Choré sviatky: Ako sa s nimi vysporiadať?
Ahojte, to sme jedini, co cele sviatky travia s teplomerom, liekami, inhalatorom a doma na gauci? Vsetci davaju fotky, pribehy z chat, snehu a pod.
Depta ma to. Chori nebyvame, ale tieto sviatky nas to draplo vsetkych 4. Je to daco silneee. 🙁
Asi 4 maminy tu sme, čo spomíname vysev plus horúčky.
Som unavená dievčatá nechce sa mi listovať a označovať vás.
Akože na prvý pohľad sa to javí ako daka piata či siesta choroba.
Ale podľa obrázkov na nete by som to priradila k osýpkam alebo rubeola.
Hoc je syn ockovany.
U lekára sme neboli, lebo plnka.
Horúčky ustupuju.
Skoré uzdravko vsetkym
@mamina7070 yabro.ja som uplne zabudla na yabro🙉😍👍🌟
@marca12 asi ano.diky🍀
@1fifinka1 hroza.u nas to uz skocilo aj na mna. Dnes je 11.den choroby u nas doma🙄😫😪
Deti mam doma od 29.11., starsi syn ma od včera ďalšie antibiotika a ja dufam, že posledné lieky na dlho. nebývajú absolútne chori, ale toto, čo krutime už mesiac, je šialene.
@marca12 mas pravdu🍀
@gaborka28 my sme neboli rok chori.a toto nechce skoncit😩
@simcucik poprosim vas ako sa vam prejavovali tue mycoplazmy???? Crp nizke okolo 7 , vcera skočilo na 12 , dnes na1,6 …. bez teploty, rtg pluc 31. 12. V poriadku , bez kašľa zatial , hrdlo iba , zatekanie hlienov dráždi ma na kasel dnes. A poobede mi napisala vysledky zo vytetov hrdla ze mam pozitivne mycoplazmy. Trapim sa s dutinami a hrdlo od 23.12.
Ake atb ste brala a ake priznaky ste mala vy moc ďakujem za odpoved som dnes prekvapená 😏 ze mycoplazmy .
@tanika začalo to bolesťou hrdla prešlo to na veľké dusenie suchý a potom vlhký kašeľ, dusilo má tak že som sa dovracala nie raz, teplotu som mala najviac 38,2. Ten kasel bol asi ten najväčší zabijak bolo to hrozné, mala som z neho dokonca “svalovicu” ťažko sa mi dýchalo a strašne bolesti “na palivách” zistila som že to bola svalovica z toho kašľa, bola som celkovo slabá, nemala som chuť do jedla. Antibiotiká som mala augmentin a potom ciphin medzi tým som užívala : väčšinou na noc paralen, ventolin inhalator, bromhexin, zodac a lekárka mi dala broncho-vaxom ktorý musím užívať 3 mesiace (10dni v mesiaci) na imunitu. Teraz chytil niečo podobne priateľ on má tiež veľmi dusivý kašeľ atb má nejaké lekoklar a k tomu spirabel a calcium ale nemá potvrdené mykoplazmu
@simcucik a mozem da spytat teraz uz je dobre??? Po tom cipline lebo dcera mala zinnat prve a tue jej bonec nezabrali a potom jej dala Mudr na základe rtg nálezu na plucac cioln 2 balenie a tiez mykoplazmy a klebsiela. A mne sa vlacit chori a od 22.12. A teraz ze pozitivne mycoplazmy. Juj mne dala 3 myslenia sumamedu v piatok len som objednaná na krčné v utorok počkala som lebo mu bude robit vytery nech to nie je skreslene. Tak pockam len u mna je problem zatekanie hlienov , hrdlo z toho cervene a odkaslavanie asi z tych hlienov??? Ide ma porazit
Inak ste uz v poriadku ???? Po liečbe na tie mycoplazmy???
@tanika prvé antibiotika vôbec nezabrali, prvý balík ciphinu tiež nič moc az ku koncu jak som dobrála druhý balík ciphinu ja som si proste myslela že má to fakt neprejde. Ja som teraz už pohode ale svokra je už viac jak mesiac kôli tomuto doma má ešte nejaký zápal v krvy a stále ešte pokasliava tuším vybrala tiež 3 baliky antibiotík. U každého inak asi. Ja som po dobratí ešte asi týždeň pokasliavala ale už som dobre. Prajem skóre uzdravenie

Mojim deťom dobre zaberá trifed, keď kaslu a sú zahlieneni. Síce sú spavi, ale pomáha im to.