icon

Červené a suché líčka u sedem týždňového bábätka, môže ísť o ekzém?

13. mar 2026

Ahojte maminky..moja dcérka má 7 týzdňov a už 5 deň má takéto červené líčka úplne vysušéné.
Samozrejme sme boli u lekára, 2dni sme natierali Imazol Plus ale zhoršilo sa to. V pondelok ideme ma kožné.
Máme skusenosti? Ďakujem

Červené a suché líčka u sedem týždňového bábätka, môže ísť o ekzém?
anonym_b0918b
13. mar 2026

Neviem co to moze byt presne , ale určite to bude ekzém alebo jej niečo nerobí dobre. Ale malinka je nádherná 😍😍🥰 skóre uzdravenie jej prajem

euka210
13. mar 2026

@anonym_autor aj za uskami ma?
To bude seborea...moj prvy mal, s nim som chodila na kozne od mesiaca ako na klavir 🤦‍♀️ ...od 3mes.mal aj AE.
Kozna pomoze.

autor
13. mar 2026
@euka210

@anonym_autor aj za uskami ma?
To bude seborea...moj prvy mal, s nim som chodila na kozne od mesiaca ako na klavir 🤦‍♀️ ...od 3mes.mal aj AE.
Kozna pomoze.

@euka210 áno má to aj na uškách a za uškami.
Vyrastú z toho vôbec?

autor
13. mar 2026
@anonym_b0918b

Neviem co to moze byt presne , ale určite to bude ekzém alebo jej niečo nerobí dobre. Ale malinka je nádherná 😍😍🥰 skóre uzdravenie jej prajem

@anonym_b0918b Ďakujem veľmi pekne 💓

anonym_843201
13. mar 2026

@anonym_autor

sticker
jaskolka
14. mar 2026

Moja presne tak mala na líčkach, tiež všelijaké krémy jej dávala doktorka,nakoniec pomohol Holtov krém. Potom to úplne prešlo.Ani neviem,či to bol ekzém,alebo čo,no už sa to chvalabohu nevrátilo 🙂

maryetta
14. mar 2026

Moj jeden to mal. Tiez cca v tom case. Dr ze ako pride tak aj odide. Davala som aj holtov krem to bolo este horsie.
Tak som potom len detsky krem hipp. A potom mu to lepsie bolo.

autor
14. mar 2026

Dnea ráno vstala takto

autor
14. mar 2026

Veľmi vysušenu má pokožku

autor
14. mar 2026
@maryetta

Moj jeden to mal. Tiez cca v tom case. Dr ze ako pride tak aj odide. Davala som aj holtov krem to bolo este horsie.
Tak som potom len detsky krem hipp. A potom mu to lepsie bolo.

@maryetta včera som natrela Bioderma Atoderm a začala vrieskať určite ju to pálilo

anonym_7ee875
14. mar 2026

Ja používam tieto masla, teraz majú aj takéto čisté biele pre babatka. Trapili sme sa s ekzemom a žiadne biodermy, ktoré obsahuju navyse alkohol nam nepomohli, ešte viac drazdili, stipali. https://www.pimp.sk/ayana-100--prirodne-slahane... majú aj garanciu, ak nie si spokojna, vratia ti peniaze, ale neviem čo lepsie by ti pomohlo

kp7333
14. mar 2026

Kozna pravdepodobne predpise mast s kyselinou mliecnou a budete premazavat kazdy den po kupani. V lekarni ti ju zarobia aj bez predpisu. Tu suchu kozu za uskami treba kazdy den po kupani prejst tamponom namocenym v detskom oleji - idealne neparfumovanym.

maryetta
14. mar 2026
@anonym_autor

@maryetta včera som natrela Bioderma Atoderm a začala vrieskať určite ju to pálilo

@anonym_autor ni mne niekto poradil detsky olej. A to este viac podrazdilo ze takmer krvacalo 🙈

autor
14. mar 2026

Žienky ja sa už bojím s čímkoľvek experimentovať po včerajšej reakcii na Biodermu.
Mam aj Hipp olejček aj krem ale bojím sa natiest jej to na tváričku.

euka210
14. mar 2026
@anonym_autor

Dnea ráno vstala takto

@anonym_autor ja uz neviem, co nam na to dala...to uz je 14r...aj holtov krem sme skusali. Na supinky vo vlasoch pred kupanim natriet olejom a potom skusit jemne dat prec kolko ide...toto bolo na dlhsie. Ale tvar sa dala do poriadku, to dlho netrvalo.
Na EA je plno produktov aj z biodermy, aj eucerin. Ano, moze ho to stipat, preto pri takom malom to nechat na koznu.
Moji 2 z 3 maju sklon k AE a ked je nieco akutne, tak sa stane, ze po natreti ho stipe...nieco stipe, nieco nie. Je to o skusani a hladani co sadne pri AE 🤷‍♀️

oskvarka
14. mar 2026

@anonym_autor my sme také podobné mali so suchého chladného vzduchu pomohla na lipobaza krém

anonym_3d28fc
14. mar 2026

neporadim...ale je zlatá 🙂

cecily
15. mar 2026
autor
16. mar 2026
@anonym_3d28fc

neporadim...ale je zlatá 🙂

@anonym_3d28fc ďakujem ❤️

autor
16. mar 2026

Tak ženičky boli sme dnes u kožnej nakoniec usúdila , že je to seborea :/
Dala nám mastičku stym , že to bude dlhšie trvať kým to zmyzne..tak už aspoň viem čo to je a je otazka času kedy to prejde