Choré dieťa hneď po druhom dní v škôlke

6. sep 2023

Ahojte, prišla som sa iba vyrozprávať. Môj syn má 5 rokov, chodí prvý krát do škôlky... Myslela som si že to vydrží dlhšie,no hneď po druhom dní doniesol sopel. Včera ráno som ho dala do škôlky úplne zdravého,poobede som pre neho išla a už mu začal tiecť sopel. Mňa už skoro vystrelo,mám strach že ak to takto pôjde ďalej,tak nebude často chodiť do škôlky... On keď ma nádchu tak ju má aj týždeň,som dnes úplne v nervoch. Je čulý, vystrája,behá,skáče... Iba ten sopel má,nič iné mu nieje. Škôlke sa mu veľmi páči,chce tam chodiť. Máte to aj vy takto že,hneď po pár dňoch sú choré ?

ibrunova
6. sep 2023

Áno, je to úplne normálne, ak doteraz nechodil do kolektívu.

nelca0510
6. sep 2023

Po 5 dňoch zväčša :D ale kamoška tiež po 2-3 dnoch

autor
6. sep 2023

@nelca0510 a bude to takto často ? A po koľkých dňoch ich dávate späť do škôlky?

ariannazara
6. sep 2023

Je to normálne. Kazde dieta si tým musí prejsť a tvoj pravdepodobne nebude výnimka.

elviku11
6. sep 2023

Mne sa minule páčil jeden argument prekvapenej mamičky tu v diskusiách: "Ja som vedela, že ostatné deti budú choré, ale myslela som, že my budeme výnimka"
:D ... viacerí sme dúfali vo výnimky.... a nič z toho...

1mina
6. sep 2023

Jasne je to bezne. Moja mala.sopel v podstate stale ale ze stale, ucitelky to uz ani neriesili, lebo naozaj nedokazala som ju ho zbavit, teraz ideme na vyberanie mandli buduci tyzden tak uvidime ci to bude lepsie ci nie. Okrem toho mala cely rok take ze jedna angina, druha angina, mononukleoza - to bola mesiac a pol doma, sarlachova angina, zapal stredneho ucha, nejake tie grcacky a furt dokola cosi. Takze ja uz len trpnem vzdy len jej cosi zacne vyt ze co z toho bude 🤦

simca06022011
6. sep 2023

No mne sa nezdá bezne ze dieťa ide zdravé ráno a poobede soplqve.. aj chorobe chvíľu trvá kým začne. Čiže skôr prechladnutí už bol alebo počasie predtým hore dole... A teraz mu ide sopeľ. Mimochodom aktuálne aj moja dcéra sopli a bodaj by nie, jeden deň aj 12 aj 28 stupňov... výfuku a ide do školy.

elviku11
6. sep 2023

neboj sa, časom do toho prídeš a zistíš sama, s akým veľkým, resp., farebným sopľom ho ešte dáš do škôlky, s akým už ho necháš doma.
Ktorá učiteľka ti ho vezme aj s miernym kašľom, ktorá vôbec...
Kedy si môžeš zobrať očr v práci, kedy radšej šéfa nenasierať,
Ktoré lieky viac pomáhajú malému, ktoré menej...
Kedy babka môže strážiť, kedy nie...
A neskôr sa vypracuješ možno na ešte vyšší level a prídeš na to, ako šupnúť choré dieťa do škôlky bez toho, aby ťa učiteľka stiahla späť a vrátila ti ho (keď fakt nebude mať kto s ním ostať) :D
... asi ma tu ukameňujú teraz, tak sa pre istotu odhlasujem

maryetta
6. sep 2023

Moja dcerka minuly rok to iste a to uz chodila treti rok do skolky. Teraz je v skole prvacka tak som zvedava. Kedze hned nam rok zacal virozou.

joannita
6. sep 2023

Autorka ano. Prvy rok bol cely taky ze 2 tyzdne skolka a tyzden doma. A to sme boli na tom este dobre. Ostatni to mali naopak, 2 tyzdne doma a tyzden skolka.
Druhy rok mu pomohla Rinogermina, 3 mesacna kura (spray do nosa), vrelo odporucam. Chory bol mozno iba 2 - 3x za cely rok, tento rok mu to davam znova.

