Červené fľaky po tele
Prosím o radu, stretol sa stým niekto? Boli sme so synom v nemocnici, pre laryngytídu. Neskôr mu z výterov vyšiel bacil haemophilus influenzae. Dostal Zinnat a predtým 10 dní bral Cedrox. Ked sme sa vratili s nemocnice začal sa vyhadzovať, najskôr malé pupáky ako uštipnutie, a okolo celé červené a svrbivé a mal to na krku. Prestali sme dávať Zinnat po 5 dnoch, som myslela že má alergiu, ale už prešiel týžden, a má to ešte väčšie tie pupáky a celé mu to očervenie dookola teraz to má aj na chrbte ale nie veľa, väčšinou dve vedľa seba. Dávam mu Zodac a ten hned pomôže, stiahne mu to aj na celý deň, no večer sa mu to objaví znova len na inom mieste. Čo to môže byť?
@veronika31082012 zato píšem, že už prešiel týžden, čo ich neberie, asi to nebude z toho, ani nič také nejedol, ani nepil, začalo to tou chorobou, jedine stým si to viem dať dokopy, ale prečo?
@monci78 no ved, moze to byt viac nez tyzden. Hovorim to z vlastnej skusenosti, aj ja uz tyzden beham po doktoroch, co ich najdem cez sviatky... A jeden den som fajn, a druhy opuchnem a skriabem sa vsade. Myslela som si, ze je to od liekov na stitnu, no budu to asi orechy☹ co som jedava uz roky.. Ovsem, musim ist este na nejake testy. Viem, ze ti s tymto velmi nepomozem, no mozno si vsimnes nieco, nad cim si sa doteraz nepozastavila... Zalezi aj od toho, aky pacienti boli v nemocnici... A citala som, ze niektore choroby odchadzaju z tela dietata s vyrazkami, no to su mensie☹ snad rychlo najdes niekoho, kto ti ( tvojmu syncekovi) pomoze!!!
@stepanka274 nemá. V nemocnici chytil ešte črevnú virozu, ale už sme týždeň po. Ja mám stále taký pocit, že niečo ešte bude mať v krvi alebo vtele. Cítala som tú žihlavku, presne to sedí na neho. Stiahne sa to a vyrazí na inom mieste. no zajtra ho každopádne ukážem doktorke. A dá sa to nejak z krvi vyšetriť?
@veronnika31082012 toto nieje psoriaza. Toto mi skôr na tú žihlavku sa podobá. Ale ďakujem..
@monci78 ja som sa preto pýtala na teplotu, moja dcéra asi pred 3 rokmi mala takéto niečo na nohách a rukách - ale aj s teplotou - bol to taký čudný názov kožného ochorenia, brala antb. aj v nemocnici si ju chceli nechať, ale to nebude váš prípad, už zajtra ti hádam lekári povedia viac, skoré uzdravenie 🙂
@monci78 ja na Tvojom mieste letim rovno na pohotovost. Moj syn mal zapal prinosovych dutin, dostal antibiotika, asi po piatich dnoch sa vysypal podobne ako popisujes. Hned som isla k lekarke, povedala, ze bud to je alergia na antibiotika alebo infecna mononukleoza, ktora sa takto prejavuje prave po podani nejakeho konkretneho tipu antibiotik. Ked som o tom citala, mala som dost, zasahuje to pecen a dieta sa z choroby dava do poriadku aspon pol roka. Hned sme nasadili prisnu pecenovu dietu, synovi zobrali krv, robili mu pecenove testy a testy na mononukleozu. Nastastie sa to nepotvrdilo, ale aj ked sme vysadili antibiotika, pupaky mu zostali este vyse tyzdna.
Nemusi to byta nic strasne, ale moze. Pokial ide o zdravie nie je nikdy dost opatrnosti.
@petrouchka ale on neni vysypaný! Dievčence jemu vyjdu max 2 také veľké fľaky ako pol dlane a vstrede to vyzerá ako uštipnuté, ale väčšie. To je všetko, dám zodac a hned je to preč, ale znovu na druhý den sa to objaví ale na inom mieste vždy! Však keby bol celý vysypaný tak už ideme na hotovosť, ale to sa chlapec dva krát otočí a už je to preč, a na druhy den znova. Však zato nechápem z čoho to má..
Verte my že opatrnejšej matere ako som ja nie je nikto!!! Vychovala som už dvoch, ide o tretie dieťa, ztoho prvý syn má DS ! Viem čo je to starať sa a myslím, že som až veľmi veľmi bojazlivá mať, niekedy mám pocit, že musím k psychologovi! Ale svoje dieťa ani jedno ešte raz nevystavím pobytu v nemocnici!! Ideš tam s kašlom, nakoniec sa snim ani nezaoberali, chytíš grcačku a hnačku, dovlečieš domov ešte tri choroby k tomu!! Nakoniec na 4ty den konecne prišli stery, že má chlapec bacila, proti ktorému sú deti zaočkované!! A tie antibiotiká ktoré už berie 10 dní na to nezaberaju, tak však dajme ešte silnejšie na desat dní!! Po 5 dnoch sme museli prestať, lebo mal ešte väčšie hnačky a celý bol bledý!! A začal sa takto vyhadzovať! Bola som stým aj na pohotovosti, všade vraveli že je to z liekov! Ale chlapec už týžden neberie ten posraný liek, a ešte je vždy vyhádzaný!! Medzi sviatkami zohnať lekára bolo umenie!! Ja som už našej obvodnej na mobil volala!! Aby nám už pomohol niekto!! Naše zdravotníctvo je jedna veľká nula!!! Som znechutená z celého okresu nové zámky!!!
@koniarova dakujeme pekne, ma vraj liekovú alergiu, ktorá može trvať aj pol roka..mam mu dávať dlhodobo zodac každý večer, a hotovo. To som si aj myslela, len som nevedela že či je to normálne že až tak dlho to trvá. ale tak asi ano. Bacila už nemá, chvalabohu, takže dalšie ant netreba. Ďakujem Vám všetkým..

@monci78 ahoj, vacsinou tie alergenne latky vyprchaju az po niekolkych dnoch. No mozno sa mylis a nie je to od antibiotik, ale od niecoho ineho... Zalezi od toho, co povedal lekar. Rychle uzdravenie