icon

Červené fľaky po tele, ktoré menia miesto (2r.)

zumma
20. sep 2018

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit. Malej (2 rocnej) sa pred viac ako dvomi tyzdnami objavili male cervene fliacky, na dotyk neboli suche, ani ju nesvrbeli. Myslela som si, ze to bude z medu, lebo som bola chora a videla ma ako si jo davam do caju, tak som jej 1-2 lyzicky dala a po 3 dnoch sa vyhadzala. Od malinkata mava obcas ekzem - cez zimu z citrusov, vitamin C tiez nemoze, pripadne jej ho vyprovojuju pancusky. Teraz ekzem viac ako pol roka nemala ale objavili sa tieto fliacky. Postupne sa zacali vytracat, menit miesto, zvacsovat sa, dokonca na noc alebo na cely den zmysli. Stravu okrem toho medu doteraz mala stale rovnaku, aj pracie pristriedky. Dr nam povedala ze je to 5ta choroba a ze to odide samo, no uz to budu ozaj aj 3 tyzdne a je to stale o tok istom. Ku koznej/alergologicke sa dostaneme az o 2 mesiace,zial. Neviete naaahodou niekto co by to mohlo byt? Mohli by to byt kvasinky? Alergia na mlieko??? Kojila som ju este donedavna - tak 4 mesiace dozadu a odvtedy pije viac kravskeho mlieka. Ale to by sa jej asi prejavilo skor,ze? Na to mi dr totiz nepovedala nic, len opakovala tu piatu chorobu dokola :( dakujem za kazdu skusenost

Červené fľaky po tele, ktoré menia miesto (2r.)Červené fľaky po tele, ktoré menia miesto (2r.)Červené fľaky po tele, ktoré menia miesto (2r.)Červené fľaky po tele, ktoré menia miesto (2r.)Červené fľaky po tele, ktoré menia miesto (2r.)
Strana
z2
petrakvetinka
21. sep 2018

Mne to pripadá ako atopický ekzém ...naša malá to mávajú,presne tieto miesta,čo máte odfotené,mení sa to počas dňa,konzultovala som to aj s kožušinkou opakovane lebo sa mi nechcelo veriť,že atopický sa mení doslova z hodiny na hodinu...ale áno

petrakvetinka
21. sep 2018

5. A 6.choroba vyzerá inak,úplne inak

lindusss2016
21. sep 2018

@zumma no drzim palce, aby to tak nebolo. Ale uz som videla aj taketo podobne flaky, ze vela a male. Kamoska tiez mala borelku a vobec o kliestovi nevedela, dr jej povedal, ze to moze prenasat aj iny hmyz

renatka100
21. sep 2018

@zumma su to chemikalie urcite nie a uz vobec nie soju naj alergen na svete

lucya665
21. sep 2018

Je to urtika-zihlavka.Aj naša dcérka to má.Uz rok a presne nevieme vôbec z čoho.Ani lekári nevedia.Dvakrat sme boli v nemocnici a nič sa nezistilo.Berie antihistaminiká a aj napriek tomu je vyhadzana.Zije si to vlastným životom.😕

zumma
autor
23. sep 2018

Tak zienky, nasa malinka uz dva dni je bez mliecka a zatial ta koza vyzera fajn, mozno dva - tri mini cervene fliacky. Zaklopem si!!! Ale vysadila som aj riedeny dzus jablkovy a jablka - toto a to mlieko mi prisli ako jedine zloty co by jej mohli skodit. Tak uvidim ako to bude dalsie dni...alebo je to nahoda a bol to virus ktoreho sa uz zbavila 🤔 no v kazdom pripade dufam ze uz sa to nezopakuje, lebo to bol posledny den uz velmi zly pohlad ked uz to mala aj pri ocku😔

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
zumma
autor
29. sep 2018

@nikamo33 preslo aj nie :( zatial viem ze to ma z jablk, predvcerom si uchmatla zo stola jablko a do rana zase zihlavka po tele. Objednana je az na november na vysetrenie ale pondelok pojdem do polikliniky osobne za inym alergologom ci ju nezoberie skor on. Mam podozrenie uz aj na prasok :( s tym si fakt neviem rady v com a ako prat aby nemala podrazdenie aj z toho. A nasla som diskusiu z 2016. Mamicka po 4 mesiacoch diet, kortikoidov, lieceni v nenocnici nakoniec dala zobrat krv synovi aj u obvodnej a ta zistila pneumokoka, tak sa maly liecil na to a odvtedy mali vraj pokoj. Pisala som jej ci uz to maju za sebou uplne, ale asi uz na konika nechodi, tak to chcem navrhnut nasej dr. Navyse sa mala akosi rozkychala a trapi sa so soplikom :( tak by som sa necudovala keby sa jej tie vyrazky vratili aj za to

lucya665
29. sep 2018

Nasa dnes tiež zjedla jablko a do pol hodiny vysypane líca mala.Pritom na alergologii jej alergia na jablko vyšla negatívna.Tak už ani na výsledky z alergologie sa nedá spoľahnúť.Treba to všetko sledovať aj keď ja už sledujem rok a nič mi nedáva žiadny zmysel.

