Celodenný tras tela u dvojročného dieťaťa: Hľadám rady a skúsenosti rodičov
Dobrý večer prajem, chcela by som nájsť nejakú mamičku, ktorá má podobný problém s dieťatkom. Moja dcéra má 23mesiacov , nestvorkuje, nechodí. Má oneskorený psycho motoricky vývin. Od 15 mesiacom sa u nej vyskytol celodenný tras celého tela. Má problém s trávením,nočné potenie. Na pravej strane tela má vysoké svalové napatie.Nevedia jej zistiť príčinu. Nemá niekto podobne trápenie. Za reakcie ďakujem
@miriamzba Ahoj.... Ona je z dvojičiek cisársky v 33tyzdni v podstate dobrý druhá dvojka je zdravá. Nie momentálne jedna neurologická jej nasadila rivotril a tebokan druhá vysadila. A kontrolu máme vo februári nič neriesia.Ja si ten trás stále spájam s vojtovkou som s ňou cvičila potom nám dali nejaký vibračný oblek do ktorého som ju obliekala a to jej simulovalo všetky body naraz. Ona sa toho tak bála triasla sa. Mne sa zdá že to má odvtedy no tvrdia mi že to nemohlo mať taký vplyv. Môžem sa opýtať ako to je u vás?
@karcolovaa ešte dodám ten trás počas spánku vymizne...a počas dňa nie je rovnako intenzívny
nemá svalové napätie?
@karcolovaa určite môže! Vojtovka môže byť velký pomocník ale je aj velmi zradna. A provokuje záchvaty a tras, drazdivost. Chodíte na Kramáre? Mne vyslovne zakázali vojtovku práve pre toto a odporucili jedine bobatha.
@miriamzba
@miriamzba Mne nik také niečo nepovedal len že ten trás určite nemá z toho ale nejde mi to do hlavy že dovtedy jej nič nebolo...no už ju od apríla necvicime ale trás zostal. Nie nie my sme z Oravy chodíme do Martina. Vy máte s tým tiež takú skúsenosť. Inak od vtedy je aj extrémne drazdiva ešte aj obliekanie jej vadí. Dovtedy to bolo fakt kľudne dieťa.
@deti95060810 áno má pred mesiacom mi to povedali...no má len na pravej strane tela...to som teraz vybavovala polohovacie ortezy na nohy na spánok
Bohužiaľ vojtovka môže dráždiť dieťa natoľko, že sa prejaví tras + tras býva prítomný aj pri vysokom svalovom napätí. Robili vám podrobnejšie vyšetrenia? 🙂 EEG, MRI a podobne?
@luciazahornadska a v oboch prípadoch zostáva ten trás nastálo prosím Vás? EEG 4x aj spánkové,aj dráždením svetla.... magnetickú mozgu to má údajne v poriadku...lumbalku že všetko ok...a metabolika tiež ok...už len čakáme na genetiku ale to bude tak za pol roka
@karcolovaa a je v Martine rehabilitacna MUDr? Mne povedali na neurologii že vojtovka sa nesmie a že celkovo sa od nej upusta, a zavolali mi rehabilitacnu doktorku, dala mi podrobnejsie info.

Ahoj, ja som mala 😔 aký bol pôrod? Neurolog čo hovorí? Berie lieky? Ten tras nemôže suvisiet s rehabilitaciou?