Červené viečka ročného dieťaťa
Ahojte, naša malinká máva začervenané viečka, hlavne spodné...Niekedy menej, cez deň sa jej to zase zhorší, niekedy vôbec. Kúpili sme zatiaľ ophtalmo septonex, to jej občas pomôže. Neslzia jej, oči si pretiera len keď je unavená a ide spať, ale to si ich šúcha poriadne...môže to byť alergia na niečo? Mali ste niekto podobný problém, chcela by som najskôr skúsiť doma jej nejako pomôcť, ale neviem čím. Viete mi poradiť?
@nikusssik Ja dávam teplé harmančekové obklady pri hnisavom zápale. Ak má aj bielka začervenané tak by som skúsila harmanček. Alebo aspoň pretrieť odvarom, ak neznesie obklad. Čierny čaj tiež som skúšala a pomohlo. A ešte jedna skúsensť z pred pár rokov: kúpili sme nový koberec do obývačky a malý sa tam chvíľku pohral. Úplne mu opuchli viečka. Celého sme ho vykúpali, dostal antihistaminiká a zmizlo to. Koberec sme vytepovali. Ďalší deň sa tam znova hral a situácia sa opakovala. Koberec musel preč. Spomínam ti to preto, aby si porozmýšľala, či ste nekúpili voľačo nové s čím prichádza do styku. Napr. obliečky, deku, krém, vankúšik...
prečo neideš na očné?nerobila by som z dieťaťa pokusného králika 😉 napr. poradené harmančekove obklady sa na oči už dávno nedávajú,harmanček dokonca môže byť silný alergen,o-septonex je len mierna dezinfekcia anie antihistaminikum...nepíšem ako laik ,som očná sestra
no uprimne radsej zajdi za lekarkou, aj ja som mavala cervene viecka aj dcerka sme alergicky, u nas preto. Harmancej je alergen samozrejme nie u kazdeho . lekarka poradi neboj nic hrozne
@nikusssik neviem ja si to uz nepamatam u nas ked je lepsie a horsie obdobie ale dcerka nejake problemy nema len tie ocka zato ja ako dieta to bola katastrofa a v troch rokoch naplno prepukla alergia nevedela som mat otvorene oci bez toho aby neslzili, upchaty nos a pod...ale vtedy to velmi neriesili az ako dospela sa liecim. Neber to nejako tragicky ak je to alergia aspon vies na com si ak nie tak treba zistit co. drzim palce.
tak toto su skrz naskr mimoriadne ale hlúpe odpovede.. od fenistilu , cez ophtalmoseptonex až po nezmyselné anitihistaminiká...čo to máme za výkvet úvah? veď blefaritis sa lieči celkom inak ako alergická reakcia trebárs na koberec, hemangióm novorodenca je vždy prvou voľbou a je častý, určite mu nezaberie nič z tejto plejády blbostí. .. najmä deti do 6.mesiac veku by nemali experimentálne dostať nálož ophtalmo dezinfekcie, či nebodaj antihistaminiká..akurát spustia prípravu nikdy sa nekončiaceho obranného reflexu a nástupu predčasnej funkcie T antigénov v organizme tak malého dieťaťa. čo takto sa dovzdelať trebárs v odbornej internetovej poradni mamilla: napríklad. vždy relevantnejšie ako si sprepáčením ako sliepky odovzdávať nezmyselné kotkodákanie.

Mne pediatrička poradila uvariť silný čierny čaj a z výluhu urobiť obklad na očká, na vatové tamóny. Dieťa asi musí spať, inak si neviem predstaviť, že to znesie 😔 Syn mal občas červené oči pri nachladnutí, ale zatiaľ som to neskúšala.