Často choré deti
Uz som z toho nestastna, velmi casto byva dcerka chora. Zdravo sa stravuje, otuzujeme, prechadzky atd, do skolky nechodi i ked by velmi chcela lebo deticky ma rada, ale to by sme sa z chorob vobec nedostali tak jednoznacne skolka pride na rad po 3r resp. neskorsie.
Ked mala 1 rok, uzila uz 4 antibiotik Druhy rok to iste.. Nasa pediatricka je fajn, ATB urcite nepredpisuje pri kazdom zakaslani, ale ked uz tam je piskanie na prieduskach, zapal uska, to uz ATB treba. Pred tyzdnom a pol sa skoncili ATB koli zapalu uska, nadcha a hlienovity zatekajuci kasel. Od nedele zase. Zatial mame sirup a kvapky do nosteka, o dva dni sa znova ukazat ci sa to zhorsuje alebo zlepsuje. A Dr s polutovanim, ze bude treba ist na alergo a imuno... Ze byva velmi casto chora. Kto ma podobne skusenosti? ako to dopadlo potom na tych vysetreniach, ako to prebieha... To bude musiet uzivat pravidelne nejake lieky?? Viem ze deti v takomto veku byvaju casto chore, zvlast ked zacnu so skolkou alebo skolou. Ale az tak casto chore? Kedy sa to skonci... ☹ Dakujem
@ludkazh nie ale minule ho posielala na krvny obraz a tam sa nic nezistilo, ale niektore hodnoty boli nad normu...ale zapal priedusiek tam bol lebo mu chrapcalo na hrudi a aj kaslal hrozne a ked to uz moja svokra pocula a vravi ze ma zapal priedusiek tak potom neviem.ale nasa lekarka predpisuje antibiotika iba v nevyhnutnom pripade ked ma zapal a s tym spojene horucky (vtedy robi crp u nej v ambulancii), inac kasel a sopliky ked ma tak riesi sirupmi proti kaslu a nema ziaden zapal a tak...prvykrat ked bral antibiotika to uz mal nabeh na priedusky tak mu po tyzdni ked nezabral stoptusin a este nieco dala antibiotika, myslim ze vtedy sme boli aj na krvyn obraz, druhy raz to boli horucky robila mu aj crp tak mal zapalove hodnoty a 3 krat sme boli pri zastupujucej popocuvala ho a dala antibiotika lebo ma zapal priedusiek ziadny krvny obraz nic, az ked sme sli k nasej lekarke tak ona dala spravit krvny obraz lebo lieky nezaberali ani po 4 dnoch.
@svetlusska tak hadam už bude lepsie..držim palceky
@ludkazh dakujem dam potom vediet 🙂
@svetlusska to akoby som citala o nas.... presne to iste, ani rok nemala a uz 4 antibiotik, presne to co ty pises..
ahoj mamičky, chcela som sa opýtať, či niekto deťom dávate Biopron macík od Valosun, ako na podporu imunity. odporučili nám to v lekárni, ale nechce sa mi do malej pchať nejakej chémie, pokiaľ to nebude mať účinok. zaujímalo by ma, či s tým niekto máte skúsenosť, či naozaj sú deti potom menej chorí. Naša malá má už tretíkrát v krátkom čase antibiotiká a má z toho asi uplně vyčerpanú a vysilenú imunitu, preto sa jej to stále vracia. už sme z toho vybavenia aj obaja s manželom.
@karmelka77 ahoj, viem že si už dávnejšie písala svoj príspevok, tiež sme na tom podobne po poslednom očkovaní Hexy, deň na to akoby je zlyhala imunita a odvtedy sme stále chorí...pred 2tt sa jej vyhodili vyrážky, podobné kiahňam ale vraj to neboli kiahne, doteraz nezmizli a sem tam sa objaví nová...písala si o podobných vyrážkach...čo to nakoniec bolo, zistili vám?
@myriada nezistili a veeelmi dlho to mizlo:( vtedy tvrdili ze si preniesol herpes na telo ale nebolo to take, uplne ako kiahne to vyzeralo a potom cervene flaky este dlho mal..ani neviem kolko ale min. pl roka urcite..jemi luto ze mate take problemy tiez:( u nas to skoncilo zatial tak ze malemu vybrali nosnu mandlu, po nej aj zapal pluc chytil, ale odvtedy mame celkom pokoj s chorobami dokonca od septembra ako je v skolke nebol chory az minuly tyzden ale uplne v pohode, napriek tomu ze mal pneumokoka..jedine co sa nam zhorsilo je alergia ale k zohrseniu doslo az v skolke..drzim palce..
@karmelka77 Hanka mala predtým 6.chorobu a týždeň na to sa jej to objavilo, na 2 miestach to vyzerá trochu ako herpes, inak skôr ako nejaké vyrážky, nie všetky červené, teraz najnovšie sa pred 3 dňami nemohla postaviť na nožičky, tak sme boli znovu u lekárky, vraj by to mohol byť zápal bedr.kĺbov, čo býva u detičiek keď prekonajú nejakú chorobu, už je dobre, chodí, postaví sa ale vraj sa musí šetriť...no mám problem udržať ju sedieť 😝
@myriada ach jaaj:(( zas ma to caka s malou:( ked citam co vsetko sa objavi mam strasny strach malu ockovat, ma 8,5 mesiaca a este nebola vobec ockovana ale uz ju to neminie zachvilu..len dufam ze nebudeme mat problemy ako pri starsom alebo este horsie..drzte sa clovek nikdy nevie z coho to vsetko je, a moze len polemizovat o tom a nikto ti to ani nepotvrdi:( ja ked som bola presvedcena ze to bolo z ockovania vsetci lekari hovorili ze ano imunita sa tym moze oslabit ale casom sa to vrati do normalu, ale to casom trvalo 2 roky a ked uz aj imunita je ok, zas alergie sa zhorsuju co ti poviem je to otrasne:(
@karmelka77 presne tak, nepriznajú to, MMR som odmietla! koniec, a uvidím či ešte niečo dám po týchto skúsenostiach...dúfam, že už bude len dobre, lebo dovtedy zdravá, chodili sme plávať a teraz som jej musela na čas zrušiť všetky aktivity
@myriada u nas takisto chodili sme plavat vsetko ok a potom sa to zosypalo, ja som mu dala aj MMR a vdaka nemu mame alergiu na vajecny bielok..pri malej som veeelmi bojovala s ockovanim preto doteraz nie je zaockovana, ale minuly tyzden mi maly doniesol domov pneumokoka a mna to skolilo tak ze koniec..doteraz beriem atb..3 dni som o sebe nevedela..a ked si predstavim ze to mala moze chytit ako neockovana je mi zle z toho..takze vyzera ze ju dam ale s veeelmi malou dusickou
@siska07 verím, že tvoje dieťatko sa z toho už dostalo, my máme výbornú terapeutku, takže sme sa vyhli antibiotikám a syn je našťastie zdravý. Keď chodil do škôlky samozrejme prišiel s infektom, ale nechcela som skončiť na chémii,preto som s každým problémom vždy zašla za našou liečitelkou doktorkou Albertovou. Ona mi pomohla pred časom aj otehotnieť a odvtedy sa u nej liečime celá rodina. Je to vyštudovaná psychologička, veľmi múdra a skúsená žena iste o nej už viacerí počuli je dosť známa a je vždy ochotná pomôcť.

@svetlusska a robi mu dr. zakazdym CRP ked mu ide predpisat atb? no na alergologiu mu nic ine nebudu robit len krv zoberu a zistia aku ma imunitu