Choroba noha, ruka, ústa (siedma choroba) a tehotenstvo
Ahojte, mam otázku či sa niektorá z vas počas tehotenstva stretla a touto chorobou. Mojmu synovi dnes ruka, noha ústa diagnostikovala naša pediatricka. Som 13/14 tt tehotenstva
Dospely sa vacsinou nenakazia,Maju imunitu. V tehotenstve nebezpecna asi Ako ine virusy, nie viacej. Cize netreba sa momentalne obavat
No ja som od detí chytila v 1.trimestri a horúčky som mala až 40tky.. a nakazil sa aj manžel a švagriná, ktorá bola pomáhať, plus svokrovci a zvyšné sestry, švagriná preniesla k nim domov
ja som dopadla zo všetkých najhoršie.. ako nemusí sa to takto prihodiť aj tebe, ale pýtala si sa na skúsenosti, tak takúto mám ja.. deti a zvyšok rodiny dopadli tak, ako pri bežnom víruse
@lydiasabolova ďakujem za odpoveď🙂 a bola so v tom case tehotná? Ja sa najviac bojím o bábätko
@lydiasabolova ďakujem za odpoveď. Ked sa môžem opýtať zdravie bábätka v tehotenstve to neohrozilo? Kvôli tejto obave som pisem tu na MK. Moj gynekolog mi odporučil sa izolovať
@slavkakap choroba ako taká podľa mňa neohrozuje bábo, ale či môjmu synčekovi neuškodili tie 3 dni každé 4h na paralene, to už, bohužiaľ, neviem povedať :-/
Izolácia v prípade tejto choroby je namieste, lebo je to choroba veľmi rýchlo nákazlivá, ale ty ako mamka, ktorá je s dieťaťom v úzkom kontakte, tak najpravdepodobnejšie si sa už nakazila :-/
@lydiasabolova Ďakujem za vašu odpoveď. Budem sa snažiť myslieť pozitívne. Momentálne som v 13/14 tt tehotenstva. Synček ma relatívne dobrý priebeh, starsi to ešte nema. Silno verím že nase bábätko v brušku to neublíži 🙏🙏🙏🙏
Ja som to chytila v tehotenstve v 1.trimestri, bábätko to nijako neovplyvnilo 🙂
@thoughtfulweirdo Ďakujem ❤️🙏
@thoughtfulweirdo mozem sa ešte opýtať aky ste mali priebeh a ako dhlo trvala infekcia? Mam aj strarsieho syna, zatiaľ je zdravý
@lily246 Chvála Bohu dobré. Ja som sa nenakazila. Doteraz používam silikónové rukavice ked deti idú na WC a všetko dezinfikujem. Nosila som aj rusko. Do 10 dni ak sa príznaky neobiavia, nemusíte sa ničoho báť. Uz by ste sa nemali nakaziť.
Potom napíšte ako to u vas prebieha 🙂 Držím palce
Dobrý deň momentálne som v 6 TT a chytila som chorobu ruky nohy ústa od dcéry prvý deň som mala zvýšenú teplotu a teraz sa mi v vychádzali vyrážky na dlaniach na rukách ktoré svrbia bojím sa o babo.. Mala ste niektora podobnú skúsenosť a bolo všetko v poriadku a co ste užívali?

@slavkakap pokiaľ viem sú to detské choroby, občas sa nakazenia?