icon

Chudnutie u 2,7-ročného dieťaťa

28. máj 2023

Chudnú vaše deti v tomto veku? Môj syn dal za posledný mesiac 2,5kg z toho 0,5kg tento týždeň

januska12323
28. máj 2023

Je chorý? Deti by nemali chudnúť len tak.

autor
28. máj 2023

@januska12323 nie je práveže. A ja neviem prečo chudne. Tak reku ako to je u ostatných maminiek/deticiek

jaskolka
28. máj 2023

Nechutí mu jest? Je mu zle? Ako sa správa?
Tak určite by nemal len tak schudnúť, z ničoho nič. Nemusí pribrať, ale držať si váhu. A 2,5 kila za mesiac dolu je u takého dieťaťa dosť. Ak teda nie je po nejakej chorobe. Syn mal 6 chorobu,tri dni 40 horúčky, vtedy vôbec nic nejedol, a keďže už ani nepil, tak skončil na infúziach. Na váhe stratil 2 kilá, ktoré mal ale potom behom pár týždňov nazad.
Odporúčam ísť s ním k pediatrovi,aby ho skontroloval, urobil odbery, možno usg bruška.

autor
28. máj 2023

@jaskolka nie je práveže chorí, papá dobre, je to jedák po ocovi. Čakám na výsledky, robila mu v utorok krv dr., výsledky budú až tento týždeň. Ale som z toho nesvoja. Pár mesiacov mu zvykne tiecť krv z nosa (výsledky krvi v tomto smere sú vraj dobré), ale nos už riešime na ORL, len do toho toto chudnutie. Už mi všeličo preblízkava hlavou

heln
28. máj 2023

ahoj, nie, zdrave deti v tomto veku len tak nechudnu.
urcite trvaj na vysetreniach, drzim palce, nech to je len nejaka potravinova intolerancia.

viveglo
28. máj 2023

Nema mastnu objemnu stolicu?

taga
28. máj 2023

Nemal by chudnut len tak, jedine co mi napada, ak nahodou zacal nejako viac na jar sportovat - nechodi ten mesiac po novom na nejaky spor kruzok alebo tak?

Inak krvacanie z nosa u nas nakoniec bolo vysvetlene alergiou, velmi pekne zabrali lieky, ale teda chudnutie to nesprevadzalo

leniel
28. máj 2023

aku ma vysku a vahu? 0,5 kg ok, ale toto mi pride velmi velmi vela 🥹

simca06022011
28. máj 2023

2,7roka sa mi zda dost dat dole taku hmotnost, ak nie je napr. "tucnejsi" a nezacal viac behat, chodit, bicyklovat. Pockaj si na vysledky, to bude podla mna najistejsie. Moze mat napr. alergiu na nieco, problemy s travenim nema?

autor
28. máj 2023

No bola som snim na alergo zaciatkom jari cca, muž je alergik, a mali sme pocit, ci nie je aj on. Ale výsledky mal skvele, ziadna alergia sa nepotvrdila. A nie, nebehá viac než obvykle. Ako je to živé dieťa, ale nezmenil svoje pohybové aktiviti. A no mám pocit, ze ho bruško bolieva v noci (a nie, neprejedava sa na noc, večera 17:30-18:00, okolo 19-20 ide spať), dr. sa zdalo, že tam mal nejaké zvláštne pohyby alebo ako to nazvať, ona tomu dala nejaký ten lekársky výraz. Ale nejak že by bolo na ňom vidno, nejaké zmeny, spravania, menej jedenia a podobne to nie. Neviem si to vysvetliť.

katuskamala1
28. máj 2023

Okolo druheho roku schudla 1kg. Ale ona bola riadna baculka. Ked zacala mat akcnejsi prejav,pohybovy myslim tak vtedy. Vytiahla sa aj zaroven. A bolo to take rychle. Ale 2.5kg je uz vzhladom ma to ze ma mozno tak cca 14kg je percentualne celkom dost. Pozrela by som sa aj ci nema nafuknute brusko,kozne prejavy nejake,a aku mava stolicu a ako casto. No jedine asi ten lekar povie. Drzim palce. Daj vediet ako ste dopadli.

erickatt
28. máj 2023

Nema mrle? Pasomnicu,

autor
28. máj 2023

@erickatt neviem o tom

erickatt
29. máj 2023

Treba dat urcite vysetit

majoranka24
29. máj 2023

Ja ked som bola mala, zacala som chudnut, ked sa mi objavila celiakia.

autor
29. máj 2023

Vyšla pozitivita na bielkovinu kravskeho mlieka

autor
29. máj 2023

Ak viete dať tip, ako mu vylúčim v noci mlieko?

simca06022011
29. máj 2023

2,7rocnemu dietatu normalne, proste mu prestanes davat mlieko. Uz moze normlane jedavat riadnu stravu ranajky obed vecera, pit caj, vodu... nemusi v noci pit mlieko.

katuskamala1
29. máj 2023

Ako v noci nedat? Je r9vnako stary ako moja,takze urcite je uz rozumny a vnimavy. Proste by som sa urobila,ze mlieko sme nekupili,ukazala by som prazdnu flasu a divadielko ze ajajaj mlieko nemame. A neskoro vecer
A na druhy den ze nemali v obchode a tak az kym si neodvykne.

autor
29. máj 2023

@katuskamala1 no tieto pokusi uz boli, ked skoncil sam od seba s UM, ale to som nespala viac nez obvykle.

katuskamala1
29. máj 2023

Juj. Drzim palce nech to teda nejako vymyslite a zvladnete,lahko sa radi ale vy isto viete realitu..

leniel
29. máj 2023

s abkm si poradite, ja so synom som na diete uz rok, da sa to. a mozno ide len o docasny stav, este je maly. ale treba striktne mlieko a mliecne vyrobky, aj jedla obsahujuce mlieko na dlhsi cas vyradit