icon

Čo je najlepšie použiť, keď má bábo potničky?

pajinka23
15. jún 2009

aky naj pripravokje najlepsi na liecenie potniciek 🙂 🙂 🙂 🙂

katinam
27. jún 2016

@ivanusko skus fyziologický roztok do nosa, ten stačí na uvoľnenie.

babatkoo
27. jún 2016

@ivanusko ja striekam malemu morsku vodu MAR kupemu v lekarni. Zvlhci to nostek a potom po chvili odsajem ustnou odsavackou. Maly ma rok a takto to robime od zaciatku ;) pomohlo vzdy

ivanusko
28. jún 2016

Ja mam kvapky s morskou solou aliamare,,,ale nic....aj nasivin baby.. Teraz niekedy aj pokasliava cotomoze byt???? Je to na hospitalizaciu?????

evittam
28. jún 2016

@ivanusko Jasné - umrieť ide - prepáč, ale musela som. Že hospitalizáciu, lebo dieťa má pravdepodobne "zastavené sople".....Skús Sinupret alebo Solmucol - ten uvoľňuje zadné hlieny a striekať Vincentku. Prípadne ak sa ti dá tak napariť to je všetko. 😉 A veľa vitamínu C. 😉

sardinka335
28. jún 2016

@evittam no to je minimálne na tracheostomiu..uz som čitala jej vyplod v inej teme...fakt ,,ostra farbička,, ach jaj....

alenky
28. jún 2016

@orlik4 Dakujem za rady skusim hylak, dobre, ze spominas biogayu-lebo by som kupila prave tu. Vecer po kupani som jej trosku pokozku nechala dychat, ale za par min.sa zacala opat skoblit-dala som pre zmenu sudocrem a rano to hned vyzeralo lepsie. Ostali uz len skrabance, vyrazky ustupuju. A broskyne vynecham urcite. Verim, ze sa z toho dostaneme, ale to pri detoch stale nieco riesime 🙂

ivanusko
28. jún 2016

@evittam to nieje sranda

ivanusko
28. jún 2016

@evittam ale dakujem za radu urcite skusim. A nemoze to byt to,,,zee mu vzadu stoji aj mliecko???

danii2
28. jún 2016

Holtova mast.Hned bolo vidiet vysledok po 2dnoch boli prec.Cistou vodou sa trosku plet zlepsila,ale potnicky sa nestratili a robili sa dalsie.

evittam
28. jún 2016

@ivanusko Ja si z teba srandu nerobím - ale nehnevaj sa ak má dieťa len sople tak to nie je na hospitalizáciu......Zbytočne preháňaš .....Čo si myslíš, že by ti tak v nemocnici povedali?! Neviem koľko má rokov-mesiacov, je možné, že ho mlieko zahlieňuje.

ivanusko
28. jún 2016

Ma 7tyzdnov.....u takych malych je to nebezpecne preto sa pytam...kamoska mi vravela,,,ze jej dcera mala tenisty pripad ako ja,,,vraj jej vsetko stekalo,,,kaslala a nakoniec mala bronchopneumoniu.....preto sa pytam

ivanusko
28. jún 2016

@evittam a nato zahlienenie co pomoze?????

evittam
28. jún 2016

@ivanusko No tak ak máš podozrenie na niečo vážnejšie tak sa nepýtaj na MK a FB ale choď k pediatrovi - to je najlepšie čo môžeš spraviť. Dojčíš či UM? Neviem čo ti poradiť pri takom malom dieťati ....Ak dávaš UM a ho zahlieňuje no tak bude treba asi dávať nejaké iné - ale o tom všetkom sa treba radiť s lekárom a nie tu!

