Choroba pred prvým dňom v škôlke: Čo robiť?
Syn práve dostáva sopel a v pondelok nás čaká prvý den, som z toho úplne hotová. Čo ak sa utvorí kolektív bez neho ? Zatiaľ ma len sopel trochu dúfam že zajtra ustane už sme mali aj take. Čo robiť v takomto prípade ? 🙁🙁🙁
určite škôlka?? či si myslela školu? 😀
Normálne myslím škôlku.. ja neviem bojim sa že prepasne tu adaptáciu prvý den s kvetinou atd,
Sopeľ vyfúkaj a hotovo...
Takmer vsetci tam budu prvy den plakat, ucitelky nebudu vediet kde im hlava stoji. Nic svetoborne neprepasne. Ale drzim palce, aby bol rychlo fit.
Dám ti protiotázku - dáš do MŠ zdravé dieťa a iná mamina dovedie to svoje so sopľom, či herpesom, ako som to tu čítala pár dní dozadu. Budeš isto nadšená, že? a hlavne, v škôlkach sa stále podpisuje vyhlásenie o bezpríznakovosti/ bezinfekčnosti. S kvetinou môžete prísť aj o tri dni, keď sopeľ pominie.
Dcéra šla v septembri na výber mandlí minulý rok, tiež som sa bála, keď nastúpila síce to nejake týždne bolo také že dievčatá už mali partičky (ona prišla ale až v októbri) ale rýchlo sa to napravilo a za chvíľku mi učiteľka vravela že je obľúbená aj v triede aj si našla kamošky všetko. Na druhej strane záleží aj to - nám už na rodičku hovorili že priesvitný sopel im nevadí
Vies co mamky to vzdy prezivaju viac ako deti a myslia si ake je to dolezite. Neboj nic… ak pojde o tyzden ozaj o nic nepride
Nestresuj, môj syn mal hnačky keď prvý krát mal nastúpiť do ms, išiel o dva týždne neskôr a všetko bolo úplne ok.
Môj ide síce už druhý rok, ale od včera večera hnačkuje, takže asi tiež o týždeň posunieme, čo už! A k tomu kolektívu, ono sa tam prvy týždeň väčšinou plače, po pol roku sa niektoré deti ani nepoznali 😅 akurát susedka ma rovnako starého chlapca a keď bol môj v školke, on chýbal a naopak! Keď som sa pýtala, či bol Tomáško v školke, môj mi vraví, že taký tam nechodí 😂😂
Takže toľko ku kolektívu
Ten začiatočný trochu sopel je najinfekčnejší...nič nezmešká,áno,rátam s častými chorobami,je to škôlka,deťom sa buduje imunita ale ja osobne by som nemala dobrú mienku o maminke,ktorá v prvý deň donesie osoplené dieťa...
A ešte by som doplnila - vie si vyfúkať nos? či vytiera sopeľ do rukávov? nezabúdaj, že prvé dni sú pre detičky veľmi ťažké a naozaj je tam veľa plaču - čiže o to viac hlienov. Ako učiteľka MŠ ti to odporúčam ostať pár dní doma. Buďme k sebe ohľaduplní 😉 ďakujem za všetky mamičky a kolegyne.
Jasne že chorého ho nedám nejsom na hlavu padnuta preto ma trápi že zmeska zaskolkovanie… len hovorím že pred cca 3 týždňami mal jeden den sopel prudom a na druhý den nič (boli sme v ten den na salasi medzi zvieratami) možno alergia ? Ale dnes to iste ale bol len v
Kvetinárstve tak pochybujem že alergie
Vážne myslíš, že za jeden deň sa všetci adaptuju a vytvoria kolektív? To trvá týždne až mesiace. Nič sa nestane keď bude chorý doma.
Nezmešká nič, môžeš mi veriť..
Môj syn nebol kvôli chorobe na rozlúčke s predškolákmi, s ktorými bol 4 roky. A zvládli sme to. S kamarátmi, aj s pani učiteľkami sa rozlúčil o týždeň neskôr. V živote sú dôležitejšie veci.
