Cestovná nevoľnosť u detí: Ako ju zvládnuť?
Mali ste to niekto podobne? Do 2r. Sme úplne v pohode cestovali autom/autobusom. Od cca 2,5 roka dcérka aj pri kratšej cesty do mesta cca 15-20min. zvracia. Co vám pomohlo? Mate niekto skúsenosť? Alebo co by za tým mohlo byt, keďže doteraz sme to nemali.
no najlepsi mozny sposob je fakt ten, aby dieta cestu prespalo. mne dcerka dlhsiu cestu autom nedavala napriklad ani po Kinedryle 🙂
pomohlo jedine voziť vpredu vedľa vodiča
U nás tiež kynedril. Ja som to ako dieťa mala tiež, ,,zdedil” to aj syn, dcéra je (zatiaľ) v pohode. A ak sa dá, naplánovať cestu aby dieťa spalo. Ja z vlastnej skúsenosti odporúčam nedať kynedril tak, ako je uvedené v pribalobom letáku (tam je písané že hodinu pred cestou), ale dať tesne pred ňou. Ale tak ideálne si to odsledovať, každé dieťa je iné…
chrúmať niečo malé počas cesty - a samozrejme nečumieť do tabletu, do knižky, iba dopredu ...
v lekarni predavaju lizatka na nevolnost, ale nam ako detom pomahalo, ak sme sin spievali, len pri 2,5rocnej to asi nepojde este.
pozerat len vo vyske oci, nesklanat hlavu, tablet sme zavesili na predne sedadlo, aby nemala dole hlavu, proste pozerat rovno,
ovela lepsie sa cestuje
ziadne lizatka cukriky, gumene cukriky nezabrali. ani kinedryl, vracia stale
chrúmať niečo malé počas cesty - a samozrejme nečumieť do tabletu, do knižky, iba dopredu ...
@biba_18 necumime do tabletu ani mimo cestovania a uz vobec nie pocas 😉 a u nás chrumat niečo ma práve opačný účinok, ide všetko von.
pozerat len vo vyske oci, nesklanat hlavu, tablet sme zavesili na predne sedadlo, aby nemala dole hlavu, proste pozerat rovno,
ovela lepsie sa cestuje
ziadne lizatka cukriky, gumene cukriky nezabrali. ani kinedryl, vracia stale
@lucik194 pozeráme len rovno, alebo von oknom, ako všade radia, pootvorim okno, aj tak nezaberá. A čoskoro nás čaká každodenné cestovanie do škôlky.
@anonym_autor nic čo písali hore nepomohlo dcéra bude mať čoskoro 18 krátke vzdialenosti sú už ok ale dlhšie stále nie. Na cestu 10min do mš či k lekárovi nemá zmysel davať kinedril. Pomohol iba čas. Do začiatku puberty som nosila náhradné oblečenie , keď bola vo veku tvojej tak aj 4sady.
v lekarni predavaju lizatka na nevolnost, ale nam ako detom pomahalo, ak sme sin spievali, len pri 2,5rocnej to asi nepojde este.
@kliatana spievame si, recitujeme basnicky, rozprávame sa. Ona ukážkovo rozpráva už veeelmi dlho, každý len pozerá. Ale ešte sa skúsim obrátiť aj na gastro, keďže niekedy sme tam chodili. Ale už vyše roka sme vyradení. Mali sme alergiu na mliečnu bielkovinu. Skúšala som už zajedat niečo malé, pootvorit okno, pozeráme stále len rovno alebo z okna. Ale aj ten stav našich ciest, kde skáče auto každé 2 sekundy nie je ideálna okolnosť. Doteraz sme to vôbec nemali.
Kinedril
Cele detstvo som to poznala a doteraz som citlivá na to 🙂
Treba hlavne pozerať na obzor alebo cestu prespať
@anonym_97ce07 ja som to napríklad nikdy nemala, ani ako dieťa a teraz, mam už pomaly 30 rokov a tiež mi byva zle. Nezvraciam, to nie, ale nevoľno mi je. Ale nie pri každej ceste.
U nás tiež kynedril. Ja som to ako dieťa mala tiež, ,,zdedil” to aj syn, dcéra je (zatiaľ) v pohode. A ak sa dá, naplánovať cestu aby dieťa spalo. Ja z vlastnej skúsenosti odporúčam nedať kynedril tak, ako je uvedené v pribalobom letáku (tam je písané že hodinu pred cestou), ale dať tesne pred ňou. Ale tak ideálne si to odsledovať, každé dieťa je iné…
@sim_simonka kynedrilu by som sa rada vyhla, keďže nám bude treba cestovať 2x denne každý deň do škôlky od septembra a nechcem ju ladovat liekmi. Mne nejde o dlhšie cesty, ale dcérke je zle aj pri ceste do mesta, čo je cca 15-20min.
@sim_simonka kynedrilu by som sa rada vyhla, keďže nám bude treba cestovať 2x denne každý deň do škôlky od septembra a nechcem ju ladovat liekmi. Mne nejde o dlhšie cesty, ale dcérke je zle aj pri ceste do mesta, čo je cca 15-20min.
@anonym_autor chápem, syn mal jeden čas to iste. Pomalšia a kludnejsia jazda (netvrdím že jazdis divoko), otvorené okno aby dýchala čerstvý vzduch, možno skúsiť naučiť ju dýchať do sacku? Držím palce, aby toto obdobie netrvalo dlho
Homeopatikum Cocculine. Ak ešte nevie cmulat, môžeš jej ho rozdrvit medzi lyžičkami a dať s trochou vody.
A este skuste cmulat lizatko, alebo cukrik? Po duskoch vodu. Sediet vpredu. Nedavat tazke jedla predtym, mne je najlepsie na prazdny zaludok.
Ale ked to bude kazdy den dvakrat, tak.si len bude musiet zvyknut. Snad to prejde, ked trosku podrastie.
Mojej dcére pomáha žuvačka (ale neviem, či už zvládne bez problémov žuvať aj 2,5 ročná), ale na dlhšie vzdialenosti, nad 45 minút jedine s kinedrylom.
Okrem rád, čo už tu zazneli - nebabušiť dieťa, obliecť čo najľahšie - keď je dcére teplo v sedačke, jej jej zle v priebehu minút a to aj teraz, keď má 9,5. Keď začne zívať, viem že je zle, že už "predýchava." Vtedy musíme zastaviť, prejsť sa, alebo pustiť klímu,.... Držím palce. Vekom sa to u našej mierne zlepšuje, predtým sa povracala už po 15-20 minútach jazdy. V autobuse jej napríklad zle nie je, ani vo vlaku, iba v aute.
von oknom sa nesmie do boku pozerat, len dopredu
do boku jej bude zle......
u nas ako som napisala, nepomohlo nic..... a homeopatika Cocculine, to by obrazne mohla zjest kolko chcela, ako cukriky, zabralo 0.0 .... u nas fakticky nezabralo nic, dokonca z kinedrylu bola nadrogovana, takze s tym sme potom uplne prestali.....
ale sranda je, ze kolotoce moze aj dole hlavou, drahy, hore dole, zle jej vobec nie je
u nas z toho dieťa nevyrastlo, stale byva zle, aj ked je to uz ovela lepsie.... ale take Donovaly v lete byvaju istota na vracanie

Kinedril
Cele detstvo som to poznala a doteraz som citlivá na to 🙂
Treba hlavne pozerať na obzor alebo cestu prespať