Celková anestézia a váha dieťaťa
Ahojte, kolko mali vaše deti, keď absolvovali operácie v celkovej anestezie? Caka nas operácia nosnej aj krčnej mandle a mam obavy, kedze dcérka je malinka (3 a pol r. a 13kg). Ako to zvládali?
Ďakujem za odpovede a vaše skúsenosti
prosim ta, ved operuju aj novorodencov a to nie nosne mandle, ale rozsiahle operacie - napr srdce a pod.
inak moja dcera bola v anesteze ked mala 3,5r a vazila tiez 13kg. dcera kamoska bola v anesteze koli vysetreniu a to ju aj prevazali sanitkou, tkaze v anestze bola nejaky cas a mala tiez podobny vek a hmotnost asi 12kg.
Synčeka operovali v 6 týždňoch, vážil niečo vyše 4 kg, strašne drobatko a zvládol to, nebojte sa,bude v poriadku 👍
@pataja U nás 12mesacna dcéra, 8 kg, chirurgický zákrok. Všetko v pohode. Po prebudení z narkózy bola nejaký čas extrémne placliva a rozrušená, ale to sme zvládli v náručí.
Všetko bude dobré, neboj sa, dcérka to zvládne.
Moju operovali keď vážila 480 g
Syn ide mat 3 roky a bol 5 krát v anesteze. Tri kratšie cca 40 minut a dvakray mal anestézu 3 hodiny. To mal 2 mesiace a potom 7 mesiacov. Do roka ho čaká ešte jedna operácia, tam bude zákrok odhadom lekárov trvať cca 6 hodín. Všetky zvládol našťastie úplne v pohode. Strach rodiča je samozrejme oprávnený a pochopiteľný pri každej anesteze aj keď ide o vyšetrenie alebo menší zákrok.
Syn ide mat 3 roky a bol 5 krát v anesteze. Tri kratšie cca 40 minut a dvakray mal anestézu 3 hodiny. To mal 2 mesiace a potom 7 mesiacov. Do roka ho čaká ešte jedna operácia, tam bude zákrok odhadom lekárov trvať cca 6 hodín. Všetky zvládol našťastie úplne v pohode. Strach rodiča je samozrejme oprávnený a pochopiteľný pri každej anesteze aj keď ide o vyšetrenie alebo menší zákrok.
@anonym_8ffe19 Ďakujem za správu a držím palce, nech všetko dobre dopadne a malému zelam veľa zdravicka
Ďakujem všetkým, upokojili ste ma a držím palce a všetkým detičkam želám vela zdravia 🙏

tiež mala dcéra asi 3 roky keď jej robili operáciu nosnej mandle. nemáš sa čoho báť - to je rýchlovka.
anestézu jej prvú dávali keď mala 6 m - kvôli vyšetreniu .