icon

Červené fľaky po celom tele

adelsa
27. jan 2015

dobry den chcem sa poradit ci ma niekto s tymto skusenost. nas 15 mesacny syn bol pred 12- timi dnami na ockovani proti mumps, osýpky, kiahne. pani doktorka vravela, ze tie flaky nie su po ockovani, ale ze je to toxikcodermia. nepamatam si, ze by pojedol nieco co by mu to mohlo sposobit. mame to uz 2 den a nijako to neustupuje. navyse ho to svrbi a stale place.

mandarinkadarinka
27. jan 2015

Uz ten názov toxicodermia hovorí za všetko.... Samozrejme, ze je to z očkovania... Len to zasa nikomu nedokážeš... Zvalia na teba, ze si nebodaj vlastne dieta priotrávili... Nie? No úžasne...

lenocka84
27. jan 2015

a ake su tie flaky?
aj moj mal take ako cervenu krupicu a bol z toho sarlach ☹

adelsa
autor
28. jan 2015

@mandarinkadarinka takze si myslite ako ja, ze je to z ockovania? lebo ja som hned nabehla k lekarke a povedala som ze je to z ockovania a ona hned povedala ze nie.ze je to toxicodermia. ze pojedol nieco co mu uskodilo.ale doteraz sme nic take nemali.

adelsa
autor
28. jan 2015

@lenocka84 oni su tmavo cervene velke flaky po tele a svrbi ho to.

adelsa
autor
28. jan 2015

takze musíme teraz dietovat.

lubina
28. jan 2015

skus si pozriet nejake images pre toxicodermia na internete, cez google to najdes a uvidis ci je to to iste, ale tiez si myslim, ze je to z ockovania pretoze ked mala nasa mladsia dcerka ockovanie ako 5rocna do ruky, tak mala velku reakciu a na 8.den sme skoncili v nemocnici lebo m ala v moci aceton....tvrdili, ze je dehydrovana, ale ona normalne pila. Tiez som hovorila, ze je to z ockovania, ale doktori, ze nie. Robili rozne vysetrenia ci nema cukrovku a pod. a nic nastastie nezistili-uzavreli to tak, ze prechadzala nejakou virozou, akurat ze dietatu nic ine nebolo okrem toho ze nechcelo jest, ale pila normalne...dva dni na infuziach....dalsie ockovania s nou si uz poriadne premyslim 😠 , aj ked vseobecne ja nie som proti ockovaniam, akurat tie "multi" ockovacie vakciny sa mi nepacia..

adelsa
autor
28. jan 2015

@lubina ja som si uz hladala na nete nieco o tom, ale je tam toho velmi malo.v podstate skoro nic.

mamulienka30
28. jan 2015

isteze je to z ockovania, z coho ineho by to asi bolo 😝 Lekarka je uzasna, ako moze od pohladu vediet, ze to z ockovania URCITE NIE JE??? Podla mna zajdite na infekcne do nemocnice a dajte si to pofotit a vystavit k tomu riadne pisomne stanovisko, co to akoze ma byt.

mandarinkadarinka
29. jan 2015

@adelsa súhlasím s
@mamulienka30 všetko vyfotiť, podložit, ist do nemocnice na všetky testy, ked ti tvrdí, ze nieco zjedlo, tak vyšetriť moc, krv, stolicu, proste všetko.... Asi tak by som postupovala ja. A potom žiadala od doktorky, aby poslala nežiadúce účinky na úrad, a aby si to založila do karty.
Urcite je to z očkovania... Ale doktori ti dnes budú všetci tvrdiť, ze urcite nie... Este ta presvedčia, ze si ho sama nebodaj okupala v Sáve alebo co... Po MMR nastávajú N. Účinky po desiatom dni... A pokial ste to doteraz nemali, z ničoho iného to byt nemôže... Žiaľ, iba z očkovania... Mas doktorku velmi arogantnu, ked tebe ako mame povedala hneď, ze z očkovania to nie je... Bez toho, aby urobila akékolvek testy... Je to úbohé...
Dúfam, že Vám to nezanecha nejake vážne následky, nech sa rýchlo uzdravite...