Červené drsné fľaky na líčkach
Moja malá má tieto flaky asi od 3 týždňa a flaky nie a nie zmiznúť.Kožná povedala že to je normálne. ☹ ☹ Dala nám advantan a imazol krém ale len to zbledlo prestala som ju s tým natierať a zase je to silné.Sem tam má pupáčiky aj za uškami lebo sa stále šúcha.Objavila som ich už aj na plecku a trošku na ručičke ale tie niesú vôbec draplavé ako na líčkach-tie má ako šmirgel.Gastrologička chce robiť pokus s mliekom,síce nemáme alergiu na kravskú bielkovinu.Popritom toto mliečko čo máme nám vyhovuje,malá je usmiata,žiedne bolesti,pekne kaká.Gastrologička predpísala mlieko Althera na mesiac a že ak flaky nezmiznú vrátime sa k tomu mliečku čo jej dávam teraz.Máte niekto podobný problém?Skúšali sme modrú indulonu a tá to ešte skôr zhoršila. ☹
@magic08 Ahoj chcem sa ti poďakovať za radu,umývam malej líčka tým Slezom lesným a kúpila som si krém od Biodermi ABC Derm Ato+ a malej ako ju umývam v tom sleze sa líčka menia na krásne hladučké a to ešte neumývam ani týždeň,kúpem ju len v čistej vode a potom ju nakrémujem celé telo tým krémikom od biodermy.Zmenila som aj prach na pranie.Všetko mizne a to vďaka tvojej rade,nezabudnem na tvoju radu,fakt strašne moc ďakujem,si nás zachránila a samozrejme aj Slez lesný 😝
@magic08 Veru že je zázračný asi a ja som neskutočne šťastná že nemusím meniť malej mlieko ako to chcela doktorka vyskúšať na mesiac a keď pôjdeme koncom mesiaca na kontrolu tak budem vyškerená a s radosťou jej poviem že to vôbec nebolo mliekom 😀,dúfam že sa nám to nevráti že to už bude ok a že to nezakríknem teraz ale všetko mizne a líčka sú hladké,ešte raz ďakujem veľmi moc
@mondulka drzim palce, nech sa vam to uz nevrati, nam sa chvalabohu nevratilo, odvtedy mame pokoj, no slez mam stale odlozeny, pre istotu, 😀
drzte sa 🙂
PS: som zvedava, co povie dr. na to, ze stacilo len bylinky a nie kopec masticiek a menit mliecko, zbytocne zatazovat traviaci trakt dietata... 🙂
my sme mali taku drsnu pokozku. moj alternativny doktor mi dal namiesat taku speci masticku zo slnecnicoveho oleja a teda uz hned prvy den sa to nasmu viditelne polepsilo.
@mondulka ja ku koznemu lekarovi zo zasady nechodim... pokial nejde o nic vazne, nema to vyznam.... aj ked, aj tak to nema vyznam... kozny lekar len predpisuje masticky a dufa, ze sa trafi... niekedy trafi a niekedy nie... vacsinou sa situacia len zhorsi, takze po vlastnych skusenostiach ku koznemu nechodim... ani z dcerkou som vtedy nebola, mamka nasla kontakt na jedneho uja bylinkara, ktory sa venuje hlavne lieceniu atopickeho ekzemu a orientuje sa na deticky... ten mi odporucila ten slez a ze ked to nezaberie, mame prist osobne... nastastie sme uz ist nemuseli... 🙂
ahojte, no nas tiez hned vsetci odbijali, ze je atopik a hned ho chceli mastit kortikoidmi - nedala som kedze ja som alergicka na penicilin a mm na vcely, inak sme oki 😉 a natrafila som na koznu ktora malemu urobila vysetrenia z krvi na alergie z potravin a zistili mu na mrkvu a jablko - ako sme mrkvu vylucili aj jablko, tak sa licka upravili 😉 sem tam ma suchy flak na tele, ale zase ja ho minimalne kremujem, tak mozno aj z toho
len sa nedajte hned na kortikoidy - toho sa clovek potom nezbavi 😝
A všetky ste dali deti zaočkovať? Vraj to môže byť reakcia na očkovanie

nám pomáha tiež krém od Biodermy - bioderma ABC derm ato +.... - nájdeš na nete aj s popisom - v lekárňach dajú aj vzorky na vyskúšanie zdarma - ak práve majú...
moja dcéra - teraz má 2,5 roka má tiež vyrážky a suchú kožu - ževraj je to atopický ekzém - nepomohol ani holtov krem ani x ďaľších mastičiek..., po kožných s ňou chodiť nechcem ..., ale tiež je aj alergička - a vyhádzaná je často, napr. aj po paradajkách okolo úst...- no hrozne jej chutia - ja ju neobmedzujem