ivanusko
28. jún 2016

@evittam nieje nic na tom,,,ze sa radim.....moj maly nema ten problem ako mojej kamosky dcera... Jemu len chrci v nosteku....a nejde odsat...moja pediazricka mi nato dala nasivin baby,,,a odporucila odsavacku na vysavac

ivanusko
28. jún 2016

Sme na UMod narodenie

evittam
28. jún 2016

@ivanusko Tak skús tú vincentku a tá odsávačka na vysávač je dobrá. No ak ti pediatrička dala len to čo píšeš tak na čo riešiš nejakú hospitalizáciu .....Kvôli chrčaniu v nošteku sa nerobia takéto "caviky".....Ak normálne dýcha, nemá nič zapálené, nemá teploty ani nič podobné tak to bude v poriadku -neboj. A skús ten vitamín C....No a ak je na UM tak možno treba zmeniť - možno je to aj nejaká alergia - teda ak to bude pretrvávať dlhšie.... alebo ja neviem - netuším nepoznám anamnézu tvojej rodiny ani nič podobné...

ivanusko
28. jún 2016

A ta vincentka je co??? Vies som prvorodicka a este sa v tom nevyznam nic take som eate nepocula

evittam
28. jún 2016

http://www.docsimon.sk/tovar/vincentka-nosny-sp...
Môžeš kúpiť tento - ak sa minie - dá sa rozobrať a stačí kúpiť obyčajnú vincentku, nechať v ladničke, ak sa sprej minie naliať do hrnčeka-nechať odstáť pár hodín-pol dňa a naliať do spreju. 😉
http://najmama.aktuality.sk/clanok/231002/dokaz...
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...

ivanusko
28. jún 2016

Ke to dostupne aj v lekarnach???? A nevies kde kupit stroj na inhalovanie???

sardinka335
28. jún 2016

@evittam to dieta ma zrejme len nadchu a ,,toť vsjo,,. Jak som ja porodila prve dieta bez konika nepochopim... 🙂

evittam
29. jún 2016

@sardinka335 Aj ja - dokonca obidve. Aj oddojčila aj všetko okolo. Chodím sem len trošku relaxovať... 😉

evittam
29. jún 2016

@ivanusko Samozrejme, že v lekárňach. Inhalátor neviem - nezaujíma ma to-nikdy sme ho nemali-nepotrebovali sme ho.

sardinka335
29. jún 2016

@evittam čo bude 7 týzdnove inhalovat, ešte mozno taky inhalator ako ma Ventolin ze je to vyslovene ,maska,, ako kyslíkova...ale ked mame obyčajne riedke sople tak odsavam na vysavači a davam kvapky, na noc Nasivin nech spime a cez den stači aj morska sol, Sterimar..
Tak relaxujme.

ivanusko
29. jún 2016

@sardinka335 lenze jemu pri odsavani nejdu sopliky....mame aj nasivin,,,aj morsku sol aliamare a nic.....inhalobali sme aj v nemocnici ano mal taku malu detsku kyslikovu masku....

lele75
29. jún 2016

@ivanusko ja som mala par krat takuto situaciu s mladsou dcerko. Presne ako pises, plny nos a odsavacka prazdna, len sme sa trapili. Pediatricka mi vysvetlila ze su to tzv.zadne sopliky. Treba zvlhcovat 5xdenne napr.physiomer a sinupret 3xdenne. Zbavili sme sa toho 😊

sardinka335
29. jún 2016

@ivanusko tak tie sople asi treba ,,pustit,, na to su mukolytika...ktore maju znížiť väzkosť hlienu a ulahčit napr. vykašlanie. Ja mam dobru skusenost so Solmucolom ale to neni pre 7 týzdnove dieta, ked tak Sinupret ale to sa treba skor poradiť v poradni pediatra.

ivanusko
29. jún 2016

@sardinka335. Ano urcite sa poradim s mojou pediatrickou

lilu74
17. máj 2017

Na potnicky bepanthen care a na sopliky sterimar😉

niky123niky
16. júl 2017

My sme dali sudokrem najprv a nepomohol kto vie ako... a nakoniec som mu to presla liehom a pretrela na sucho ..do rana boli prec..a to ich mal na cele az skoro v oblasti spanku.. takze sa to vetralo aj som mu to umyvala vodou.. takym jemnym hypermanganom..

autumn11
10. aug 2017

v týchto horúčavách sa synovi robievajú potničky na krku a na záhyboch. U nás najlepšie funguje bepanthen care. Po sprche vždy dobre ponatieram a v horúčavách spí iba v plienke, aby pokožka dýchala.