zumma
autor
29. sep 2018

@lucya665 presne tak, ani mne to uz nedava zmysel! Vobec! Uz sa mi chce z toho plakat, ked ju vidim taku 😢😔☹️ A ti lekari ma stvu! Ochota ziadna ani ustretovost ani pri takych malych detoch.

zarad
29. sep 2018

Vyzerá to na zihlavku, dcérke sa to objavilo keď mala cca 1 rok, mala to niekoľko týždňov, vyrážky sa, objavovali a mizli, menili miesto. Doteraz som nezistila z čoho to bolo keďže som nič v tom období nemenila, teda len jednu vec, dala som si akrylové nechty, ktoré som potom dala dole, ale to sa mi nejak nezdá. Pravda však je ze odvtedy ubehlo 5 rokov a už to nikdy nemala.

lucya665
30. sep 2018

@zumma ja plačem už rok.Teraz znova.Rano nemala nič a teraz vysypane celé nohy zadok a trocha na tvári.Jeden oriešok zjedla.Pritom orechy jej tiež vyšli negatívne.Vlastne všetko čo jej robili mala negatívne.Ja už som zrelá na psychiatriu z toho

lucya665
30. sep 2018

@zumma a ešte áno lekári to neberú nejako vazne.Nasa bola s tým dvakrát v nemocnici a proste všetky vyšetrenia má v poriadku tak sa nad tým nejako nepozastavovali.Je to ešte dieťa vyrastie z toho.Ale ja keď ju dennodenne vidím takúto vysypanu ide mi z toho srdce puknut

zumma
autor
30. sep 2018

@lucya665 presne viem ako sa citis!!! Mne to az srdce trha a uz fakt neviem ze co jej dat a co nie. Dnes sme boli svagrovi gratulovat a jasne ze chuda vsetko zo stola chcela a pytala a plakala lutostivo, ze preco ona take nemoze. Nikdy jej mliecne ani ovocie nerobili zle, nechapem co sa stalo ze po kazdom jablku a hocicom mliecnom sa jej toto spravi. Ja si zajtra obvolam obvodnu nech jej zoberie krv ona na streptokoka, pneumokoka - cokolvek!!! lebo toto je uz fakt divne! A dva mesiace na alergo sa mi cakat nechce :( ked to potrebujem riesit hned a na zirtecu nemoze asi tiez fungovat dozivotne.

lucya665
30. sep 2018

@zumma nás preto doktorka do nemocnice poslala.Pretoze na alergologiu by sme dlho čakali.A takto keď bola v tej nemocnici jej urobili všetky vyšetrenia.Od krvi EKG jej tam robili sono orgánov krčné stery na parazity ASLO alergologicke vyšetrenie a všetko negatívne.Ale ona to vtedy mala ozaj hrozne až také mapy po tele.Ale pchali tam do nej kortikoidy a aj tak na chvíľu to ustúpilo a ráno z minúty na minútu sa vysypala.Tak berie teraz aerius zvýšenú dávku a aspoň je to pod kontrolou že síce sa vysype ale nie v takom množstve ako vtedy.Je to hrozne pre nás mamy lebo zakazovať dieťaťu potraviny ktoré doteraz dieta bezne jedlo ako mne je to veľmi ľúto.A o to viac keď ani neviem čo presne jej škodí.

zumma
autor
30. sep 2018

@lucya665 och 😱 no tak toto nie, to je strasne trapenie ked este aj v nemocnici ste boli. Ja mam osobne zle skusenosti z nemocnice, toto dufam ze nas obide 😒 ten aerius je na predpis? Podla mna nieco niekde chytila a to jej oslabuje imunitu alebo odolnost voci alergenom, ked doteraz nikdy nic (okrem ekzemu z citrusov minulu zimu a ekzem z mojej stravy kym som ju kojila ale len po narodeni prve 3 mesiace). Je fakt divne ze ani v nemocnici vam nic nezistili, ani len podozrenie na nejaky virus 🤔 dufam ze s nasou dr bude rec a neodbije ma zas nejakou blbou vyhovorkou, lebo zacnem asi hladat inu obvodnu. Budem dalej informovat ak nieco nove vypatrame

lucya665
1. okt 2018

@zumma áno ten aerius je na predpis.Je to antihistaminikum v podstate rovnaké ako zirtec.Predpisala nám to alergologicka.No ja preto vravím že dúfam že z toho vyrastie.Naposledy nám na alergologii povedala že to vyzerá ako keby bola imunita zblbnuta.Ze nevie čo so sebou.Tak uvidíme.Tiez dám vedieť keď sa niečo nové dozviem.Drzte sa.😊

zumma
autor
1. okt 2018

@lucya665 aj vy sa drzte 🙏🏻❤️

Strana
z2