Celý deň plačúce 8 týždňové dieťa
ahoj maminky viem ze mozno nie som jedina ale ja uz neviem co a ako to vobec zvladat moj syn ma 8 tyzdno stoho 4 ttzdbe je na um a my cely den placene ale naozaj xely den naje sa odgrgne s rev az zmodrie vnoci tiez mam este 3 rocneho syna a ja uz naozaj nevladzem doktorja hovori ze je zdravy uz som skusil vse vsetky kvapky mic :( pijeme beba optipro comfort hovoria mi ze mam vydrzst ze kolika ja som uz uplne zufala pohnut saaneviem od neho sem tam v satje nosici zaspi niey aj tam reve ako o zivot .nevladzem :( mali ste to niektora? ako ste to zvladli
Moje deti keď plakali aj po jedle, tak väčšinou boli ešte hladné. Koľko ml mlieka dávaš v intervaloch?
pouzivas reklatalnu rurku?? ak nie tak zacni ..aj 2-3× denne ked treba..vyprdka sa..nechaj ju dlhsie a cvic nozickami..kup si makku silikonovu, je aj hrubsia trochu co je fajn, nie tu oranzovu tvrdu..
a do kazdej davku mlieka 8kv Sab simplex..dlhohobejsie+ mozes aj probiotika dat..a skus nosenie na trigrika..vygoogli si ake to je.drzim palce.
jo a grcka? ak aj nie moze sa mu mliecko vracat...skryte
a tiez je mozno aj hladny..u nas to bolo vecer..rev do 22 ..potom sme xistili ze pptrebuje po hodine este raz papat.
ale skor to budu tie koliky.
mojej to zacalk vzdy tak 20min.po jedle..ale rurka a Sab nas zachranili.
@alex2015 vigantol mu dávaš? zmeniť mliečko ste skúšali?
Baby sa tu pytaju na vit. D a maju pravdu. Vigantol to casto robi, ma slnecnicovy olej a niekedy to detickam toto robi. Aj mojmu. Zmenili sme na iny, kde bol olivovy olej a vyrazne sa to zlepsilo. Na nete najdes aj masaze bruska pri kolikach. Mojmu pomahalo. Len vydrz... Zvykne sa to po 3-4 mesiacoch zlepsit.
ja by som zmenila mlieko.moj mal toto iste z beby ako som zmenila mlieko tak som mala vymenene kludne tiche babatko . a presla som na sunar premium, odporucila mi ho lekarka i napriektomu ze by mala odporucat bebu a nutrilon a presne hovorila ze babatka maju najvacsi problem s tymito dvomi mliekami a sunar je najlahsie stravitelny a takmer vsetkym detom sadne
Môj mladší reval prvých 4,5 m nonstop. A nonstop myslím naozaj nonstop.. Akonáhle sa zobudil, to boli revy až do ďalšieho zaspania.. Tiež som bola úplne na prášky, podľa Dr zdravý, vyskúšali sme x mliek, zrušili aj vigantol.. Trochu sa to zlepšilo, ale má 3 roky a z toho dokopy 2,5 r premrncal..
@alex2015 Treba ho "skúmať". Kedy plače, po čom. Koľko papá, akú má stolicu, bruško (tvrdé). Skúste zmeniť mliečko, navrhujem Sunar. Skúste si ho položiť na seba, keď ležíte. Dávajte mu Espumisan kvapky do každého mliečka 10 kvapiek. Skúste cumeľ, prsník (ak môžete) na upokojenie. Skúste hlavne vy nebyť nervózna, deti to vycítia, skúste byť v pohode a hlavne ho držte blízko pri sebe. Je maličký, potrebuje cítiť blízkosť matky v najväčšej možnej miere.
Nasa plakala lebo grgla a mliecko jej vratilo a palila ju zaha reflux ale len mierny a revuuuuuu a mala aj alergiu na bielkovinu a bolelo ju z,um brusko skus vymenit mliecko uvidis alebo ho skus zahustit nam vtedy zabral nutriton na zahustenie urobi z mliecka taku kasicku musis len skusat aj nam trvalo kym sme na to orisli a rurke sme pouzivali casto
asi neporadim viac, ako pisu baby vyssie, mne este napadlo, brala si pocas tehu magnezium? moja robila toto iste, furt rev, a neurologicka mi povedala, ze niekedy moze byt tato nervozita/plac vyvolana aj nedostatkom Mg, ze pocas tehu si nan zvykli a teraz im chyba "davka"
Ja by som ešte vyskúšala masáž bruška s mastickou Pupik v protismere hodinových ručičiek. Vyskúšať aj rektalnu rúrku viackrát za deň, poprípade polohu pri ktorej bábo sa drži v jednej ruke. Je to tigrik poloha, isto bude aj na Google. Ja by som dávala do mlieka aj probiotika ako napr. PROBIO FIX IMUN BABY, a tiež kvapky by som proti kolike dávala, Espumisan nie, sú to slabé kvapky na také bolesti bruška ako ma tvoj drobec, skôr Infacol al. Coliprev. Môj synček mal tiež koliku, ale len 2 - 3dni,no.on bol dojčeny a mal koliku, čo dojčene deti nezvyknú mávať. Tieto kvapky som mu dávala a tiež mával silné bolesti bruška, no teraz ma 15 mesiacov a je pohodove bábätko..... A ešte niečo na záver : určite netreba stresovať a byť nervózna, lebo to také malé bábätko cíti a všetok stres a nervozita sa prenášajú na tvojho maleho...
Koliky bývajú do troch mesiacov potom sa to upravi.
Aj ja som matkou dvoch detí a tiež som si už pri nich prežila svoje, tak chápem, že to teraz nemáš easy, ale také malé bábo potrebuje pokojnú a kľudnu mamu, aby cítilo, že si tu pre neho a ze mu chceš pomôcť a si mu stále nablízku....
