Chlopňa zadnej uretry
Hladam maminy ktorych deti maju tuto diagnozu. Nakolko sa to riesi viacero sposobmi a su rozne nasledky, chcem o tom podiskutovat a vymenit si rady a skusenosti. Dakujem vopred za vasu ochotu. Prosim, piste len ti ktori to riesite.
@ivankatal normálne nieco pohodlne. V ruke bude mat kanylu, takže nieco s krátkym rukávom. Ja som tiež mala tepláky.
Dobrý deň, chcem sa len opýtať ( pardon ak to bude mimo tému ) Pred 2 rokmi synovi , mal 2,5r , zistili, že má chlopňu v močovej rúre ( nemal žiadne problémi, ale zo dňa na deň sa mu zablokovala a mal v mechúri 0,5l moču, úplne prestal cikať a potom nastalo peklo - cievkovanie ) v Núdch mu to odstánili. Do teraz sme nemali žiadne problémi, ide mať 4 r , ale posledný mesiac sa asi 5 x stalo, že sa vycikal a o 30 min zas. Ako keby nevycikal všetko. Moč má v poriadku. Je možné , že mu tá chlopňa dorastá? o týždeň máme kotrolu v BA , ale to mu robia len sono obličiek a mechúra. Neviem či sa robí niečo ako kontrolná cystokopia, malý si to do teraz pamätá :-/ to čo zažil. Ďakujem za odpoveď
@som_ponorka ahoj. Vidim, ze mate celkom skusenosti s odstranovanim chlopne. Syn ma 7 a zjavne mu ju zostili az teraz…prilis vela informacii som nedostala, tu som ich nasla kopec. Dnes v miernom soku, co ho caka, som sa pozabudla opytat, ze ako dlho sa to hoji a ako dlho bude v nemocnici. Ake mate skusenosti? Bolo to dlho, kym zacal normalne fungovat? Syn doteraz nemal ziadny zapal, ziadne bolesti. Len sa pocikava od smiechu niekedy 🤷🏻♀️ O tom, ze to na 1xsa nemusi podarit, mi hovorila lekarka, ale nejak dalej to nerozoberala. Az teraz som sa dozvedela, ze cystoskopiu urobia na 2 den po hospitalizacii a ani mi nepovedala, ze kolko dni tam asi budeme. Dakujem za akekolvek informacie komukolvek, kto to niekedy v poslednej dobe absolvoval aj s vacsim dietatom.
@misova v jeden deň hospitalizácia, druhy deň zákrok a v tretí deň keď vytiahnu cievku a všetko je ok,idete domov. Môj syn robil všetko hneď,jedine od plávania som mu dala týždeň pauzu kvôli prípadnej infekcií. My sme dokonca boli iba 2 dní,nakoľko nám zákrok urobili hneď v deň ako sme prišli.
Jediná "bolest" ktorú syn pociťoval bola z cievky. Po jej vybratí sa vycikal doslova hneď,nechápala ani doktorka(chutil mu nemocničný čaj 🤷♀️😄),neobišla ani všetky izby a my už sme dávali echo,že už cikal. S bolesťou, ale statočne,bez sĺz.
@misova ako pisali ostatné, nejaká velka rekonvalescencia pri tomto zákroku nie je. Bolesti nebývajú. Iba mozno z tej cievky, ale to prejde rýchlo. Dávali mu potom antibiotika v nižšej dávke na doma. On bol ešte malý v case zákrokov, takže ziadny kolektív nenavstevoval. Doma sa hral normálne
@ivankatal
@som_ponorka
@zoe_2
Dakujem za vsetky info. Ako syn ma uz 7, tak to bude trochu uz ine, ako to bude vnimat. Kazdopadne verim, ze s tou chlopnou nebudu velke problemy a podari sa to na jeden krat 🤞🏻