icon

Čo je toto za alergiu?

zuzulik27
4. jan 2016

ahojte baby. dcerka 8 rokov sa mi takto vysypuje. a ja neviem po com. pride to z nicoho nic a dost rychlo to aj prejde. velmi ju to svrbi, natieram jej to fenistil gelom. najprv som si myslela ze od medu, potom aj caj, ale je to aj ked z vonku pride, tiez po kupani, proste kedykolvek. taketo navrete pasy. trva to asi 2 mesiace. neviem ci to moze mat vplyv ale akurat dnes sme zistili ze mala za skrinou pri ktorej spi uschnuteho vtacika, akoze bezne skrinu neodtahujem.... takze teraz sme na to prisli, kedze ani to nesmrdelo ani nijaky zvuk nevydavalo ani nic. moze to byt z toho kebyze? idem sa objednat na alergo, aj ked ako mensej jej nic nevyslo. tak neviem co za pliaga sa nas chytila. ak mate rovnake skusenosti prosim o akukolvek radu. dakujem

Strana
z2
drobecbobo
4. jan 2016

Ahoj, vyzerá to ako dermatografia. Aspoň to bolo prvé, čo ma napadlo.

zuzulik27
autor
4. jan 2016

@drobecbobo a to je co?

zuzulik27
autor
4. jan 2016

no ano, dost sa to podoba. no ale ti ludia to ako urobia ze tam maju normalne nejaky zmysel toho vysypu? dcerka to ma stale takto, plus aj hrudnik a zadok.

denduska
4. jan 2016

@zuzulik27 Podľa mňa je to urtikária - žihľavka. Pozri napr.sem http://www.choredieta.sk/index.php/koza/zihlavk.... Patrí pod to aj dermatografia a kopec iných.

zuzulik27
autor
4. jan 2016

@denduska ano prave som nasla aj urtikariu

zuzulik27
autor
4. jan 2016

a som z toho vol..... pretoze mam pocit ako keby vsetky priciny mala naraz. aj po kupani niekedy, aj oblecenie niekedy, aj ten chlad, aj potraviny .... no bludny kruh. hlavne ked som nic nezmenila, aspon co sa tyka sprchoveho gelu, prasku - to je rovnake. akurat robim domace jogurty a pridavaju si do nich granko. zeby zvysena konzumacia zhorsila aj ostatne faktory?

zuzulik27
autor
4. jan 2016

a este ma napadlo ze po com sa vysypava, med ale len kupovany v markete, mandarinka, sunkova pena, nutela, cornflaky, ale dnes aj vcera jedla obycajny vyvar s haluskami a tiez sa hned zacala svrbiet a vysypala sa.

denduska
4. jan 2016

@zuzulik27 skús si zapisovať presne čo jedla + ďalšie okolnosti, možno v priebehu času nájdeš niečo viac podozrivé, no často sa príčina neodhalí ani testami na alergológii. Ak sa však tak často vysypáva, asi by bolo dobré brať antihistaminiká.

unique26
5. jan 2016

príde mi to ako forma žihľavky, plus ako píšeš, môže mať alergiu na chlad aj teplo, tá vaňa a pobyt vonku, my sme sa zbavili žihľavky tea tree krémom od spoločnosti JUST / na prírodnej báze /, do štyroch dní bol pokoj, my máme problém zas s farbivami v jedle, v nápojoch a E-čka. Takže skús posledovať, čo skonzumuje, vypije, ako TI babule radia, držte sa

zuzulik27
autor
5. jan 2016

no baby. dcerka ma alergiu na jahody. to uz davno viem. ze ju po nich svrbi cele telo. nie ze by ich teraz jedla, ani dzem ani stavu ani nic podobne.
AAALLLEEE brala probiotika s jahodovou prichutou !!!!! to neviem ani ako ma to osvietilo a presne to sedi aj casovo. takze myslim ze sme problem vyriesili, lebo taky tyzden dozadu som jej nedavala, a presne predvcerom som jej dala ze uz ked ich mam tak nech ich je a hned na druhy den sa vysypala. dufam ze je to fakt len to. ale uz dnes vidim ze nic nema. takze taaaaaaky kamen mi zo srdca spadol.
vdaka baby za rady 😉

zuzulik27
autor
9. jan 2016

nuz predcasne som sa radovala, lebo aj po vysadeni probiotik je na tom dcerka rovnako zle. 😒

katka1981
9. jan 2016

Fenistil sa nesmie pouzivat na velke plochy. Radsej fenistil kvapky pit. A dr. jej robila testy? Kamoskin syn ma alergiu na jahody a nesmie ani len jahodovu zubnu pastu. Urcite by som sla k dr. na krv - mlieko, lepok, HIT. 2 mesiace su uz velmi dlha doba, chudatko.

piacere
Autor odpoveď zmazal
zuzulik27
autor
9. jan 2016

to je jasne ze sa objednam na alergo, teraz cez sviatky mali volno. v pondelok volam. a viem co je to histamin lebo hoci mne nevysiel z krvi, priznaky mam. a na histamin je odber medzi zakladnymi takze uvidime ze co. podla mna jej to tie probiotika jahodove spustili a teraz sa uz vyhadze takmer zo vsetkeho. asi sa len potrebuje vycistit alebo neviem co. uvidime.

