icon

Choroba noha, ruka, ústa (siedma choroba) a tehotenstvo

slavkakap
11. júl 2022

Ahojte, mam otázku či sa niektorá z vas počas tehotenstva stretla a touto chorobou. Mojmu synovi dnes ruka, noha ústa diagnostikovala naša pediatricka. Som 13/14 tt tehotenstva

diamond007
11. júl 2022

@slavkakap pokiaľ viem sú to detské choroby, občas sa nakazenia?

heidy222
11. júl 2022

Dospely sa vacsinou nenakazia,Maju imunitu. V tehotenstve nebezpecna asi Ako ine virusy, nie viacej. Cize netreba sa momentalne obavat

lydiasabolova
11. júl 2022

No ja som od detí chytila v 1.trimestri a horúčky som mala až 40tky.. a nakazil sa aj manžel a švagriná, ktorá bola pomáhať, plus svokrovci a zvyšné sestry, švagriná preniesla k nim domov

lydiasabolova
11. júl 2022

ja som dopadla zo všetkých najhoršie.. ako nemusí sa to takto prihodiť aj tebe, ale pýtala si sa na skúsenosti, tak takúto mám ja.. deti a zvyšok rodiny dopadli tak, ako pri bežnom víruse

slavkakap
autor
11. júl 2022

@lydiasabolova ďakujem za odpoveď🙂 a bola so v tom case tehotná? Ja sa najviac bojím o bábätko

slavkakap
autor
11. júl 2022

@lydiasabolova ďakujem za odpoveď. Ked sa môžem opýtať zdravie bábätka v tehotenstve to neohrozilo? Kvôli tejto obave som pisem tu na MK. Moj gynekolog mi odporučil sa izolovať

lydiasabolova
11. júl 2022

@slavkakap choroba ako taká podľa mňa neohrozuje bábo, ale či môjmu synčekovi neuškodili tie 3 dni každé 4h na paralene, to už, bohužiaľ, neviem povedať :-/
Izolácia v prípade tejto choroby je namieste, lebo je to choroba veľmi rýchlo nákazlivá, ale ty ako mamka, ktorá je s dieťaťom v úzkom kontakte, tak najpravdepodobnejšie si sa už nakazila :-/

slavkakap
autor
11. júl 2022

@lydiasabolova Ďakujem za vašu odpoveď. Budem sa snažiť myslieť pozitívne. Momentálne som v 13/14 tt tehotenstva. Synček ma relatívne dobrý priebeh, starsi to ešte nema. Silno verím že nase bábätko v brušku to neublíži 🙏🙏🙏🙏

thoughtfulweirdo
11. júl 2022

Ja som to chytila v tehotenstve v 1.trimestri, bábätko to nijako neovplyvnilo 🙂

slavkakap
autor
11. júl 2022

@thoughtfulweirdo Ďakujem ❤️🙏

slavkakap
autor
12. júl 2022

@thoughtfulweirdo mozem sa ešte opýtať aky ste mali priebeh a ako dhlo trvala infekcia? Mam aj strarsieho syna, zatiaľ je zdravý

lily246
5. aug 2022

@slavkakap ahoj, ako to u vás prebehlo? Teraz sa to týka aj nás a mám strach 😔.

slavkakap
autor
6. aug 2022

@lily246 Chvála Bohu dobré. Ja som sa nenakazila. Doteraz používam silikónové rukavice ked deti idú na WC a všetko dezinfikujem. Nosila som aj rusko. Do 10 dni ak sa príznaky neobiavia, nemusíte sa ničoho báť. Uz by ste sa nemali nakaziť.
Potom napíšte ako to u vas prebieha 🙂 Držím palce

slavkakap
autor
14. okt 2023

@lily246 u nás veľmi dobre . Mám už 8 m krásne zdravé dievčatko . Nosila som rusko a rukavice a všetko som dezinfikovala

fenakova
24. okt 2023

Dobrý deň momentálne som v 6 TT a chytila som chorobu ruky nohy ústa od dcéry prvý deň som mala zvýšenú teplotu a teraz sa mi v vychádzali vyrážky na dlaniach na rukách ktoré svrbia bojím sa o babo.. Mala ste niektora podobnú skúsenosť a bolo všetko v poriadku a co ste užívali?