icon

Čo dávajú sestričky bábätkam na novorodeneckom?

katka3212
5. apr 2023

Ahojte, čo “ dávajú “ sestričky babatkam na novorodeneckom ? Pri mne stále plače , budí sa … no stále niečo . Akonáhle ho zoberie sestrička a keď mi ho vráti, tak babatko krásne spinká, je kľudne … :D tak by ma zaujímal ten tajný trik, čo tam s nimi robia že sú tie deti potom take poslušne …

Strana
z2
valeriakadarova
5. apr 2023

@ksebejka vieš čo, keď mi po týždni doniesli dcéru na krmenie a samozrejme nič z toho tak som bola rada, že je pri mme, my sme si ležali na posteli, posielali videá a fotky tatovi... Ale dva dni na to sme sa nejak spriatelili a cicka bola vtedy najlepší kamoš😀😀😀

anavixy
5. apr 2023

Nic, len sme kludne 🙂 to plati v oripade ze dieta place, sestra ho nezme a plakat prestane, co sa velakrat stava a mamicky su prekvapene, preco uz neplace 😄
Ale teda ak je kludne az po tom, co ti ho vratia, tak je zrejme dokrmene…🤯 v lepsim pripade len dobre zavinute 🤷🏻‍♀️

elmivelmi
5. apr 2023

@ksebejka o mne dali prvu,po porode hned na izbu a som rozmyslala ze preco,preco mi nu nedali len na kojenie ako sestre ktora rodil v inej porodnici.Proste potreboval som dospat 2 noci ,uz by som sa aspon opytala ze nechcem rooming,ale nech miju nosia len na krmenie aspon 1-2dni.

katka3212
autor
5. apr 2023

@ksebejka mám na izbe . Ale dnes ho zobrali na vyšetrenie očiek . Vcera vyšetrenie ušiek a ja som ostala na izbe . A keď sa vrátil tak len spal dlhé hodiny .

evica17
5. apr 2023

@elmivelmi no ja som prvého nemala na izbe ,iba mi ho nosili, ale ten veľa spal,predčasne narodeny ale nemusel byť v inkubátore a žltačka. A druhého si len prvú noc nechali a potom keď som chcela,že dospat lebo mi nebolo dobre,tak ho nechceli,že majú rooming a majú mať mamičky u seba deti a nie u nich,že oni majú inej roboty. A malý plakal aj 8 hodín v kuse,potom spal ale to ho chodili budiť že vyšetrenia a kadejaké somariny a nik nevedel povedať prečo plače toľko. A to bolo tým mliekom čo ho dokrmovali,doma už bol úplne v pohode.

evica17
5. apr 2023

@katka3212 netráp sa, nech dokrmia a potom doma si urobíš po svojom,aspoň odídeš skôr, jedna na izbe že nie dokrmovat,že on sa materské a dieťa ostalo dehydratovane a musela ešte dlhšie byť. A ja som sa tešila kedy z tade vypadnem a budem si po svojom robiť

kornelies
5. apr 2023

@valeriakadarova Ja som skoncila podobne, ale v celkovej anesteze. Dieta dokrmovali UM prve dni a nakoniec bol cisto kojeny prveho pol roka.

aliaray1
5. apr 2023

@katka3212 ano, zavinuje sa do nemocnicnych zavinovaciek a ak je na UM, dokrmuju tym. O glukoze neviem, ta sa dava ak je dieta hypoglykemicke. Tie zavinovacky su uzasne, totiz vdaka nim sa babatka nebudia na samovolny pohyb ruciciek. Pomaha im to.