piacere
Autor odpoveď zmazal
zuzulik27
autor
9. jan 2016

no najprv som si pisala ze po com vsetkom sa vysype, teraz mam pocit ze po takmer vsetkom. ale aj take ze tureckom sede sedi na koberci tak sa jej vyhadzu nohy. ked bola rukou opreta na deke tak sa jej vyhadzala ruka. a to uz s jedlom nema nic spolocne. taktiez po kupani, ked bola taka sikovna ze si naliala do vody po troske z kazdeho gelu ci samponu co na vani nasla, vyhadzala sa na rukach ktorymi to miesala o od brucha dole.

zuzulik27
autor
9. jan 2016

vysadila som uz aj jahodovu zubnu pastu. ale vysyp mala aj po ribezlovom dzuse, tiez po redkovke. rano jedla chlieb a prazenicu a mala vysyp, mierny ale mala.

katka1981
9. jan 2016

@zuzulik27, je dost mozne ze ma HIT

kati001
12. jan 2016

Ahojte prosim viete niekto poradit co je zac toto? Dcerka to ma len na lavej lopatke a rozrasta sa to. najprv mala len ten velky fliacik a uz ma aj tie male okolo. O tyzden idemek dr tak neviem ci mozem dovtedy pockat. Premastujem jej pokozku excipialom aj infdolanom lebo na nohach a rukach ma suche cervene flakyale toto na tej lopatkeje ine su to ako malicke pluzgieriky. Dakujem za kazdu odpoved 🙏🙏🙏

charity
12. jan 2016

@zuzulik27 Histaminova intolerancia sposobuje, ze telo reaguje akoby alergicky napriklad na chlad, na mnohe bezne potraviny, napriklad na syry, jogurty, banan, kyslu kapustu, vacsinu masa,...

charity
12. jan 2016

@zuzulik27 Ludia s HIT reaguju casto aj na neprirodnu kozmetiku, teda na pracie prasky, bezne sampony...

zuzulik27
autor
12. jan 2016

@charity no zmenili sme avivaz, ale dcerka sa vyhadzovala ja predtym takze som tomu neprikladala dolezitost. ale aj tak sa mi to nevidelo takze preprala som komplet vsetko jej oblecenie nanovo s klasickou xy rokov pouzivanou avivazou a je to take lepsie ze sa nevyhadzuje. ale skusila som aj sprchovy gel vysadit, taky ze z DMky zdravsi, dnes sa nim len tak pre moju zvedavost umyla a vysypala aj ked v uplne malej miere, cize viem ze aj toto je zle. a dalsia vec, pazusky si umyvala mydlom co mame na umyvadle, nalievam naplne, tiez par dni to nepouzila a dnes akonahle sa umyla tak na tych miestach sa mierne vysypala. dalsia vec minus. cize moj poznatok ze problem bude mat dcerka s kozmetikou, hoci ten gel aj to mydlo pouzivame dllllllho a nic nebolo. jedlo je tak ako stale, ziadna dieta a sa nevysypuje, co som tak granko som jej zminimalizovala, ale vsetko ostatne je normalne.

charity
12. jan 2016

@zuzulik27 / Tu je prehľadne vysvetlené aký veľký prúšvih je histamínová intolerancia a preco clovek obcas zareaguje alergicky a obcas mu ten isty podnet nic nespravi:

http://www.histamine-intolerance.info/wp-conten...

2/ Tu je príručka o Histamínovej tolerancii. Sú tam dve veľké chyby čo sa týka jedálnička: kuracie mäso je úplne nevhodné a žlté banány tiež. Zelené banány sú ok.

http://www.asl.zlatos.sk/userfiles/zlatos/files...

3/ Tu je 21 antihistaminických potravín:

http://histaminovaintolerancia.sk/21-antihistam...

czechzuzanaba
1. okt 2017

@zuzulik27 co to nakonec bylo? Moja ma to same....

zuzulik27
autor
1. okt 2017

@czechzuzanaba ahoj. vyhadzuje sa po urcitych potravinach - med, cervene ovocie, kakao, a tiez staci ze sa osprachuje ze podrazdi pokozku a uz ma take flaky. neprisli sme na to ze co to spustilo. nelepsi sa to. takze neviem. berie zenaro ale bez ucinku.

piacere
1. okt 2017

@zuzulik27 má aj nejaké iné prejavy? Časté nádchy, upchatý nos, nočný kašeľ (neskôr celodenný), únava, podráždenosť, hyperaktivita, môže sa sťažovať na bolesti hlavy, kĺbov.... ak sa dcéra našla ešte v niektorých týchto prejavoch, môže ísť o HIT...

piacere
Autor odpoveď zmazal
czechzuzanaba
2. okt 2017

@zuzulik27 fuuha, tak to si neumim predstavit, ze by sme to nevyresili. Moja se drbe furt, jak kdyby mela blechy. Dnes deme na kozni a jak naschval od rana to ma lepsi😁 me inac ta HIT tez napadla, doufam ze to ono neni. A my teda mame este macky...tak i to chci vyloucit, doufam se u dr. neco dozvime. Kazdopadne diky za odpoved a drzim palce, nech to zmizne.

matka2501
29. máj 2019

@zuzulik27 viem ze je to uz 2 roky stara tema ale dcerke sa robi to iste po okupani v teplej vode a len na zadku. Aj vam to zmizlo po case a ako ste to riesili? Dakujem.prikladam aj foti

Strana
z2