Číry hlien v stolici u dvojmesačného novorodenca

babyttcirl
5. apr 2021

Ahoj maminky,

Chcem sa opýtať. Od vcera mi 4 krat odgrcol celkom dosť malý. A potom dnes sa 3x pokakal poobede a mal tam číry hlien. Farba je oki ale teda ten hlien to neviem. Je kojeny, moze to byt niečo z mojej stravy? Je to normalne???

Mali ste to niektora ze vo všetkých denných stoliciach v jeden den?

Dakujem za akékoľvek info.

Lenka

hailey1
5. apr 2021

@babyttcirl my sme mali, ale nie ciry... bola to nakoniec bakteria. Ale dojcene deti vraj mozu mat hlien uplne bezne.

babyttcirl
autor
5. apr 2021

@hailey1 a aká bakteria to bola? Tvoje babo bolo na umelom mlieku? Co na to dali?

hailey1
5. apr 2021

@babyttcirl iba probiotika sa na to davaju - v nasom pripade probiofix baby imun - do tyzdna nemal hlien vobec. A ano, ja som dojcila len prvych 15 dni. Odvtedy sme na Nutrilone. Bakteriu presnu nepamatam, ale viem, ze bolo viacero druhov.

igabi
6. apr 2021

@babyttcirl ahoj, hlien môže byt baktéria alebo začínajúci intolerancia ja laktozu. Ak by sa to zhoršovalo, babo bolo nevrle,začalo viac plakala, pripadne spozorujes redšiu stolicu, hnačku, stolicu do žltá až zelenej, pupaciky na celicku a vo vlasoch, určite to povedz lekárke. Dá sa to riešiť. Alebo mi nápis. Rada pomôže

babyttcirl
autor
6. apr 2021

@igabi dnes som jej volala . povedala ze to môže byt normalne ale mam dnes pozorovat a zajtra volať. Aj dnes to trochu ma ale lepsie..a co sa robi s tou intoleranciou? Ja mam prestat jedt vsetko mliečne?

dwightvb
6. apr 2021

to je uplne bezna vec. Zas netreba skumat kazdu zmenu farby a konzistencie. S tym ako sa vyvija traviaca sustava sa meni aj vzhlad stolice. Dokial vidis ze cika a ze spi v pohode a nema krv v stolici tak to neni nic vazne

dwightvb
6. apr 2021

vsetko mliecne urcite neprestan jest, len dieta pripravis o dolezite kalorie

igabi
7. apr 2021

@babyttcirl nie, pri intolerancii sa skúša podávať babatku enzýmy na štiepenie laktozy. Nič strašne kvapky. Ale ako píšu, netreba sa hneď strachovať. Napísala som aby si vedela ak by sa náhodou toto objavilo.

elenita
7. apr 2021

Nemoze mat sopliky alebo hlieny?

babyttcirl
autor
7. apr 2021

@igabi no, takze rano vzorky pediatricke. Uvidime co vyjde!!