icon

Chaos v mastičkách na atopický ekzém

mili7
15. jan 2016

Ahojte. Dnes dcere (4roky) diagnostikovali atopicky ekzem. Kedze to ma v zlom stave - zapalene a mokvajuce, tak nam predpisali niekolko masticiek. Snazila som sa vsetko vnimat, no pri dcere sa to miestami nedalo. Po ich vybrati z lekarne, mam v tom mierny chaos. Mozno mate niekto skusenosti a viete kedy a ktoru mast na ktoru mozem dat. Takto som si to zapamatala:
- mam zarobenu kyselinu mliecnu, ktorou mam vecer natierat cele telicko
- fucicort 2x denne natierat iba na ekzemy
- linola fett + ichtyolova pasta pocas dna
Ked mi zarobili tu ichtyolovu mast v lekarni a zisila som, ze je hneda a ze spini, tak neviem, ako casto jej to mozem dat. Lebo vacsinou som pocula a aj lekarnik mi povedal, ze na noc. No kedze som pre kys. mliecnu a ichtyolovu mast vyzdvihovala neskor ako ostatne, tak asi len preto tak povedal. Ci? A ci na tu kyselinu mliecnu mozem dat vecer ten fucicort.
Ak by mal niekto skusenosti s tymi mastickami a vedel by poradit, pomohlo by mi to. Mozno som to aj dobre pochopila, len sa potrebujem uistit. Kebyze je zajtra pracovny den, tak by som urcite zavolala koznej.
Vopred dakujem

Strana
z2
mili7
autor
6. feb 2018

@bibi78 Ahoj. Chodili sme aj na imuno-alergo a tam nam robili testy, kde zistilu alergiu na soju. Zaroven som eliminacnou dietou skusala vsetky potraviny, aby som vedela, ci jej este nieco ine nerobi zle, kedze testy nemusia byt 100%-tne.Doteraz trpnem, ked jej dam nieco, co nejedla.
Ak sa jej aj objavi nejaky ekzem, tak ak je to cervene, tak jej to rano a vecer umyjem v hypermanganovom kupeli a aspon vecer natieram hnusnou smradlavou ichtamolovou mastou, ktoru mame zarobenu z lekarne. Musim davat pozor, aby som nepresusila, lebo aj extremne vysusena pokozka je cervena. Na vysusenie mozes pouzit aj zinkovu mast, ale ten hypermangan to celkom urychluje. Ale treba urobit iba svetlunko ruzovu vodu a tou umyt ekzemy. Potom malej kremujem vysusene ekzemy detskou niveou, lebo ta jedina ju nestipe. Ak este treba, ze to nie je uplne suche a svetle, tak na tu niveu este dam zinkovu mast. Tento postup sa mi osvedcil a jasne, ze pocas liecenia, jej nic nove jest nedavam.
Najskor musite zistit pricinu a vacsinou su pri ekzem

mili7
autor
6. feb 2018

@bibi78 Vacsinou su pri ekzemoch na vine potraviny. Ja som kvoli tomu zacala malej nosit vsetko jedlo do skolky - desiatu, obed aj olovrant.

bibi78
6. feb 2018

@mili7 dakujem z odpoved. Testy nam robili uz davnejsie. Ma alergiu na brezu a lieskovy orech, ale ten neje. Teraz mu robili opat rozbor krvi, uvidime, ci nieco nove sa prida. On to nikdy taketo nemal, iba ked bol babatko, odvtedy to bolo celkom v klude. V zimbom obdobi ma kazdy rok podrazdene oci a sliznice. Tento rok koza. Zacala som davat zinkovu mast, hypermangan som skusila len raz a vyzeralo to este horšie, tak som uz neskusala. Chcem este tu gencianovu violet skúsiť. A premastujem bezparfemovym krémom. On to ma take kombinivane, ze brutalne cervene a brutalne suche, az sa mu v podkoleni chrasty robia. Bojim sa, ze to bude zase take zle, ako pres tymi kortikoidmi. Najtazsie je zistit, z coho to ma, lebo oed testy neukazu nic, s 8 rocnym takmer pubertakom je tazke drzat nejaku dietu...

lubka3232
7. feb 2018

@mili7 tak to je super že vám to prešlo, dúfam aj nám to úplne odíde. lebo mám to pod kontrolou, ale úplne ok to nie je. dakujem za odpoveď 🙂

mili7
autor
7. feb 2018

@bibi78 Tak je pravda, ze neviem, v akom stave to mate, takze tazko radit. A hlavne, kazdemu nieco ine zabera. Ja som malej gencianku dala, ked mala az mokvave. Hypermanganovy roztok robim iba fakt svetlunko ruzovy, inak to vazne dost vysusuje. Moja sestra je tiez alergicka aj na vselikake stromy a travy. Alergologicka ju upozornila na skrizene alergie, kedze mava aj ekzemy. Skus si to pozriet, co ma napr. breza za potraviny k sebe pridruzene. Moze a nemusi byt na vsetko alergia, co sa tam nachadza , ale ktovie. Mozno na nieco narazite. Prajem skore uzdravenie

mili7
autor
7. feb 2018

@lubka3232 Odist to neodislo, len uz aspon vieme, ako na to a comu sa vyvarovat. Boj s ekzemom je na dlhe trate ☹

damoska
10. júl 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

suhlasim že je to beh na dlhu trat. Myslim si ale že použivaním tej spravnej mastičky by sa to mohlo zlepšit. Už iba najst tu spravnu, ktorá je na vhodná, že?

Strana
z2