Neviem či ti to pomôže, ale myslím, že sa tvojmu synovi dobre stalo. Tie prvé dni v škôlke su čisté peklo, drvivá väčšina deti plače a učiteľky nevedia koho skôr ratovať. Ja som úmyselne moje obe deti dala do škôlky až keď boli ostatné adaptovane, nemuseli tam s deťmi hromadne plakať (lebo davova psychóza) a učiteľky mali viac času sa tym mojim venovať ak im bolo smutno, lebo ostatné deti už boli relatívne OK. Prvá išla až v októbri a druhá bola smelsia, tak som dala už druhý septembrový týždeň. Kolektív sa tvorí postupne, väčšinou sa tie prvé mesiace deti ani spolu nehrajú, ale každý sám - to prichádza postupne.
Inak aj najlepšia škôlka v našom meste to takto robí, že deti prichádzajú postupne na adaptáciu, aby sa im mohli viac venovať.
Vytvori kolektiv, hm... prvy rok budu vsetci stale chori 😄😄😄😄😄. Vlastne kludne aj dlhsie
Male deticky v skolke utvaraju kolektiv dlhe tyzdne, postupne. Casto sa hraju same a uvitelky ich postupne ucia kolektivnej cinnosti. Neboj. Absolutne nic nestrati ak ho nechas par dni doma.Ak bude chory tak aj tyzden, dva…
@pehavcek sorry, ale niektoré, kým tu niečo napisu, by fakt reálne najskôr mohli trosku popremyslat...
Bezne deti nastupujú počas roka, odchádzajú, prichádzajú, sú chore, niektoré tam viac nie sú ako sú ... deti nie sú ako dospelí. Snáď je to logika, ze prvý deň keď 90% deti bude revat je šum a fuk, či tam bude jej syn alebo nie. Keď napr.na 3 týždne ochorie, nenájde si medzitým Robko iného kamoša? Alebo co keď ochorie Robko? Syn autorky co bude preboha len robiť???
Ty si úplne mimo??? Prvý deň či 10 deň je skolkarovi úplne jedno. Niektorí rodicia dávajú cielene o týždeň neskôr aby sa vyhli revajucim deťom. Fakt si myslis že si skolkari vytvoria partiu za 5 dní a o týždeň už bude tvoj outsider? To sú deti.
Ak bude mať problém zapadnúť do kolektívu tak určite to nebude súvisieť od dňa nástupu.
A nech si ma neprajú matere co budu nosiť decko so soplom 😂💪
Nebudem poznať brata keď pôjde o choré dieťa....
Toto fakt ne!
Ja si myslím ze čím menej detičiek nastúpi prvý deň tak len dobre pre pani učiteľky. Aj tak nebudú vedieť kde im hlava stoji pri toľkých uplakanych deťoch. Určite o nič nepríde ak by nastúpil aj neskôr a určite bude viac detí ktoré nenastúpia prvý deň
@danyelia prosím? A nakazí ostatné deti?!
@lienka.7 ježiš ja som tiež bola hysterická mater, nechaj aj iné, nech si to prežijú 😂 s rokmi to opadne a už sa na tom bude len smiať
Ja by som ho v Sk systéme dala do skolky až v októbri, kedy už hádam deťúrence tak veľmi neplacú. Mozno sa tak adaptuje omnohovrychlejsie. Takíto mali sa vacsinou hrajú vedla seba ako spolu, pokial ucitelka nerobi s nimi nejakú spoločnú hru 🙂.
Autorka- chapem pointu ale chcem ta uistit ze mu vobec nic neujde, dokonca by som povedala ze aj lepsie ked pojde neskor lebo prve dni deti revu a je tam fakt chaos. A inak moj syn ani po roku v skolke nevedel mena niektorych deti a mozno az tak po 3-4 mesiacoch mi spomenul nejake dieta ze sa hrali😂 ako fakt tam sa v takom malom veku kolektiv este netvori neboj sa…
@malasandrika chápem 🙈 moja nastupovala v januári, a na to, ci ju náhodou nevyclenia v kolektíve som ani nepomyslela 😁 keď to tak vezmem, tak "kamosky" ma až teraz... po roku a pol

Nič pôjde o týždeň neskôr, utvori kolektív bez neho v škôlke? Akože to fakt? 😁 prvý mesiac sa tam tak akurát plače 🥲😂 a nie tvorí kolektiv