Tak držím palce.....
ahojte d vitanin mam jamienson nie vigantol .akurat sne zacali coliprev ale nevidim zlepsenie ja viem ze treba vydrzst a ostat kludna nejde to :( rektalku skusam ale zs by slo zneho nieco .papa 120ml papal 15o no dr povedaka ze je prejedeny ze vela je a ma zatazene brusko tsk uz tyzfen paoa menej no ziadna zmena
@majdalenka23 papa po 3 hodinach 120ml jedol viac a dr povedala ze je prejexeny
@alex2015 to môže byť príčina , v pôrodnici mala jedna mamička tento problém...
Doktorka jej kázala nasadiť znovu magnézium a postupne začať znižovať až prestať...
120 je ok podla mna, normalna davka, viac by som nedavala. je to samozrejme na tebe, ale ako som uz vyssie pisala, na tvojom mieste zvazim zmenu mlieka
@alex2015 no aby ti nemal alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka...vtedy moze brusko noliet a plakat....
Moja rada nad ktorou vela mamiciek odmietavo kyva hlavou - kupat v kybliku nie vo vanicke. Kazdy den v priblizne v tu istu hodinu. Mam 8 tyzdnoveho chlapceka, zaplace max tak 20 minut za den (ked to zratam dokopy). Ja ho kupem az o 21.00 aby mi prespal skoro celu noc - v noci sa zobudi 2x na kojenie ale hned po dopapani sam zaspi. Ja ho neuspavam vobec, vzdy leb polozim do postielky, zhasnem a idem prec a on zaspi sam (museli sme ho to ale od 4 tyzdna ucit a po 2 tyzdnoch sa to naucil sam). Kyblik je uzasna vec, nedam nan dopustit. Babtku nie je zima pretoze v kybliku sedi ponorone skoro az po krk, brusko je v teplej vode cim sa mu pekne daju crievka do pohybu a nic ho neboli. Ja mam kyblik Shantala a je TOP. Vyskus dva tyzdne a uvidis. Kludne mi napis aj internu spravu 🙂
@alex2015 masaz bruska po smere hodinovych ruciciek a rurka plus teplomer do zadockatroch roztiahnut zvierac - to uvolni zaseknute kako - mam 3 mesacneho a fungujeme iba takto - to dostava materske mlieko a umele. Ked som davala nutrilon ha sice sa vedel sam vykykat ale cely den vyplakaval kvoli brusku- teraz davam topfer 1 a brusko je v pohode ale zial vykakt sa nevie no aspon nema ziadne koliky. Mojmu robia zle probiotika a samozrejme aj vitamin d. Ked je na umelom ho vsak netreba davat - mal by byt v zlozeni umeleho mlieka - tak si to over na krabici. Drzim palce.ja uz len cakam na prve prikrmy, ktore mi predtym u dcery cely problem vyriesili.
@asocial zacali sme strasne skoro s rezimom...o 21.00 okupem, obleciem do pyzamka, pri postielke v zhasnutej miestnosti nakojim, polozim do postielky a idem prec...teraz uz zaspi na prvykrat a zobudi sa potom okolo pol drihej na kojenie..prve dva tyzdne to vsak nebolo take idelane..polozila som do postielky, odisla, dve minuty vydrzal a spustil plac...takze som isla za nim ale ani som nezasvecovala ano ho nebrala na ruky len som ho pohladila aby sa upokojil a ked stichal sla som zase prec..o dve minuty zas to iste..niekedy to trvalo aj 4 hodiny.. s frajerom sme boli sedivi..ale teraz mame vecer velku pohodicku uz 🙂
@tinulka174 ale ja nekojim tak ako mu to podat?
@maminka1986 dnes som boka u dr ze to by mal mat vyrazky ze mam znizit na 100ml kazde 2h akoze js uz nerozunien
@alex2015 ahoj skus Nutrilon LOW lactose..mozno ma problem s laktozou a z toho krce a place..u babtiek je len par problemov (placu ked ich nieco boli, hlad, velka unava)m, pripadne skus nech spi v kociku okolo neho daj deky zrolovane nech ma maly priestor a hengaj 🙂 to mlieko co mu davas ma vysoky obsah mliecneho cukru inak
no dnes som nasadila lactos free mliecko a dala mu krn 100ml a spal 3 hodky a 3.5 teraz vecer uz bol zas urevany uvidime urcite treba pockat par dnivto viemm dam vam vediet ako to dopadlo zatial moc pekne dakujem
@alex2015 nas mal laktozovu intoleranciu a reval na lesy non-stop cele mesiace... vecer urevany je ine, ako revat non-stop, na to maju male deti pravo na ten nekludny vecer. Hadam vam to bezlaktozove pomoze. My sme na to ani neprisli, on na to prisiel sam, od prvych prikrmov uplna averzia na mlieko a 8 mesacny sa uplne odstavil a mliecne neda do ust dodnes ani tuk...
@alex2015 tak to už neviem , skús sa poradiť s doktorkou alebo skočiť na novorodenecké kde si rodila nech ti poradia...
Ved okamzite zmenit mlieko. Priciny mozu byt: bud d vit. Nesadol vigantol zvykne byt problem, dieta moze byt alergicke na bielkovinu kravskeho mlieka, moze mat intoleranciu laktozy alebo aj obe naraz. Proste moze mat este reflux ved to ste uz davno mali byt na gastre. To nie je normalne toto, co za lekara mate? Drzim palce
ja som dcérke tiež dávala Bebu, síce neplakala ale mali sme problém s kakaním, vymenila som za Sunar a všetko je ok

@alex2015 Aky dávaš vit.D?