icon

Červené fľaky u 4 týždňového bábätka

andrea_7
1. júl 2019

Ahojte, má niekto skúsenosti s červeným fľakom na bábätku? Urobil sa prvý týždeň na brušku a potom ešte jeden na chrbátiku. Je to bežné? Zmizne to samo?

Ďakujem.

Červené fľaky u 4 týždňového bábätka
pribinak
•
1. júl 2019

Vyzerá to ako hemangion, skus si prečítať nieco na na nete
Pediatricka to uz videla?
Ak je to hemangion, povrchový zmizne sám, niektore zostávajú cely zivot

luliu
•
1. júl 2019

Podľa mňa hemangiom. Moja dcéra mala na ramene. Teraz ma 10, stále ho ma, ale už veľmi svetlý, mizne

andrea_7
autor
•
1. júl 2019

Ďakujem! Lekár videl, povedal že bude sledovať a poslal nás pre istotu k pediatrovi (o mesiac, kanadské zdravotníctvo má ďaleko od dokonalosti)... Tiež sme mysleli, že hemangióm, len tie obrázky na nete vyzerajú trocha horšie, ako to čo má malá... Našťastie ;)

sunnyday1111
•
1. júl 2019

som detska lekarka-je to hemangiom

andrea_7
autor
•
1. júl 2019

@sunnyday1111 Vďaka Sunnyday! Vyžaduje to dajakú špeciálnu starostlivosť, aby to zmizlo? A je to len estetický problém alebo treba dávať na niečo pozor? Thx...

lavender21
•
1. júl 2019

@andrea_7 je to hemangióm, moja mala podobný na brušku, teraz má 2 roky a už jej skoro vybledol. Nikde nás s tým neposielali ak by ich bolo viac, potom sa to rieši... 🙂

katrin21
•
1. júl 2019

Je to hemangiom, na SK sa sleduju aj sonom vnutorne organy, naprm na peceni moze byt.. v podstate je takto na kozi neskodny a je ich milion druhov, ak by zacal vystupovat nad povrch koze, vacsinou sa to riesi potieranim mastami,pripadne sirupom , betablokatory, krore maju stiahnut cievne zasobenie v nom.... pozor na oskretie,velmi by to krvacalo .. casom mozno vybledne a zmizne..a mozno nie. Je to loterie.

ildiko36
•
4. júl 2019

@pribinak aj moja dcera to mala na zadku..bez problemov..teraz ma 18rokov😊