icon

Červený zadoček po podaní čapíka: Je to bežná reakcia?

l222
25. nov 2023

Ahojte. Dceeka ma 7 mesiacov a momentálne je dost chora. Kedze sirupy okamzite vyvracia dala som jej 2x od horucky cipok. Vsimla som si, ale ze ma uplne cervene okolo zadocku. Normalne problemy nemame(zapareniny ani nic take) doslova sa to objavilo po cipku. Uz sa to niekomu stalo, ze by malo dieta takuto reakciu? Je to normalne? Dakujem pekne.p.s. V pondelok budem hned volat doktorke.

anavixy
25. nov 2023

A doteraz to take vobec nemala? Neviem ci to moze byt vyslovene z cipku… normalne postupuj ako bezne pri zacervenani v oblasti genitalu, tj. natri napr Spiridea krempastou, pripadne Imazolom ak myslim ze je to potrebne, alebo aspon Bepanthen, rybilka napr, Sudocrem by som nedavala. A umyvat syndetom nech sa zmyje vsetko co tam nema byt pred nanesenim novej vrstvy kremu. Nemyslim si ze je to az taky problem ze by to potrebovalo pediatra alebo nebodaj prestat davat capiky, no uvidis do pondelka ako sa to vyvinie. 🍀

agnes28
26. nov 2023

@l222 ahoj, nemusí mať ritku červenú z cipku, ale zo samotnej choroby. Proste podrazdena sliznica

l222
autor
27. nov 2023

Zatial skusame umyvat repikom. K laryngitide ma uz aj hnacku a vyliezol jej prvy zub. To jej chudinke k nalade moc nepridalo :/ dakujeme za rady. Vyskusame vsetko.

anavixy
27. nov 2023

Mozno mate, ale ak nie, nasadte probiotika Enterol, Nekadex alebo Pribiofix Imun baby, na zadocek mozete aj kupel v hypermangane (alebo aspon roztok natupkat na pokozku), ak to ma horsie. 🍀

l222
autor
4. dec 2023

@anavixy dakujem za radu 🙂 probiotika uz mame nasadene 👍