nelca0510
6. sep 2023

Ak je to obyčajny sopel,tak po týždni. Ale keď ma niečo vážne,tak aj 2. Bohužiaľ,niekedy mamičky dávajú usoplene deti do škôlky a tak to vyzerá :( ale.dufam,že tento druhy rok bude lepší.

autor
6. sep 2023

@simca06022011 no tak ráno je chladno a poobede je teplo... Ani neviem ako ho mám obliekať...

autor
6. sep 2023

@elviku11 😂😂 mňa to skôr pobavilo...

plushika
6. sep 2023

neboj sa nie si vobec sama, co toto bude teraz prezivat. ide jesen uz len to je pre tie deti dost velka zmena po lete a tak isto aj skolka samotna. proste bude teraz take obdobie, ked deti budu chore

fiafia
6. sep 2023

Moja dcéra po dvoch dňoch v škôlke mala teplotu 40,3 a chorá bola tak,že sa tri týždne z toho dostávala. Potom sa to ustálilo na dva týždne v školke a dva alebo tri týždne doma prakticky celú škôlku. V predškolskom ročníku mala operáciu mandlí tak sa to trochu zlepšilo a uvidíme co nás CaKA tento rok už v škole.

ikonica
6. sep 2023

Moja nastupila minuly rok... Po 4 poldnoch som ju mala doma soplavu... Som zvedava, kolko vydrzi tento skolsky rok 🤦😁 najhorsie je, ze to hned schytam aj ja a mladsia dcera 🥴

mirkava
6. sep 2023

Vždy som malého nechápala so soplami doma. Ostatne deti chodili s cenculami pod nosom. Potom som už dávala aj ja pokiaľ nemať teplotu alebo nebol brutálne nachladeny.

autor
6. sep 2023

@mirkava teplotu nemá,iba soplik aj to s tam... Takže rozmýšľam že ho dám do škôlky,ako hovorím je čulý,behá, skáče...

elmivelmi
6. sep 2023

Ja by som ho dala,teplotu nema a je culy,moze to byt aj alergia??Inak ja nechaoem ze preco alebo kde to tie deti donesu do skolky.Ze su orazdniny,deti doma a bum niekto to tam donesie.

autor
6. sep 2023

@elmivelmi veď tomu nerozumiem ani ja... Takže ho kľudne môžem dať zajtra do škôlky ? Dnes ráno trocha soplil a teraz už takmer nič nejide z nosa...

mirkava
6. sep 2023

Ja by som dala, prinajhoršom ti budu volať, že je chorý, ale aj tak musí vychytať všetky choroby.

autor
6. sep 2023

@mirkava ja sa len obávam aby ma niektoré mamičky neukamenovali...

mirkava
6. sep 2023

No ja som presne takto brala ohľad, syn po dolieceni išiel do škôlky a tam ako v čakárni u Dr. všetci kaslali a smoklili. Do týždňa bol zase doma.

nikaeli
6. sep 2023

Učím v škôlke, dnes už neprišli tri deti, ktoré ešte včera poobede behali po dvore. V noci mali teplotu, husté hlieny. Kolegynky dcéra, ktorá chodí do MŠ už tretí rok rovnako v noci teplota a z hlienov až zvracala.
Sama mám predškoláka, ktorý býva často chorý. Mne ako matke sa nepáči, keď sú v škôlke choré deti. Vidím, že ani tebe nie. Možno by bolo fajn nechať ho tieto dva dni doma. Ja by som môjho so sopľom do škôlky nedala 🤷🏻‍♀️

veronicka1901
6. sep 2023

Ja som nechávala aj s čírym soplom doma. Lebo zvyčajne tým len niečo iné začína. Síce bolo o držku pracovať pri chorých z domu, ale čo už 😐.

mogaa
6. sep 2023

Nuž je to tým že nechodil do škôlky, je prvá krát vo veľkom kolektíve detí, buduje si imunitu....Každé dieťa si nosí z domu svoje baktérie, prípadne vírusy....prvý rok je to uplne bežné, niekedy sa stáva že ideťa sa dostane do dobrého kolektívu detí a celú škôlu je zdravé a začne si tým prechádzať keď zmení kolektív v škole....Môže to trvať niekoľko mesiacov ale aj 2-3roky...

jamidea
6. sep 2023

Uplne normalne, a mozno vam to potrva cca do 8rokov, ked dotwraz nebolo v kolektive.