Chytanie sa za uši u 7-mesačného bábätka

17. feb 2024

Ahojte,

Je prosím normálne že sa dieťatko stále chytá za uši v tomto veku? Robí to asi už 2 mesiace - väčšinou ked je nervoznejšia a chce spinkať . Som z toho dosť nesvoja, žiadne teploty, žiadne zuby. Je niekedy nervoznejšia, ale to hádam od narodenia, je to podla mna taká bežná babatkovská nespokojnosť.
Boli sme na preventívke asi mesiac dozadu a doktorka jej pozerala do uší a nič nepovedala, ale pravda že ja som jej nepovedala že sa za ne chytá, vtedy ma to nenapadlo.
Včera som skoro zinfarktovala lebo som našla v jednom ušku zaschnutú krv, ale vyčistila som a usúdila, že to si len poškrabala nechtíkom.
Nechcem zas s každou kravinou chodiť k pediatrovi, máte niekto skúsenosti?

zuzuliennka1
17. feb 2024

to ze zuby zatial nevidis, neznamena, ze ju to uz netlaci a deru sa von. alebo to ma len ako taky "tik" z nervozity a unavy.

anavixy
17. feb 2024

Ked to robi uz dva mesiace a odpozorovala si, ze to robi ked je nervozna, unavena, tak asi to nic akutne a zrejme ani patologicke nebude.

kataka10
18. feb 2024

Ano male deti si zvyknu chyta usko, ked su nervozne alebo unavene. Aj moj to robil a svokra si stale myslela, ze si ho chyta, lebo ho ma zapalene. A nie nemal.

tinka_1807
19. feb 2024

Môže si ho chytať ako ukludnenie. Je to celkom časté u detí. A zase náš si chytal uši keď mu išli zuby. Dokonca cca v polroku si jeden čas dával hlávku akoby na ľavú stranu až som sa bála, že či je ok. Ale vysvitlo, že to boli tie zuby, ktoré hoa si dosť trápili ... Tak možno skús aj do úst pozriet

michaela_g1
17. mar 2024

Aj naše presne cca mesiac to robi, tiež ma 7 mesiacov a robi to presne keď je unavená a nervózna, ale tiež mám obavu či nema zapálene uško, ale tiež teploty žiadne, ani nič podobne, zuby ešte vonku nema tak možno to bude aj tým, ideme na poradňu tento týždeň tak tiež sa chcem spýtať ☺️