nechodi i ked by velmi chcela lebo deticky ma rada, ale to by sme sa z chorob vobec nedostali tak jednoznacne skolka pride na rad po 3r resp. neskorsie.
Ked mala 1 rok, uzila uz 4 antibiotik Druhy rok to iste.. Nasa pediatricka je fajn, ATB urcite nepredpisuje pri kazdom zakaslani, ale ked uz tam je piskanie na prieduskach, zapal uska, to uz ATB treba. Pred tyzdnom a pol sa skoncili ATB koli zapalu uska, nadcha a hlienovity zatekajuci kasel. Od nedele zase. Zatial mame sirup a kvapky do nosteka, o dva dni sa znova ukazat ci sa to zhorsuje alebo zlepsuje. A Dr s polutovanim, ze bude treba ist na alergo a imuno... Ze byva velmi casto chora. Kto ma podobne skusenosti? ako to dopadlo potom na tych vysetreniach, ako to prebieha... To bude musiet uzivat pravidelne nejake lieky?? Viem ze deti v takomto veku byvaju casto chore, zvlast ked zacnu so skolkou alebo skolou. Ale az tak casto chore? Kedy sa to skonci... ☹ Dakujem

siska07
autor
18. nov 2012

@kinna
@helencek kozie mliecko je urcite super, vyskusame. len aby sa nepotvrdila alergia kr. mlieka alebo na lepok, toho sa bojim ☹ famy su kadejake, preco byvaju deticky chore - z ockovania, ak su deti nekojene... ktohovie. tiez som malu po mesiaci nemohla kojit, lebo nebolo mliecko. tak sme uzivali nutrilon HA. museli sme, lebo mala mesiac, a na kojeni nepriberala, praveze chudla. v nemocnici sme boli vyse tyzdna a tam sme zacali s nutrilonom. nechceli nas pustit kym poriadne nepriberie. taka chorlava zacala byt po ockovaniach. nemozem si pomoct... moze to byt ale cimkolvek, a urcite k tomu neprispieva vysoka prasnost v Ruzomberku 😖 len nechcem, aby stale brala nejake lieky, ved je to este moje malinke 15kg dietatko 😀 😎 a tolko liekov by deticky nemali, fnuk.... @erika71

siska07
autor
18. nov 2012
jasmika
18. nov 2012

@siska07 ja by som odporúčila kvalitný zelený jačmeň, namiesto antibiotik koloidné striebro.. na zápaly tvaroh... 😉 veľa zdravíčka prajem

kabelka11
18. nov 2012

tak moja sopli a pokasliava od septembra dovtedy nic.....len 1x brala atb.teraz ma sople uz skoro 3 mesiace.mozno 2 tyzdne ze bola ok a potom zas sople.cez leto do jasli chodila,nebola chora a teraz proste jeden kolotoc.pred tyzdnom jej brali vzorky mocu,krvicku,dokonca aj stolicu a vytery.vsetko ma ok.brala amoksiklav,potom sa to pustilo.....sirupy na kasel ktory neustaval,sople...proste ja som uz na prasky,trapim sa ze z coho...nekasle strasne,mozno 3x do dna a v noci kek jej sople zatecu tak poriadne ju dusi.davala som trifet ale co ja viem,nejake viditelne zlepsenie nevidim.skusam este stodal,uvidim.

kinna
Odpoveď bola odstránená
siska07
autor
18. nov 2012

@kinna ano ved tak som myslela, ze ak alergia na kravske, bude sa pit kozie 🙂 a ked je alergia na kravske, to sa nesmu ani syry, jogurty, maslo atd?

kinna
Odpoveď bola odstránená
siska07
autor
20. nov 2012

@helencek
@jaja26
@karmelka77
@zitaje zienky bola som hladat v DM ten c vit, predavacka pozerala po mne ako puk ze co chcem. mali tam len take male od firmy Das gesunde plus, ale neviem ci to je ono. vobec to nevyzeralo ako v prasku a s odmerkou. to co vy kupujete to je v doze velkej ako kilo muky alebo v malej doze ako detska vyziva alebo ako.. dakujem. a podla ceny tie 3-4 eura som tam nic podobne nenasla, potom len nejake kapsule c vit mi davala.

zitaje
20. nov 2012

@siska07 je to medzi kadejakymi doplnkami vyzivy, vitaminmi a spol. Ako baby pisali, teraz je nove balenie, take bielo-svetlomodre. Mala doza, taky valec, velkostou cca. ako detska vyziva, len iny tvar...
V nasom dm ho maju, videla som dnes 😉 .

helenka2
4. mar 2013

kocky prosim vas kolko gramove je to cecko z dm-ky?

simonka1304
4. mar 2013

100gramove,oplati sa to,vydrzi to dlho...

luubkaa
4. mar 2013

Takto vyzera to DMkove Cčko.... 🙂

helenka2
5. mar 2013

baby vcera som ho drzala v ruke a vahala som...lebo predavacka mi povedala ze to nieje vhodne pre deti... ☹

sorciera24
5. mar 2013

@helenka2 a ako dovod ti uviedla co pani predavacka?

helenka2
5. mar 2013

@sorciera24 v poslednej vete v tom nemeckom texte je napisane ze je to nevhodne pre deti...to mi povedala...tvoj maly to berie? ak ano aj mu pomohol?

sorciera24
5. mar 2013

@helenka2 to mas napisane skoro na vsetkych liekoch, napr. nevhodne do 3 rokov a bezne sa detom davaju..... je to len cisty vit. C, nema ako ublizit....ano, hlavne ked je nachladnuty, len treba naozaj vysoke davky, nie take ako pisu doporucene...

