icon

Chýbajúca dierka v lebke novorodenca

juliet86
15. nov 2019

ahojte. dieta by malo mat taku dierku nezrastenu cast lebky aby im spravne mohla rast hlavicka a mozog. zriedkavo sa stane ze aj zdrave dieta ju nema. ma len malu strbinku a zrastene lebecne kosti. zazila to niektora z vas? ako sa to u dietatka vyvijalo/bolo na operacii? zvladlo to bez nasledkov? dakujem za akekolvek informacie a skusenosti

tatiana269
15. nov 2019

Známi mali dievčatko, co malo zrastane svy na lebke. Museli to operovat, rozdeliť, aby mal kde mozog rásť. Inak je ok.

meluela
15. nov 2019

@juliet86 pozri si, je tu skupina kraniosynostoza, tam najdes potrebne informacie. ba nudch neodporucam s touto diagnozou. drzim palce. inak tie deticky v tej skupine su myslim vsetkz v poriadku pokial nemali pridruzene diagnozy, aj ked teda pre rodica nic moc zazitok, deticky to zvladaju dobre

juliet86
autor
15. nov 2019

dakujem obom za rady a postrehy

juliet86
autor
16. nov 2019

@meluela prosim ta snazila som sa najst skupinu ktoru spominas ale nejako mi to nejde :/ vies mi s tym pomoct? dakujem pekne!

meluela
16. nov 2019

ahoj, myslim ze je sukromna takze najprv ti musia schvalit vstup https://www.modrykonik.sk/group/8205/
nie je to tam nejako extra zive teraz, ale myslim ze ju stale sleduju ludia a poradia ak sa opytas+v predchadzajucich prispevkoch tam najdes vela info

meluela
16. nov 2019

@ pripadne mozes aj mne ip kebyze mas nejake otazky

juliet86
autor
16. nov 2019

@meluela dakujem pekne. poslala som ziadost o prijatie