Chodievate kočíkovať v týchto mrazoch?
ci moze to ublizit?
Mně naučila kamarádka, že neexistuje špatný počasí na kočárkování, ale špatně oblečený dítě, takže ven určitě chodit, ještě není taková Sibiř 🙂
jasne treba ist vonku ten prekureny vzduch v byte mu nepomoze i v mrazu takova polhodka padne dobre 😉
za každého počasia.či sneží,prší,fúka a dva krát denne.deti sú ok
akych mrazoch?.....detom prechadzky neublizia ...nemusis s nimi chodit von na dve hodky stacia aj kratke vychadzky....nakupit a domov
niekde su mrazy a ked je viac ako -5, tak dieta nema ist von
aké mrazy??????
môj malý spal v kočíku celú zimu,kolkokrát bol kočík zasnežený.bol dobre oblečený a spal aj dve hodinky.mal krásne červené líčka a teplučké ručičky 🙂, a odbila som dve muchy jednou ranou,vyspal sa a bol na vzduchu.a bol zdravý ani soplíky nemával,takže prechádzky v mrazoch sa netreba báť 🙂), treba sa len dobre obliecť....a dľžka prechádzky závisí od vás 😉
aj ym sme chodili do -5
ked bola dcerka mala, chodievala som s nou von, aj ked bolo viac ako -5... spala mi len vonku a v kociku, takze ci som chcela alebo nie museli sme.... nechavala som ju vonku na balkone, krasne sa mi vyspinkala a bolisme vsetci spokojni.... neublizilo jej to, skor naopak.... 🙂
My kazdy den . nejdeme len ked leje abo strasne fuka
Otužovanie deťom neuškodí, skôr im to pomáha. Môj prvý synátor spával vonku a ešte ako dlho. No je pravda, že som ho nenechávala, keď bolo -15. A to mi stačilo sa prejsť pár krokov tam a späť a spinkal ako v bavlnke. Teraz je to trochu iné, keďže sú už dvaja. Jedného uhajdám a s druhým sa potom hrám v snehu aspoň pol hodinu, kým nemá studené packy. A inak aj mne to prečistí hlavu.
MALY MAL MINULY ROK V DECEMBRI 3 MESIACE A BOLO -15 A NORMALNE SME CHODILI KAZDY DEN .
My chodievame stale len ked prsi tak nie. Mrazy este niesu. Malu nechavam spavat na balkone vtedy sa vyspi najlepsie 🙂
ano, aj vcera sme boli - minus 4 bolo v meste a maly sice nespal, ale pokojne si lezkal 🙂 ... ma 5 mesiacov 😉
Ahoj,
moj prvy syn sa narodil v oktobri, vonku sme chodili minimalne raz za den do -5stupnov, ked je babo oblecene,nemas sa coho bat. Poctivo som chodila i ja vonku🙂 Spal vyslovene len vonku v kociariku, bud na prechadzke,aleo na balkone. Za dva roky bol chory len raz🙂 Prospeje to obom,resp obitrom aj ocino sa musi vencit,nie?🙂
Pripájam sa k ostatným 🙂
moj syn sa narodil min.rok v novembri a chodila som s nim von do teploty -10, ked nefukalo a nesnezilo. ale raz velmi plakal tak som s nim bola von aj pri teplote -13 , to mal asi jeden a pol mesiaca a vonku bola metelica, bol ale zababuseny a schovany v kociariku. Prechadzky ale netrvali dlhsie ako hodinu. No a teraz uz ma rok aj mesiac, byvame severovychode, mame plno snehu , dnes je -8 a boli sme tiez vonku. Tak do tych minus 10 budeme urcite chodit von.
