Chrípka u detí
Ahojte, pred sviatkami som bola s deťmi u dr keďže mali vysoké teploty a škaredý kašeľ, kde nám potvrdili chrípku. Doki hovoril, že teploty by mali najneskôr do 6dni ustúpiť ale kašeľ potrvá dlhšie aj niekoľko týždňov. V živote som sama so sebou chrípku neriešila a máme už skúsenosť so škaredým zápalom pľúc, toho času zapríčinený mykoplazmou, takže pri každom kašli spozorníme možno viac ako iní rodičia. Teraz nás to doma všetkých skolilo, deti sa už dostali z teplôt, ale ten kašeľ je strašný. Dnes snáď prekašlali celý deň, možno keď 30s z minúty vydržali udychať bez zakašlania. Čo ma však znepokojuje trošku, trojročnému sa vrátila teplota na 38,7, tak sme mu ju zrážali cez deň aj na spánok som dávala sirup..je toto normálny stav? Aké máte skúsenosti u svojich detí? Bojím sa aby sme neskončili zase niekde v nemocnici s ďalším zápalom 🤦 samozrejme chystáme sa k dr, len by ma zaujímalo, ako túto hnusný chrípku zvládajú iní malí bojovnici. Prajem všetkým chorým skoré uzdravenie a pekný medzisviatočný čas.
u nas je to vyslovena tragedia. 5 rocny od minulej stredy horucky. na jeden den sa mu polepsilo a zacalo to znova. podla dr to je teraz takto. vysetrila ho vysla ta nova chripka. moj uz 9 dni nic neje, len spi alebo reve. kasle ale nie az ak ako tvoji. ale zato ho strasne boli hlava, hrdlo, teraz zacal ukazovat na hrudnik
volala som vcera na pohotovost dr. neprijemna povedala ze ak prideme tak budeme cakat vonku minimalne 4 hodiny ze tolko maju deti a zlozila mi. chcela som sa aspon popytat. tak som tam nesla on by to nezvladol.
inak skus CRP test domaci. ak by mali zapal pluc boli by vysoke hodnoty. drzte sa
@pralinka25 ahoj. Hlavu, hrdlo sme riešili už na začiatku ako to prepukli, aj zvracaním, túto fazu už snáď máme za sebou. A veru chuť do jedla nemajú ani jeden🙁 iba naberám a vyhadzujem. Áno, nad crp som tiež rozmýšľala, nemáme ho ale doma, zajtra musím pozbierať sily a ísť do lekárne, ale čo som čítala, crp nemusí ukázať nič a môže prebiehať ten zápal pľúc, keďze chrípka je vírus, tak ja už neviem.
ano chripka je virus ten na crp neuvidis ale ak by sa rozvinul zapal asi by mal byt vidiet. tiez neviem. mali sme uz kadeco aj chripky aj kovid aj zapal pluc aj vsetko mozne za tie roky ale tato mutacia je fakt neskutocna. to moje decko uz vyzera ako kost. sice pije ale malo. dnes som mu dala aspon rehydratacny roztok a snazim sa do neho dostat nejake vitaminy ked uz nic ine. mu ich drvim a zje i max jednu lyzicku kapsickovej vyzivy nasilu a nic viac. ano aj nas sa povracal. len teda to hrdlo a hlava ho ani na 9 den neopustaju
ano chripka je virus ten na crp neuvidis ale ak by sa rozvinul zapal asi by mal byt vidiet. tiez neviem. mali sme uz kadeco aj chripky aj kovid aj zapal pluc aj vsetko mozne za tie roky ale tato mutacia je fakt neskutocna. to moje decko uz vyzera ako kost. sice pije ale malo. dnes som mu dala aspon rehydratacny roztok a snazim sa do neho dostat nejake vitaminy ked uz nic ine. mu ich drvim a zje i max jednu lyzicku kapsickovej vyzivy nasilu a nic viac. ano aj nas sa povracal. len teda to hrdlo a hlava ho ani na 9 den neopustaju
@pralinka25 však toto, my sme mali covid už viac krát, ale to všetko dokopy nebolo nič v porovnaní s touto chrípkou, čo teraz riadi, mňa to dostalo doslova do kolien. Tak skoré vyzdravenie prajem aj vám, nech ste čím skôr fit.
@pralinka25 však toto, my sme mali covid už viac krát, ale to všetko dokopy nebolo nič v porovnaní s touto chrípkou, čo teraz riadi, mňa to dostalo doslova do kolien. Tak skoré vyzdravenie prajem aj vám, nech ste čím skôr fit.
@papi30 drzte sa a aj vam skore uzdravenie. uplne ti rozumiem. mna to zatial obchadza ale muza to uplne rozsekalo a to on nie je taky ten typicky chlap co umiera na soplik. praveze znesie vela. toto je sila.
@papi30 ahoj 🙂 našu to chytilo v nedeľu v noci, celý deň prespala, samozrejme som to od nej chytila aj ja aj muž, muž sa už z toho vysomáril, ale my dve sme boli úplne mimo. Dnes sme už šli na pohotovosť (volala som tam najprv, či máme prísť) malá celé dni nejedla, teplota nad 39 stále, celé dni by len spala a revala v podstate za všetko, kašeľ neskutočne škaredý, bolelo ju všetko. Skončili sme obe s antibiotikami, ale teda na pohotovosti sme čakali 4 hodiny :(
Deti mali pred 2 rokmi chrípku, pridružila sa k nej bakteriálna infekcia, čiže na nejaký 5. alebo 6. deň mali aj crp vysoké, nakoniec dostali atb. Teploty mali 7 a 8 dní.
@papi30 nasi skolkari su zaockovani, takze zatial tuto sezonu chripku nemali.

u nas je to vyslovena tragedia. 5 rocny od minulej stredy horucky. na jeden den sa mu polepsilo a zacalo to znova. podla dr to je teraz takto. vysetrila ho vysla ta nova chripka. moj uz 9 dni nic neje, len spi alebo reve. kasle ale nie az ak ako tvoji. ale zato ho strasne boli hlava, hrdlo, teraz zacal ukazovat na hrudnik
volala som vcera na pohotovost dr. neprijemna povedala ze ak prideme tak budeme cakat vonku minimalne 4 hodiny ze tolko maju deti a zlozila mi. chcela som sa aspon popytat. tak som tam nesla on by to nezvladol.
inak skus CRP test domaci. ak by mali zapal pluc boli by vysoke hodnoty. drzte sa