icon

Striedanie čapíkov Paralen a Nurofen pri vyšších dávkach

nikol1233
26. apr 2025

Ahojte potrebujem poradiť syn má 8 mesiacov 10,3 kg má teplotu a viem doňho dostať len čípok sirupmi vyvracia. Paralen a Nurofen striedam po 4 h. Dávam jeden čípok celý na pohotovosti mi doktor povedal že môžem dať v jeho váhe už 1,5 Čipka. Zabudla som sa ho opýtať či môžem pri vyššej dávke čipke tiež striedať každé 4 h. Ďakujem všetkým za odpovede.

patka06
•
26. apr 2025

Akú ma teplotu? Otázka je či je potrebné striedať každé 4 hodiny.
V nutnom prípade môžeš, je to iná účinná látka, medzitým samozrejme znižovať teplotu prirodzene

anavixy
•
26. apr 2025

Nurofen mas davat 100mg a Panadol/Paralen 150mg, to nie je vyssia davka, ale ADEKVATNA davka na jeho vahu, takze pokojne mozes striedat po 4h, AK je to nutne.

nikol1233
autor
•
26. apr 2025

Áno je nutne striedať keďže ma cez 39, takže môžem dávať 1,5 čipka každé 4hod(nurofen/paralen)

anavixy
•
26. apr 2025
@nikol1233

Áno je nutne striedať keďže ma cez 39, takže môžem dávať 1,5 čipka každé 4hod(nurofen/paralen)

@nikol1233 vidim, ze vies citat, tak si skus precitat moj komentar a potom co sa pise na capikoch. A podla toho davaj bud 1 alebo 1,5 capika. Pretoze su rozne gramaze capikov, NEMOZES davat pausalne z kazdeho capika 1,5 ks 🤷🏻‍♀️
Ak davas nurofen 60mg a paralen 100mg, tak ano, davas jeden a pol capika, ale riad sa davkou v mg (aby ti to priblizne sedelo)

nikol1233
autor
•
26. apr 2025
@anavixy

@nikol1233 vidim, ze vies citat, tak si skus precitat moj komentar a potom co sa pise na capikoch. A podla toho davaj bud 1 alebo 1,5 capika. Pretoze su rozne gramaze capikov, NEMOZES davat pausalne z kazdeho capika 1,5 ks 🤷🏻‍♀️
Ak davas nurofen 60mg a paralen 100mg, tak ano, davas jeden a pol capika, ale riad sa davkou v mg (aby ti to priblizne sedelo)

@anavixy ďakujem