icon

Chlopňa zadnej uretry

kloranebb
22. okt 2014

Hladam maminy ktorych deti maju tuto diagnozu. Nakolko sa to riesi viacero sposobmi a su rozne nasledky, chcem o tom podiskutovat a vymenit si rady a skusenosti. Dakujem vopred za vasu ochotu. Prosim, piste len ti ktori to riesite.

Strana
z7
ivankatal
Autor odpoveď zmazal
som_ponorka
5. dec 2023

@ivankatal normálne nieco pohodlne. V ruke bude mat kanylu, takže nieco s krátkym rukávom. Ja som tiež mala tepláky.

ivankatal
Autor odpoveď zmazal
ivankatal
Autor odpoveď zmazal
panda1406
17. feb 2024

Dobrý deň, chcem sa len opýtať ( pardon ak to bude mimo tému ) Pred 2 rokmi synovi , mal 2,5r , zistili, že má chlopňu v močovej rúre ( nemal žiadne problémi, ale zo dňa na deň sa mu zablokovala a mal v mechúri 0,5l moču, úplne prestal cikať a potom nastalo peklo - cievkovanie ) v Núdch mu to odstánili. Do teraz sme nemali žiadne problémi, ide mať 4 r , ale posledný mesiac sa asi 5 x stalo, že sa vycikal a o 30 min zas. Ako keby nevycikal všetko. Moč má v poriadku. Je možné , že mu tá chlopňa dorastá? o týždeň máme kotrolu v BA , ale to mu robia len sono obličiek a mechúra. Neviem či sa robí niečo ako kontrolná cystokopia, malý si to do teraz pamätá :-/ to čo zažil. Ďakujem za odpoveď

sasyk
17. feb 2024

@panda1406 môjmu synovi chlopňu odstraňovali naposledy pred 6 rokmi. Teraz nás opäť čaká cystoskopia, lebo CT mu ukázalo zúženie v mieste kde mal chlopňu. Tiež som zvedavá, čo tam objavia. Na CT nás poslali, lebo mal na jeseň 3x za sebou zápal a Dr sa niečo nepáčilo na ultrazvuku.

panda1406
17. feb 2024

@sasyk moj syn nikdy ani predtym zapal nemal,davala som mu pre istotu spravit rozbor mocu a bolo to negativne, mozno sme len paranoidni lebo fakt sme si zazili peklo…uvidime teda co povedia na kontrole. Vzdy ked sa nam nieco nezda tak sa velmi zlakneme

misova
23. feb 2024

@som_ponorka ahoj. Vidim, ze mate celkom skusenosti s odstranovanim chlopne. Syn ma 7 a zjavne mu ju zostili az teraz…prilis vela informacii som nedostala, tu som ich nasla kopec. Dnes v miernom soku, co ho caka, som sa pozabudla opytat, ze ako dlho sa to hoji a ako dlho bude v nemocnici. Ake mate skusenosti? Bolo to dlho, kym zacal normalne fungovat? Syn doteraz nemal ziadny zapal, ziadne bolesti. Len sa pocikava od smiechu niekedy 🤷🏻‍♀️ O tom, ze to na 1xsa nemusi podarit, mi hovorila lekarka, ale nejak dalej to nerozoberala. Az teraz som sa dozvedela, ze cystoskopiu urobia na 2 den po hospitalizacii a ani mi nepovedala, ze kolko dni tam asi budeme. Dakujem za akekolvek informacie komukolvek, kto to niekedy v poslednej dobe absolvoval aj s vacsim dietatom.

sasyk
23. feb 2024

@misova po zákroku má dieťa cievku. Keď mu ju vytiahnu a je schopný sa sám vycikať, tak vás pustia domov. Väčšinou je to tuším po 3 dňoch.

zoe_2
24. feb 2024

@misova malemu po cystoskopii vytiahli rano po zakroku a ak sa vycikal nemal teploty a pod isli sme domov, najbližšie nas to caka aj s obriezkou malo by to pomoct znizit vznik infekcii

misova
24. feb 2024

@zoe_2 a za ako dlho sa to priblizne zahojilo? Mam na mysli napr. to, ze zacal sportovat, chodit do kolektivu? A nemaju deti potom bolesti? Vdaka

zoe_2
24. feb 2024

@misova neviem co sa ma na tom hojit kedze je to len prostrednictvom cystoskopie a male dieta uplne neudržis bez pohybu, nevyzeral ze by ho to bolelo

ivankatal
24. feb 2024

@misova v jeden deň hospitalizácia, druhy deň zákrok a v tretí deň keď vytiahnu cievku a všetko je ok,idete domov. Môj syn robil všetko hneď,jedine od plávania som mu dala týždeň pauzu kvôli prípadnej infekcií. My sme dokonca boli iba 2 dní,nakoľko nám zákrok urobili hneď v deň ako sme prišli.
Jediná "bolest" ktorú syn pociťoval bola z cievky. Po jej vybratí sa vycikal doslova hneď,nechápala ani doktorka(chutil mu nemocničný čaj 🤷‍♀️😄),neobišla ani všetky izby a my už sme dávali echo,že už cikal. S bolesťou, ale statočne,bez sĺz.

som_ponorka
26. feb 2024

@misova ako pisali ostatné, nejaká velka rekonvalescencia pri tomto zákroku nie je. Bolesti nebývajú. Iba mozno z tej cievky, ale to prejde rýchlo. Dávali mu potom antibiotika v nižšej dávke na doma. On bol ešte malý v case zákrokov, takže ziadny kolektív nenavstevoval. Doma sa hral normálne

misova
2. mar 2024

@ivankatal
@som_ponorka
@zoe_2
Dakujem za vsetky info. Ako syn ma uz 7, tak to bude trochu uz ine, ako to bude vnimat. Kazdopadne verim, ze s tou chlopnou nebudu velke problemy a podari sa to na jeden krat 🤞🏻

ivankatal
2. mar 2024

@misova môj syn mal 6 keď mu to robili..vnímal tiež,ale v tom je to fajn,že mu vieš všetko vysvetliť a on to pochopí. Hlavne sa tvar,ze si v kľude,až nie je v strese

Strana
z7