Preboha to co je uz za otazka??? Pre dieta a jeho imunitu je najlepsie ked mraz a je teplo oblecene.Ja bezne chodim aj 2-3x za den s nim von pri -17st.Ja nechapem,co riesite na mrazoch,je december tak co cakate,ze bude +20st.??? Ked si si niesi ista,porad sa s pediatrom.Urcite by som nesedela doma,preto,lebo vonku mrzne,aj tebe urcite dobre padne cerstvy vzduch.
ja nechodim 😀 nepamatam si kedy som bola naposledy 😨
no, pokiaľ nebolo vonku -30, tak sme chodili von za každého počasia. Náš malý je novembrový, takže prvú zimu absolvoval ako malinké bábatko a to u nás v Žiline veru v zime práve najteplejšie nie je 😉 A však bábatko pokiaľ je v hlbokom kočíku alebo aj v športovom poriadne oblečené a pozakrývané, tak myslím, že nie je problém 🙂 Dcéra, tá spávala počas dňa iba vonku, pokiaľ sa vmestila do kočíka a malý detto 🙂
@tanapeta @uberfrau @sofia2008 a ostatné, čo sa čudujete, či sú mrazy - áno, sú. Vyjdite von alebo aspoň pozrite na teplomer.Ráno sme mali -13 a celý deň je pod nulou. Tak ak to nie je mráz, tak neviem čo. Tvárite sa ako keby sa to @keira spýtala v auguste ...
A teraz k otázke...ja som chodila vždy, lebo doma mi nespali...aj keď bolo -20 som išla, len to som dlho nevydržala...hlavne dobre obliecť...s novorodencom sa však vo veľkých mrazoch neodporúča..
Ano ...uz dlho mi mala nespavala v kociku mozno od minulej zimy a zase od kedy prituhlo spinka v kociku aj 2-3 hodinky.... do -15 som chodila vzdy s nou vonku aj cez prvu zimu co sa narodila...
Aj ja by som sa chcela opýtať...tiež chodivame kočíkovať, ale keď je už takto chladno na cca ako dlho chodíte von vy?
ja mam 2 mesacne babanko a chodime kazdy den na 45 minut,,inak ja cely den nepokojna. len treba poriadne obliect a ide sa 🙂 😉 😀
neviem ake velke mas babo, ale mozes chodit aj ked je mraz, len ho musis poriadne zababusit, niekde som citala ze do -8 sa moze s malými babatkami....
my sme chodili vlani von aj keď bolo cez deň -8. Malá mala pol roka a spala mi jedine vonku a v kočíku, takže nebolo o čom. mala overal, fusak, nánožník, no v podstate jej len nos trčal a to sme boli vonku aj 2 hodiny. Horšie to bolo so mnou 🙂 prišla som vždy premrznutá na kosť.
My máme 15 mesiačikov a chodíme vonku za každého počasia, väčšinou poobede, keď ideme spinkať. Spíme väčšinou 2 hodinky, niekedy aj 3. Vždy sa mi nechce, ale aspoň viem, že robím dobre nielen môjmu drobčekovi, ale i sebe. A zistila som, že malému vôbec nevadí dážď, vietor ani zima. Spokojne si spinká zababušený v kočíku. A ja popri tom spaľujem nadbytočné kalórie. Niekoľkokrát sa nám stalo, že sa nám ani nechcelo ísť dnu a strávili sme na vychádzke až 5 hodín. A musím povedať, že zatiaľ sme neboli chorí, dokonca sme nemali ani len malé prechladnutie. Takže netreba sa báť. Menší problém nám robí obliekanie sa, ale zatiaľ to zvládame. 🙂
Nas ma 4 a pol mesiaca a od je doma z porodnice sme von kazdy den. Poriadne obliect, nakremovat a sup ho von...Horsie ze teraz ako je tych -5 tak sa mu spi najlepsie..teda horsie pre mna 🙂 Musim nabrat rychlejsie tempo aby mi nebola zima 🙂
My chodíme za každého počasia aspoň na chvíľu, a skôr sa vyhýbam letným horúčavám ako zimnému mrazu🙂Ak to pomôže raz som počula rozhovor s pediatričkou a tá vymenovala tri prípady, kedy sa von s malými detičkami neodporúča: - hustá hmla (kvôli škodlivinám v ktoré sa v nej koncentrujú), silný vietor, a teplota pod -5 (to sa týka bábätiek do 1 roka)

Mráz je, ale ešte to nie je také strašné. To čakám skôr na prelome január, február. Keď som sama a musím ísť po druhé dieťa, mráz - nemráz, jednoducho musím. Krátke vychádzky nevadia.