kitycat
5. apr 2023

@elizabet173 u nad najskot zavinutie, potom rozvolnene a teraz spi aj len pod zakasanou dekou ked treba spaci vak oprat 😌 anjelicek

daniela2202
5. apr 2023

@katka3212 vodku a rum 😁😁😁

milanemila
5. apr 2023

@katka3212 natlacia do nich umele mlieko/glukozu a daju cumel 🤷🏼‍♀️

marzii35
5. apr 2023

@katka3212 toto dobre poznam. Mne plakal cele hodiny vzala ho sestricka a ticho. Spal celu noc. Doniesli mi ho znova hodinove place. Mlieko som mala bol kojeny. Dali mi glukozu ze ho mam dokrmit dala som a aj tak plakal a ja s nim. Sestricky namna len hučali ze všetko robim zle. Velmi zle som to znášala

andreatytler
6. apr 2023

V Kanade sestricky odradzaju mamicky ked si pridu pytat umele mlieko ak sa im nerozbehne hned kojenie. Bola som po sekcii v nemocnici 3 dni. Syn bol cely cas so mnou. Bol tam so mnou muz, ale ked muz spal, syna som mala na sebe. Ak bol v koliske, plakal. Bolo to narocne, pamatam sa ako som pocitala kazdu minutu kedy uz vyjde slnko aby bolo rano a zobudil sa muz. Nemala som ziadne mlieko, Prsia sa mi naliali az na 4 den ked sme prisli domov a syn cely cas nemal ziadne umele mlieko. Ked som sa opytala sestricky ci treba dat umele, vzdy povedala ze radsej nie, ze treba prikladat, ze aj ked sa zda ze mlieko nie je, dieta si nieco vytaha.

elmivelmi
6. apr 2023

@katka3212 no ved bud len rafa ze spal dlhe bodiny

beata_k
6. apr 2023

@katka3212 Nie su v strese. Babatka to citia

mia781312
6. apr 2023

Bože až mi je do plaču keď toto čítam

maminkadeticiek
6. apr 2023

Zavinovacka je bud alebo.Ale ak patri tvoje dieta do tych 50%ktore ju maju radi,takpevnejsie zviazanie robi zazraky.Niektore potrebuju dokonca raj ruky do zavinovacky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kitycat
6. apr 2023

@elizabet173 ano, cerstve 5 mesacne, co sa ponahlalo o mesiac skor a cisarom, lebo priecne KP 🙈🙈🙈

julish
6. apr 2023

@katka3212 a prečo ti ho berú?

ailiba
6. apr 2023

@katka3212 tak moje babo bolo prvu noc na novorodeneckom a rano mi povedali, ze celu noc poplakaval.... Doniesli mi ho uplakaneho. Takze jemu urcite nedali nic. Ine je to, ked je tam novorodenec dlhodobo. Viem, ze predcastniatkam davaju materske mlieko, inak novorodencom glukozu... A urcite, ked uz ma babo par dni, tak aj umele mlieko.

anavixy
6. apr 2023

@katka3212 toto su zrovna dve vysetrenia, ktore sa nedaju urobit, pokial dieta nie je spokojne a napapa e 😏 spravne by bolo brat na vysetrenie dieta, ktore je tesne po dojceni, ale realite je taka, ze jednoduchsie je dieta rychlo dokrmit a vysetrit nez, s prepacenim, stracat cas dojcenim 🙈 bohuzial… co sa tyka glukozy, tak ta sa kedysi podavala detom per os prve 2-3 dni, kym sa naplno rozbehla laktacia, no myslim si, ze uz sa to nikde takto nerobi. Ja ked som pred 5 rokmi nastupovala ako sestra na novorodenecke, tak o par mesiacov sme to prestali robit, nakolko stanicna nastojila, ze sme posledna porodnica na SK, kde sa tato blbina este robi… 😄 Momentalne sa glukóza per os pouziva len ako “navnada” na cumlik prave pri takych vysetreniach ako je napr. vysetrenie oci, kde dieta musi byt pokojne a uvolnene, niekedy sa to docieli len tym cumlikom (nakolko realizacia vysetreni za pritomnosti a asistencie matky je stale hudba buducnosti…).

Strana
z2