icon

Choroby dieťaťa po nástupe do škôlky

9. júl 2022

Ahojte, ako časté vam bývajú choré deti v skolkarskom veku? A za akú dobu uz nabrali imunitu?

dskjhfdlkdjhl
9. júl 2022

Toto je individualne. Moje deti takmer chore v skolke neboli, kazdy rok max. tyzden vymeskali. Poznam deti, ktore byvali v skolke neustale chore.

autor
9. júl 2022

@dskjhfdlkdjhl dávala si niečo na imunitu? Alebo vieš čím to bolo?

dskjhfdlkdjhl
9. júl 2022

Obe deti som prvy rok v skolke este kojila (vecer pred spanim), ale hlavne moje deti kazdy den, za kazdeho pocasia boli vonku-od narodenia. Umele vitaminy som nikdy nedavala, ani nic na podporu imunity.

alvaluka
9. júl 2022

Neustale chora, tyzden skola, dva tri tyzdne doma. Davam aj imunoglukan, Dcko.

marci77
9. júl 2022

ano, tiez sa priklanam k nazoru, ze je to velmi individualne
moj starsi byval chory tak raz za kvartal, teda tak 4krat za rok......aj to vacsinou iba vtedy, ak tam niekto nejaku chorobu do kolektivu doniesol (ucitelky bezne spominali, ze rano dali dieta rodicia do zbernej triedy, dali mu nejaky nurofen .....a oni az okolo 10.00 zistili, ze dietatu nieco je .....no a medzitym tam nakazilo vsetky deti naokolo)

na imunitu sme davali C-cko, D-cko a probiotika .....raz za cas, ked som nezabudla 😉

adamadent
9. júl 2022

Individuálne. Prvé dieťa bola v škôlke tak 4 dní v mesiaci, druhé vynechala 4 dní za celý školský rok

mogaa
9. júl 2022

to čo chceš vedieť ti tu nikto s istotou nepovie...je to veľmi individuálne a záleží to od daného dieťaťa....sú deti čo sú choré každý druhý týždeň a aj deti čo im nič nie je....a všetky doplnky výživy na imunitu fungujú na jednotlivé deti tiež individuálne....naša keď nastúpila do škôlky, prvý mesiac v škôlke dokopy 5dní a druhý mesiac detto 5dní v škôlke, ostatné dni doma....pred škôlkou chorá nebývala...potom ostala 6týždňov doma a po návrate už chorá nebývala ani v škôlke.....sama zistíš ako tvoje dieťa zareaguje na škôlku, obecne platí nový kolektív, každé dieťa si prinesie vlastné baktérie, vírusy, takže choroby môžu byť a nemusia....záleží ako zareaguje imunita daného dieťaťa po strete s novými patogénmi....

nikaeli
9. júl 2022

drobec šiel do MŠ pred dvoma rokmi, keď "vypukol" Covid, mal 2,5 roka.. za celý rok bol chorý 2x.. tento rok nebol mesiac, aby sme nemaródovali, ešte aj teraz má zápal spojiviek a zelený nos 😕 nechápem, fakt nechápem.. na alergo ok, na ORL ok, crp ok a furt soplí.. bral Imunoglukán, kolostrum, rhinogerminu (samozrejme nie všetko naraz), cez zimu sme mali rakytník, šípkový čaj, chodili sme do soľnej jaskyne, inhalovali doterru, skúšali všetko možné,... 🤷🏻‍♀️

mogaa
9. júl 2022

@nikaeli dosť urobilo aj to, že cez koronu boli deti viac doma ako v škôlke a ak aj boli v škôlke tak ich bolo oveľa menej.....a samozrejme sa merala teplota, takže v škôlke skoro žiadne soplajúce či kašlajúce dieťa nebolo.....teraz ten ranný filter kedy preberú dieťa už taký nebol, takže stačí jedno soplavé dieťa a o 2dni je soplavá polovica triedy....

laura164
9. júl 2022

Moja 2x do mesiaca je chorá,lebo v škôlke neriešia keď dieťa kašle ako tuberak a tečú mu zelené sople, rodičia dajú vreckovky a to je vsetko. Máme takych rodičov expertov, čo dajú choré deti do škôlky. Potom 3/4 triedy chýba. A keď bol covid tak dieťa šlo ráno na PCR test, lebo boli v kontakte s pozitivnymi a rodičia ho dali potom do škôlky, no a na druhý deň prišiel výsledok, že je pozitívny a nakazená celá škôlka 😄

mogaa
9. júl 2022

@laura164 ono sama zistíš, že či je dieťa so soplom doma alebo v škôlke - tak je soplavé rovnako dlho🙂samozrejme zelený sopel je už problém....z niektorých škôlok volajú aj počas dňa že si treba hneď prísť pre dieťa lebo zakašlalo
🙂
mamičky vždy reagujú podľa toho či ide o ich dieťa alebo cudzie

sonia_wiener
9. júl 2022

Ja som s deťmi neustále, za každého počasia. Pocas MD 2h doobeda a aj poobedea na imunitu nam to je prd platné. Syn donesie stále dajaky bacik zo škôlky :D

autor
9. júl 2022

Dakujem vam za odpoved, každej jednej. Ako vam akceptuje zamestnávateľ OČR?

arianna25
9. júl 2022

Môjho zamestnávateľa po niekoľkých mesiacoch prešla trpezlivosť pred pár dňami. Dva týždne v práci, dva týždne doma plus mínus. Každý mesiac.

nikaeli
9. júl 2022

@autorka na OČR sa striedame s manželom, čo iné nám ostáva? mám aj deviatačku, tá býva chorá výnimočne, no tento rok potiahla 3x, plus ja 2x.. skutočne som každý mesiac vypadla z práce aspoň na týždeň a pol 😕 bohužiaľ.. no vypadávali mnohí kolegovia, neviem či sme vôbec niekedy mali takú chorobnosť, ako tento rok 🤷🏻‍♀️

veroniq85
9. júl 2022

Moj starsi byval chori tak raz za 3 mesiace ale mladsi byva zatial castejsie. Robim v statnej sprave tak to ako tak toleruju. Ale nie je to nic prijemne takto vypadavat z prace.