helenka2
5. mar 2013

@sorciera24 ano? a mozem to davat aj mladsej dcerke, ktora bude mat v aprili dva roky? tak som rada, pojdem ho kupit, lebo som isla odtial dost smutna, lebo dcerky su dost casto chore a uz neviem ako by som im trosku pomohla...

sorciera24
5. mar 2013

@helenka2 jasne, ze mozes.....pekne rozpustit do vody (len je to dost kysle), tak mozes neutralizovat sodou bikarbonou...inak ak byvaju casto chore, mojmu najviac na imunitu pomohlo kozie mlieko;)

helenka2
5. mar 2013

@sorciera24 ano docitala som sa o tom mliecku...objednala som ho u nas v lekarni ale je susene...dufam ze to nevadi...a hlavne nam uz konecne pomoze...mockrat dakujem za radu 🙂

sorciera24
5. mar 2013

@helenka2 nevadi, aj ja mam v zime susene (lebo cerstve cez zimu nezozenies)...hlavne aby to bolo 100% kozie mlieko (nielen kozi napoj....) 🙂

veriiii
5. mar 2013

a nemoze ten praskovy vit c skodit zubom?

irenkask
5. mar 2013

@veriiii Ak ho cmúľaš alebo piješ v niečom, tak minimálne hodinu si nemáš čistiť zuby, to isté po ovocí. A ešte najväčšie svinstvo sú všetky bieliace pasty, tak z tých áno.

siska07
autor
5. mar 2013

polovica mamiciek na MK dava ako prevenciu tento vit. C., je vyborny. odmerka ma 120mg. denne ako prevenciu mozete dat 40mg na kilo, v pripade nadchy, nabehu na chorobu aj 3-4x viac. takze ak ma dieta 15kg, tj 600mg ako prevencia, tj 5 zarovnych odmeriek denne, rozdelit na 3xdenne do napoja. ja davam 6odmerie denne 2 rano 2 obed 2 vecer.

siska07
autor
5. mar 2013

citujem z fora o vitaminu c z DM

120 mg je ZAROVNANÁ odmerka, tzn. koľko sa Ti podarí natlačiť do odmerky, aby nič neprečnievalo.
Ak to máš kopcom, tak to je skoro 2x (a niekedy aj viac než 2x) 120 mg - podľa toho, aký vysoký kopček sa Ti podarí nabrať.

Keďže ide o 100% vitC, neobsahuje nijaké látky na pohlcovanie vlhkosti, takže po otvorení má tendenciu trochu zvlhnúť a tým pádom už nie je úplne sypký a občas tvorí hrudky alebo aj pomerne vysoké kopčeky na odmerke. Ale tých 120 mg je zarovnaná odmerka, takže ak to chceš považovať za meradlo, tak potom musíš vždy nožom (alebo niečím iným rovným) zmiesť z odmerky to, čo prečnieva. Keďže však riziko predávkovania je smiešne malé a vzhľadom ku prirodzenej kyslosti prakticky nulové (na dávku, ktorá by Ti spôsobila predávkovanie, by si toho musela zjesť toľko, že to skrz kyslosť nemáš šancu vypiť), je rozumné neriešiť miligramy, ale odraziť sa od nejakej východzej dávky - na prevenciu povedzme tých 40 mg na kg a deň - stačí od oka, nemusí byť presne, miesto zarovnanej odmerky dávaj kopcovitú a počítaj za 250 mg - a ak to nespôsobí "prehánku", tak postupne po kúskoch zvyšovať až kým ju to spôsobí a potom povedzme tretinu ubrať. Pri chorobe je rozumná východzia dávka 300-400 mg na kg a deň a opäť pridávať až do "akútnej návštevy WC", potom ubrať cca tretinu. V prípade zotavovania sa z choroby sa potom môže "prehánka" dostaviť už pri menšej dávke, takže netreba sa kŕčovito držať nejakých tabuliek, ale vnímať spätnú väzbu vlastného tela (resp. tela dieťaťa) a voliť dávku primerane tomu, čo vnímaš.

@helenka2

helenka2
5. mar 2013

@siska07 moc krat dakujem za odpoved 😉

svetlusska
14. mar 2013

ahoj mamicky rada by som vas poprosila o radu.maly ma 9 mesiacov a za pol roka mi uz vybral 4 antibiotika a dalsie lieky popri tom.vecne sa to zacne kaslom a prejde na sopliky a skonci na prieduskach.je zdravy asi tak 2tyz. az mesiac a potom je znova chory...choddime aj na prechadzky, doma vetrame.ja uz som zufala.mam pocit ze vsetko sa to zacalo po prvom ockovani.doktorka nas chce objednat na alergologiu, nemyslim si ze na nieco pridu.viete mi nejako poradit?

ajkapajka1
Odpoveď bola odstránená
ludkazh
15. mar 2013

@svetlusska ahoj aj my mame taky problem ale ja mam starsiu dceru ktora chodi do skolky a z tade stale nieco donesie...akurat su obidve chore a maju aj atb...zle dychanie zo zatečenich soplikov.....starsia tiez chodi na alergologiu....dala jej tam lieky na imunitu ale dako nic moc...obidvom dr obvodna robila krvne testy a obidve maju malo železa...tak aj zato stale su chore..teraz staršiu nejdem dat dva mesiace do skolky a uvidime co bude...lebo kazdy mesiac su chore...držim palceky...

svetlusska
15. mar 2013

@ludkazh no ja uvidim co nam povedia na alergologii ale ja uz som zufala z toho ze je tak stale chory.a hlavne tolko liekov zachvilu si doma otvorim lekaren :(

ludkazh
15. mar 2013

@helenka2 ahoj ja davam dcerke ktora bude mat rok normalny celaskon /polku/ tabletky rozdrvim a davam to spolu zo železom co mame na predpis...a v pohode...ziadny problem