Cibuľkové ponožky a rozkrojená cibuľa do izby
Dobrý deň,
Ja mám veľmi rada cibuľu, zvykla som jesť aj keď som chorá. Vtedy pijem aj cibuľkový čaj, ale moje deti bohužiaľ nemajú radi cibuľu, ani cibuľkový čaj s medom.
Mojou otázkou by bolo či má niekto skúsenosti s cibuľkovými ponožkami- čítala som že má silný čistiaci efekt keď cibuľu vložíme na noc do ponožiek, alebo s tým, že ak nakrájame cibuľu, a dáme do izby, blízko k deťom cez noc, že vraj je dobré na rôzne ochorenia (kašeľ, nádcha...)?
Čítala som o tom články že tieto “triky“ s cibuľou sú tradičnou a osvedčenou metódou, no ale neviem.... mňa by zaujímali reálne a dlhodobé skúsenosti či pomôžu, ak áno tak koľko dní, nocí čakať na výsledok?
@maminkasisa aj to je dobrý nápad🙂 dakujem za radu
@woman21 tak ono napr. ten pamycon je liečivo, pokiaľ je v nose baktéria, tak cibula to nevylieci, nemá ako. Ale pomôže s dýchaním, pokiaľ sopel v noci otravuje. Aj my dávame k posteli počas soplov a určite spia decká lepšie ako bez nej. O činu v ponožkách som ešte nepočula, len zemiak alebo citrón na dlaniach a chodidlách pri horúčke, ale vyskúšané to nemám
Ja osobne dávam cibuľu do ponoziek a je to zázrak. Cca 3-4dni po sebe s mame pokoj.
@woman21 ahoj, pouzivame cibulovy med ( deti to vypiju v pohode ), cibulu k posteliam ( krajam 3-5 cibul do misky - smrad ohromny ale nos to uvolni ), ja pri plnom nose pouzivam morsku vodu na preplach, a kupel noh ( horuca voda do lavora, morska sol, po vymoceni noh ich nakremujem na chodidla tymianovou mastou a sup do ponozky. Cibulu do ponozky som este teda nedavala, ale priznam sa, vyskusam najblizsie na mne alebo muzovi ☺. My pouzivame vela domacej liecby...respektive tou vzdy zaciname a zvycajne staci. Uz som skusala kadejake " babske rady " a teda bola som skepticka, ale neviem preco ale nam zabrali ( pri teplote som davala detom citron na zapastia, studene vajicko do ruky.....a pomohlo....neviem vysvetlit.... ). Tak isto pri kasli pouzivame bravcovu alebo kacaciu mast na noc... tiez vzdy pomoze. Ked sme chori samozrejmostou je zazvorovy caj, vyvar alebo cesnacka, zvysenie vit. C a D....
Cibula ma tu vlastnost ze pohlcuje bakterie preto sa nema rozkrojena cibula sĺadovat v chladnicke dlhsie ako 6 hodin. Apreto sa dava aj rozkrojena k posteli ak je dieta chore aby pohltila virus a balterie. Podla mna je cibula super ale v kombinacii s medikamentami na striedacku. Len na cibulu by som sa nespoliehala

@silvike super že pomôže aj takto
🙂